Λαβίδας: Ιστορική στιγμή η κυκλοφορία του πρώτου συνταγογραφούμενου σκευάσματος κάνναβης

Με αφορμή την κυκλοφορία του πρώτου τοπικώς παραγόμενου συνταγογραφούμενου σκευάσματος φαρμακευτικής κάνναβης στην χώρα μας, η εταιρεία Lavipharm οργάνωσε εκδήλωση, στην οποία παραβρέθηκε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, εκπρόσωποι του ιατρικού και του επιχειρηματικού κόσμου, αλλά και ασθενείς.

Η κυκλοφορία του πρώτου τοπικώς παραγόμενου συνταγογραφούμενου σκευάσματος φαρμακευτικής κάνναβης στην χώρα μας, είναι αποτέλεσμα της στρατηγικής συνεργασίας της Lavipharm με την Tikun Olam, η οποία παράγει τα φαρμακευτικά σκευάσματα στις εργοστασιακές εγκαταστάσεις της στην Κόρινθο, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα ποιότητας και ασφάλειας.

Το φαρμακευτικό σκεύασμα είναι συνταγογραφούμενο και, στοχεύοντας στην ανακούφιση και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών με χρόνιες παθήσεις, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για:

• Πρόληψη και αντιμετώπιση σοβαρής ναυτίας ή εμέτου που προκαλούνται από συγκεκριμένες θεραπείες.
• Αντιμετώπιση χρόνιου πόνου, που σχετίζεται με συγκεκριμένες χρόνιες και επίπονες ιατρικές καταστάσεις.
• Αντιμετώπιση σπαστικότητας που σχετίζεται με ορισμένα νευρολογικά νοσήματα.
• Ως ορεξιογόνο στην ανακουφιστική φροντίδα ασθενών που υποβάλλονται σε ορισμένες θεραπείες.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος δήλωσε: «Είμαι ευτυχής που βρίσκομαι σήμερα σε αυτήν εδώ την εκδήλωση, με αφορμή την κυκλοφορία του πρώτου τοπικώς παραγόμενου συνταγογραφούμενου σκευάσματος φαρμακευτικής κάνναβης στη χώρα μας, ως αποτέλεσμα της στρατηγικής συνεργασίας της Lavipharm με την Tikun Olam. Θέλω να είμαι ειλικρινής. Εγώ θα είμαι περισσότερο ευτυχής όταν η εταιρεία Tikun Olam θα έχει περισσότερο ανταγωνισμό και θα υπάρχουν περισσότερες εταιρείες που θα παράγουν φαρμακευτική κάνναβη στην Ελλάδα. Γιατί εμείς οραματιζόμαστε, μιλάω πάντα από την σκοπιά της κυβερνήσεως και της ανάπτυξης, η Ελλάδα να γίνει εξαγωγική χώρα για την φαρμακευτική κάνναβη και να μπορέσει να είναι ένα προϊόν που θα αποτελέσει ένα ακόμη βήμα στην αύξηση των ελληνικών εξαγωγών και στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας της χώρας μας».

O κ. Τηλέμαχος Λαβίδας, Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ. της Lavipharm, κηρύσσοντας την έναρξη της εκδήλωσης, ανέφερε ότι «πρόκειται για ιστορική στιγμή η οποία σηματοδοτεί ένα άλμα προς τα εμπρός στην προσέγγισή μας στον τομέα της υγείας» αφιερώνοντας την εκδήλωση σε όλους τους επιστήμονες, ρυθμιστικές αρχές, φορείς, ομάδες ασθενών, που με την επιμονή και τη συμβολή τους την έκαναν πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα που γίνεται εφικτή χάρις την πρωτοπόρο εταιρεία Tikun Olam και το έργο της στην έρευνα και παραγωγή φαρμακευτικής κάνναβης, τα σκευάσματα της οποίας θα κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά από τη Lavipharm. Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Λαβίδας τόνισε ότι «απόψε γιορτάζουμε για όλους τους ασθενείς, των οποίων η ζωή θα αλλάξει για πάντα από αυτήν τη στιγμή. Για εκείνους, τα συνταγογραφούμενα σκευάσματα της φαρμακευτικής κάνναβης δεν είναι απλά ένας τρόπος θεραπείας – είναι μια νέα ευκαιρία, που τους προσφέρει ελπίδα, ανακούφιση και ένα καλύτερο αύριο».

Aπό αριστερά προς τα δεξιά: Παναγιώτης Γιαννουλέας, COO & Country Manager, Βασίλης Μπαλούμης CFO,. Χρήστος Διαμαντόπουλος, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, Βίκυ Κεφαλά, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, Τηλέμαχος Λαβίδας,  Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ. της Lavipharm, Αριστείδης Πολυβός, Head of Marketing Rx & Oncology.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασής τους, οι προσκεκλημένοι ομιλητές, εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής και επιστημονικής κοινότητας αλλά και φορέων, επεσήμαναν τη δυνατότητα της φαρμακευτικής κάνναβης να αποτελέσει μία επιπλέον λύση για τη διαχείριση συμπτωμάτων διαφόρων παθήσεων.

Στην εκδήλωση, συνάνθρωποί μας με σοβαρά προβλήματα υγείας, περιέγραψαν τη δική τους δύσκολη καθημερινότητα.

«Όταν το σώμα μου υποφέρει από χρόνιο πόνο, ολόκληρη η ζωή μου επηρεάζεται. Ο πόνος μας επηρεάζει όλους σε διάφορα επίπεδα, με διάφορους τρόπους και σε διαφορετικό βαθμό. Αυτό που δεν θέλω να ακούσω είναι ότι όλος αυτός ο πόνος βρίσκεται στη φαντασία μου. Ο χρόνιος πόνος μπορεί να είναι αφόρητος και η ταλαιπωρία είναι πραγματική. Δεν ξέρω πώς είναι να μην πονάω», ανέφερε η κα Αθανασία Παππά, ασθενής που πάσχει από χρόνιο ρευματικό νόσημα.

«Για εμάς τους ασθενείς σημασία έχει να μπορέσουμε να εμπιστευθούμε μια θεραπεία. Θέλουμε ασφάλεια και αξιοπιστία», είπε κλείνοντας τη βιωματική της ομιλία η κα. Μόιρα Τζίτζικα, η οποία πάσχει επίσης από χρόνιο νόσημα.

Από αριστερά, η κα. Αθανασία Παππά, Πρόεδρος της ΕΛ.Ε.ΑΝ.Α, επισκέπτρια υγείας, η κα. Μόιρα Τζίτζικα, Προεδρος ΠΟΑμΣΚΠ
και ο κος Βασίλης Ρίτσης.

Η εκδήλωση κατέδειξε ότι η φαρμακευτική κάνναβη μπορεί να αποτελέσει ένα ακόμα ισχυρό «όπλο» στη θεραπευτική φαρέτρα των ειδικών για μια καλύτερη ποιότητα ζωής των ασθενών, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης

Αγαπηδάκη: Οι αλλαγές στον Προσωπικό Γιατρό, ο ρόλος του Πανεπιστημίου και τι προβλέπεται για τα χρόνια νοσήματα

Κι άλλες πίτες για τον Άδωνι, άλλο στόρι για το ΙΦΕΤ, νέες δουλειές για τον Μάριο

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.