Ντοκιμαντέρ για τη ζωή και το ακαδημαϊκό έργο του καθηγητή Γιάννη Κυριόπουλου

Ένα Ντοκιμαντέρ για τη ζωή και το ακαδημαϊκό έργο του καθηγητή Γιάννη Κυριόπουλου θα προβληθεί ως ελάχιστη αναγνώριση του ρόλου του στο σύστημα υγείας, κατά τη διάρκεια του Πανελληνίου Συνεδρίου για τα Οικονομικά και τις Πολιτικές της Υγείας 2023.

Το Συνέδριο, με τίτλο «40 ΧΡΟΝΙΑ ΕΣΥ – Συνεργατικές λύσεις για ένα βιώσιμο Σύστημα Υγείας», πραγματοποιείται από τις 5 έως τις 7 Δεκεμβρίου 2023 στο ξενοδοχείο Divani Caravel και η εταιρία MINDVIEW δημιούργησε ένα Ντοκιμαντέρ με τίτλο «Γιάννης Κυριόπουλος», το οποίο αποτελεί έναν ειλικρινή φόρο τιμής στη ζωή και την ακαδημαϊκή προσφορά του αείμνηστου Καθηγητή Γιάννη Κυριόπουλου.

Το Ντοκιμαντέρ θα προβληθεί την Τετάρτη 06/12, 6.00 μ.μ. στην αίθουσα Ολυμπία Α στο Divani Caravel, στο πλαίσιο του Συνεδρίου το οποίο διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Οικονομικών της Υγείας (i-hecon) και την Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Οικονομίας & Πολιτικής της Υγείας (ΕΕΕΟΠΥ), με την υποστήριξη πολλών επιστημονικών και κοινωνικών φορέων.

Ντοκιμαντέρ για τη ζωή και το ακαδημαϊκό έργο του καθηγητή Γιάννη Κυριόπουλου

Το Ντοκιμαντέρ δημιουργήθηκε με την πρωτοβουλία της φίλης και χρόνια συνεργάτιδάς του Λίνας Νικολοπούλου, με την υποστήριξη της MINDVIEW, σε σκηνοθεσία της δημοσιογράφου Νιόβης Αναζίκου. Μέσα από ένα «μωσαϊκό» αφηγήσεων της οικογένειάς του και κυρίως συνεργατών, μαθητών και φίλων του που φιλοξενούνται στο ντοκιμαντέρ, αναδεικνύεται η πολυσχιδής προσωπικότητα του Γιάννη Κυριόπουλου.

Ντοκιμαντέρ για τη ζωή και το ακαδημαϊκό έργο του καθηγητή Γιάννη Κυριόπουλου

Ο Καθηγητής Γιάννης Κυριόπουλος είναι διεθνώς αναγνωρισμένος για το πρωτοποριακό του έργο που συνέδεσε στενά την υγεία, την οικονομία και την πολιτική στην Ελλάδα. Ακόμα και μετά τον Απρίλιο του 2022 που έφυγε από τη ζωή, το έργο του παραμένει επίκαιρο και η απουσία του είναι αισθητή στον χώρο της Υγείας. Ωστόσο, η βαθιά επιρροή του συνεχίζει να υφίσταται μέσω της αφοσίωσης αλλά και από το έργο των συνεργατών και των μαθητών του.

Το Ντοκιμαντέρ έχει ιδιαίτερο σημειολογικό χαρακτήρα που θα προβληθεί στο πρόγραμμα του Συνεδρίου και κατέχει ξεχωριστή θέση, καθώς εναρμονίζεται με το πνεύμα του φόρουμ διαλόγου που ίδρυσε και ανέπτυξε ο Γιάννης Κυριόπουλος.

Ο Καθηγητής, ανέδειξε το Συνέδριο ως το βασικό φόρουμ για την Υγεία στην Ελλάδα και λειτουργεί ως δυναμικός κόμβος διαλόγου στον τομέα, προσελκύοντας περισσότερους από 1.000 εγγεγραμμένους συνέδρων ετησίως και πολυάριθμους εισηγητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το Ντοκιμαντέρ με τη προβολή του εμπλουτίζει την εμπειρία του Συνεδρίου, παρέχοντας μια μοναδική οπτική γωνία για τη ζωή και το έργο ενός ανθρώπου που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στον χώρο των οικονομικών της υγείας και στο συγκεκριμένο συνέδριο που αποτελεί ορόσημο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Το φετινό Συνέδριο ευθυγραμμίζεται όμως και με μια αξιοσημείωτη επέτειο: στις 7 Οκτωβρίου 2023 συμπληρώθηκαν 40 χρόνια από την ίδρυση του ΕΣΥ, μιας δομικής και εμβληματικής μεταρρύθμισης στη χώρα μας που άλλαξε την ιστορία του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης στην Ελλάδα. Στο πνεύμα αυτό, το φετινό Συνέδριο επιχειρεί να συζητήσει για την ιστορία, τις παραλείψεις, τα επιτεύγματα, αλλά και, κυρίως, για το μέλλον του συστήματος υγείας, με στόχο ένα καλύτερο επίπεδο υγείας, για όλους, μέσα από συνεργατικές λύσεις και βιώσιμες πολιτικές.

Στο πλαίσιο της φιλόξενης κοινότητας του Συνεδρίου, οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν τις εξελίξεις και να αναπτύξουν τις ερευνητικές τους ιδέες και πρωτοβουλίες. Αναμφίβολα, αυτό αντανακλά το ήθος και τη κληρονομιά του ιδρυτή του Συνεδρίου, Καθηγητή Γιάννη Κυριόπουλου, του οποίου η αγάπη για την έρευνα, το ενδιαφέρον για τους νέους επιστήμονες και τις νέες ιδέες καθώς και η συμπεριληπτική του προσέγγιση στα ακαδημαϊκά δρώμενα, συνεχίζουν να διαμορφώνουν την κοινότητα και το χαρακτήρα του Συνεδρίου για τα Οικονομικά και τις Πολιτικές της Υγείας.

Διαβάστε περισσότερα για το Συνέδριο εδώ

INFO:
Προβολή Ντοκιμαντέρ «Γιάννης Κυριόπουλος»
ΗΜΕΡΑ: Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023
ΩΡΑ: 6:00 μμ
ΤΟΠΟΣ: Divani Caravel Hotel (Λεωφ. Βασιλέως Αλεξάνδρου 2, Αθήνα 161 21)
ΕΙΣΟΔΟΣ: ΔΩΡΕΑΝ – Δεν απαιτείται δέσμευση θέσεων

 

Διαβάστε επίσης

Ελλείψεις φαρμάκων: Στα Χανιά η πλατφόρμα του Υπουργείου Υγείας, τι προβλέπεται για τους παραβάτες

Μαγιορκίνης: Σίγουρα έχουμε περιστατικά της πνευμονίας από μυκόπλασμα στην Ελλάδα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.