JAMA: 64.000 γυναίκες και κορίτσια περιμένουν παιδί μετά από βιασμό σε πολιτείες των ΗΠΑ που απαγορεύτηκαν οι αμβλώσεις

Περισσότερες από 64.000 γυναίκες και κορίτσια έμειναν έγκυες μετά από βιασμό τους σε πολιτείες που απαγορεύονται οι αμβλώσεις, μετά τη σχετική δικαστική απόφαση στις ΗΠΑ που προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις σε ολόκληρο τον κόσμο.

Τα στοιχεία δημοσιεύονται σε ένα απο τα πλέον έγκυρα επιστημονικά περιοδικά, στο JAMA Internal Medicine.

Στην έρευνα, επικεφαλής της οποίας ήταν ο ιατρικός διευθυντής στο Planned Parenthood of Montana, υπολογίστηκε ότι σχεδόν 520.000 βιασμοί σχετίστηκαν με 64.565 εγκυμοσύνες σε 14 πολιτείες, οι περισσότερες από τις οποίες δεν προέβλεπαν εξαιρέσεις που επέτρεπαν τερματισμό της εγκυμοσύνης ως αποτέλεσμα βιασμού.

Το Τέξας ήταν στην κορυφή της λίστας, με το 45% των κυήσεων που σχετίζονται με βιασμό να συμβαίνουν εντός της πολιτείας, εκτιμούν οι ερευνητές. Το 91% των εκτιμώμενων κυήσεων που σχετίζονται με βιασμό έλαβαν χώρα σε πολιτείες χωρίς εξαιρέσεις για βιασμό, σύμφωνα με τους ερευνητές.

«Λίγες (αν υπάρχουν)» από τις γυναίκες και τα κορίτσια που έμειναν έγκυες λόγω βιασμού «πέτυχαν νόμιμα αμβλώσεις εντός της πολιτείας, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι εξαιρέσεις βιασμού αποτυγχάνουν να παρέχουν λογική πρόσβαση στην άμβλωση για τα θύματα», επισημαίνεται στην έρευνα.

Οι εξαιρέσεις βιασμών κατά την άμβλωση είναι «σχεδόν ανούσιες» λόγω των απαιτήσεων αναφοράς βιασμού, είπε ο Δρ David Himmelstein, ο οποίος συμμετείχε στην έρευνα και διδάσκει στη Σχολή Δημόσιας Υγείας στο Hunter College.

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν δεδομένα από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, το Γραφείο Στατιστικών Δικαιοσύνης και το FBI για να δημιουργήσουν τις εκτιμήσεις τους.

Διαβάστε επίσης

O Άδωνις, τα γενόσημα και τo άγχος των καινοτόμων

Καρκίνος των ωοθηκών: Σημαντική αύξηση της επιβίωσης με τις νεότερες θεραπείες

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.