Μίκαελ Σουμάχερ: 10 χρόνια μετά το τραγικό ατύχημα στο σκι

Στις 29 Δεκεμβρίου 2013, συνέβη το μοιραίο ατύχημα στον Μίκαελ Σουμάχερ και σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια.

Το φρικτό ατύχημα που άλλαξε τη ζωή του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή, συνέβη ενώ έκανε σκι με τον γιο του Mick στο γαλλικό χιονοδρομικό κέντρο Meribel. Έπεσε και χτύπησε το κεφάλι του σε βράχο παρά το γεγονός ότι φορούσε κράνος.

Είxε ήδη πέσει σε κώμα όταν έφτασε σε γαλλικό νοσοκομείο, χειρουργήθηκε αμέσως και υποβλήθηκε σε δεύτερη επέμβαση κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Ο Μίκαελ Σουμάχερ ήταν 44 ετών τότε και είχε αποσυρθεί – για δεύτερη φορά – από τη Formula 1.

Η κατάσταση της υγείας του παραμένει μια καθαρά ιδιωτική υπόθεση, με την οικογένειά του να επιτρέπει σπάνια κάποια σχετική ενημέρωση.

Οι άνθρωποι του Σουμάχερ τηρούν μια αξιοπρεπή σιωπή αναφορικά με την υγεία του 54χρονου, θεωρώντας ότι αυτές θα ήταν οι επιθυμίες του.

Το 2014, η Telegraph ανέφερε ότι ήταν παράλυτος και καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι.

Το 2021 μετά την κυκλοφορία ενός ντοκιμαντέρ του Netflix για τη ζωή του θρύλου της F1, η σύζυγός του, Κορίνα, είπε ότι είναι «διαφορετικός, αλλά είναι εδώ».

«Ακόμα μου δείχνει πόσο δυνατός είναι κάθε μέρα. Προσπαθούμε να συνεχίσουμε ως οικογένεια. Μένουμε μαζί στο σπίτι, κάνουμε θεραπεία. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κάνουμε τον Michael καλύτερο και να βεβαιωθούμε ότι νιώθει άνετα. Και απλά να τον κάνουμε να νιώσει την οικογένειά μας, τον δεσμό μας. Ό,τι και να γίνει, θα κάνω ό,τι μπορώ. Όλοι θα το κάνουμε. Και συνεχίζουμε τη ζωή μας».

Πριν δύο ημέρες η γερμανική BILD  αποκάλυψε ότι στο πλαίσιο της φροντίδας και της αποκατάστασής του, ο Σουμάχερ μπήκε σε αυτοκίνητο Mercedes AMG και τον έκαναν βόλτα σε κοντινή απόσταση.

Ο σκοπός ήταν να διεγερθεί ο εγκέφαλος με οικείους ήχους, αφού πέρασε πάνω από δύο δεκαετίες σε αγώνες αυτοκινήτων είτε στη Formula 1 είτε σε άλλες κατηγορίες. Αποκαλύφθηκε επίσης ότι έως και 15 γιατροί, μασέρ και βοηθοί είναι μέλη της ομάδας φροντίδας του, προκειμένου να του παρέχουν την καλύτερη φροντίδα 24 ώρες το 24ωρο.

Η δεκαετής θεραπευτική αγωγή του Μίκαελ Σουμάχερ είναι πάντα ένα μεγάλο μυστήριο και συνοδεύεται από πολλά αναπάντητα ερωτήματα που ενδεχομένως μόνο οι άνθρωποι που έρχονται σε καθημερινή επαφή μαζί του μπορούν να απαντήσουν. Ο Σουμάχερ δεν έχει εμφανιστεί ποτέ δημόσια και ουδείς γνωρίζει σε ποιο βαθμό έχει επαφή με το περιβάλλον. Άγνωστο παραμένει σε ποια κατάσταση είναι κινητικά.

Διαβάστε επίσης

Στο σπίτι με τα παιδιά: Ιδέες για το βράδυ της παραμονής και την Πρωτοχρονιά

Η συμφωνία των Υπουργών, η επιστροφή του Βασίλη και o προβληματισμός του Δημήτρη

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.