Θεσσαλονίκη: Ασθενής χάρισε ζωή σε συνανθρώπους του με τον θάνατό του

Δώρα ζωής σε συνανθρώπους μας χάρισε με τον θάνατό του 58χρονος ασθενής, ο οποίος νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Ιπποκράτειο, στη Θεσσαλονίκη, από τις 28/01 και έχασε τη μάχη για τη ζωή.

Μετά την πιστοποίηση του εγκεφαλικού θανάτου από του ιατρούς, η οικογένειά του αποφάσισε να προχωρήσει στην δωρεά των οργάνων του. Η διαδικασία λήψης των οργάνων που κρίθηκαν κατάλληλα προς μεταμόσχευση, ολοκληρώθηκε σήμερα τις πρωινές ώρες. Η λήψη των κατάλληλων προς μεταμόσχευση οργάνων πραγματοποιήθηκε από τη χειρουργική ομάδα της Μονάδας Μεταμοσχεύσεων του Ιπποκρατείου ΓΝΘ και των κερατοειδών από την αντίστοιχη χειρουργική ομάδα της Οφθαλμολογικής Κλινικής του ΓΝΘ ΑΧΕΠΑ.

Οι μεταμοσχεύσεις των νεφρικών μοσχευμάτων αναμένεται να ολοκληρωθούν τις επόμενες ώρες σε υποψήφιους λήπτες του Εθνικού Μητρώου Αναμονής του Ελληνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) σε Μεταμοσχευτικά Κέντρα της χώρας, όπως και οι κερατοειδείς σε ασθενείς με σοβαρά οφθαλμολογικά προβλήματα.

Θεσσαλονίκη: Το ευχαριστήριο του Νοσοκομείου

«Η Διοίκηση του Νοσοκομείου μας εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια και τον απέραντο σεβασμό της για το μεγαλείο ψυχής της οικογένειας του δότη, που προχώρησε στην προσφορά των οργάνων του, χαρίζοντας το πολυπόθητο δώρο ζωής σε ασθενείς που μπορούν πλέον να ελπίζουν σε μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Η γενναιοδωρία τους, πέρα από σωτήρια παρέμβαση, αποτελεί και σημαντικό παράδειγμα για την ευαισθητοποίηση του το κοινωνικού συνόλου..

Παράλληλα, ευχαριστεί το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της ΜΕΘ ενηλίκων, όπου νοσηλευόταν ο ασθενής και από όπου κινήθηκαν όλες οι διαδικασίες υπό την καθοδήγηση του τοπικού και κεντρικού συντονισμού του ΕΟΜ.

Αξιοσημείωτη είναι και η απρόσκοπτη συνεργασία όλων των Τμημάτων του Νοσοκομείου, που συνέβαλαν στο να ολοκληρωθεί με επιτυχία η πολύπλοκη και απαιτητική διαδικασία της δωρεάς οργάνων. Χωρίς την συμβολή του Ανοσολογικού και του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου, του Αναισθησιολογικού, του Χειρουργικού, του Νευροχειρουργικού, του Ακτινοδιαγνωστικού, του Νοσηλευτικού τμήματος, όπως επίσης και της Αιμοδοσίας η επιχείρηση αυτή δεν θα μπορούσε να ολοκληρωθεί.

Το ΓΝΘ Ιπποκράτειο, όντας και Μεταμοσχευτικό Κέντρο Συμπαγών Οργάνων πάνω από 4 δεκαετίες, στηρίζει την Δωρεά Οργάνων, μετά το τέλος της ζωής, ως την ύψιστη μορφή εθελοντικής προσφοράς, πολιτισμού και αλτρουισμού και καλεί τους πολίτες να στηρίξουν την προσφορά ιστών και οργάνων, ώστε να αυξηθούν οι δότες και οι μεταμοσχεύσεις στη χώρα μας», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΓΝΘ Ιπποκράτειο.

Γέφυρα Σωτηρίας για βρέφος που κατάπιε αντικείμενο

Στο μεταξύ, βρέφος κατάπιε αντικείμενο και για τη μεταφορά του σε νοσοκομείο, στη Θεσσαλονίκη, στήθηκε «γέφυρα σωτηρίας».

Η διακομιδή του ξεκίνησε από τη Βέροια, ενώ στο ύψος των Νέων Μαλγάρων και περι τις 15:40 περιπολικά της Τροχαίας συνόδευσαν το ασθενοφορο του ΕΚΑΒ για να φτάσει ταχύτερα στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο. 16:07 το ασθενοφόρο αφίχθη στο νοσοκομείο όπου το παρέλαβαν οι γιατροί. Δεν έχει γίνει γνωστή η κατάσταση της υγείας του.

Διαβάστε επίσης 

“Πρεμιέρα” για τα απογευματινά χειρουργεία: Από τη Θεσσαλονίκη το “πράσινο φως”, τα επόμενα βήματα

Λιάνα Κανέλλη: Ευτυχώς οι γιατροί δεν άκουσαν τη χαζόμαρα μου να μη με διασωληνώσουν

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.