Στο Αττικόν ο Κωστής Χατζηδάκης – Χειρουργήθηκε για πέτρες στη χολή – Η σύμπτωση με τον Χρήστο Σταϊκούρα

Σε χολοκυστεκτομή υπεβλήθη σήμερα Τετάρτη ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Κωστής Χατζηδάκης καθώς το τελευταίο διάστημα ταλαιπωρούνταν αρκετά από κολικούς.

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης χειρουργήθηκε το πρωί μετά από προγραμματισμένη επέμβαση, στο Αττικό Νοσοκομείο, όπως ανακοινώθηκε.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Νοσοκομείου:

«Η Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου «Αττικόν» ανακοινώνει ότι σήμερα 28/2/2024, ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κ. Χατζηδάκης υποβλήθηκε στο Νοσοκομείο μας σε λαπαροσκοπική χολοκυστεκτομή λόγω οξείας χολοκυστίτιδας. Η επέμβαση στέφθηκε με επιτυχία και ο Υπουργός αναρρώνει ομαλά».

Την ανακοίνωση υπογράφει ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Σπύρος Αποστολόπουλος.

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης έγραψε στο x (πρώην twitter)Εύχομαι πολλά περαστικά στον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και καλό μου φίλο ⁦
@K_Hatzidakis για την μικρή περιπέτεια Υγείας που περνάει. Όλα πάνε καλά και σύντομα θα είναι πίσω στα καθήκοντά του.

Τι είναι η οξεία χολοκυστίτιδα

Η οξεία χολοκυστίτιδα είναι φλεγμονή που δημιουργείται στην χοληδόχο κύστη ως συνέπεια απόφραξης του κυστικού πόρου, ο οποίος συνδέει τη χοληδόχο κύστη με τον κοινό ηπατικό πόρο, από πέτρα ή πέτρες.

Η λαπαροσκοπική χολοκυστεκτομή έχει πολλά πλεονεκτήματα έναντι της ανοικτής.

Διενεργείται μέσω 3-4 οπών μεγέθους 5-10 χιλ., ο ασθενής ανανήπτει σύντομα, δεν έχει ιδιαίτερο πόνο μετεγχειρητικά, έχει μικρή νοσηλεία (ολίγων ωρών- 2 ημέρες), επανέρχεται σύντομα στις συνήθεις δραστηριότητές του και δεν έχει τις επιπλοκές του μεγάλου τραύματος (ύγρωμα, αιμάτωμα, διαπύηση, μετεγχειρητική κήλη).

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν περίπου 2,5 χρόνια, ο Χρήστος Σταϊκούρας όταν ήταν εκείνος στη θέση του υπουργού Οικονομικών είχε υποβληθεί και εκείνος σε λαπαροσκοπική χολοκυστεκτομή.

Διαβάστε επίσης

Υποχωρεί με γιόγκα o πόνος στη μέση; Τι λέει ο ορθοπεδικός

Ποια είναι η καλύτερη πηγή πρωτεΐνης; Το κοτόπουλο ή το αυγό;

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.