Ζευγάρι ηλικιωμένων δώρισε 100.000 ευρώ στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου

Την αγάπη για τον τόπο του, θέλησε να δείξει ένα ζευγάρι ηλικιωμένων, και δώρισε ένα ποσό που ξεπερνά τις 100.000 ευρώ για να στηρίξουν το νοσοκομείο Διδυμοτείχου.

Πρόκειται για την Σωτηρία και τον Παναγιώτη Αραμπατζή από την Μάνη Διδυμοτείχου που ξενιτεύτηκαν το 1966 στη Γερμανία, για μια καλύτερη ζωή. Εκείνη εργαζόταν σε εργοστάσιο πλεκτών και εκείνος σε αυτοκινητοβιομηχανία για να καταφέρουν να επιβιώσουν, όμως έφτασε το πλήρωμα του χρόνου και επέστρεψαν στην πατρίδα για το υπόλοιπο της ζωής τους.

Σήμερα, εκείνη είναι σχεδόν 86, με κλονισμένη την υγεία της και περνάει αρκετές ώρες στο κρεβάτι, ενώ εκείνος στα 90, δίπλα της να τη φροντίζει.

Όλα αυτά τα χρόνια, μια σκέψη στριφογύριζε στο μυαλό της κυρίας Σωτηρίας, να δωρίσει ένα ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, γιατί ήθελε να βοηθήσει και να προσφέρει στο νοσοκομείο της περιοχής της και για το σκοπό αυτό έκανε οικονομίες όσο ζούσε στο εξωτερικό.

Ενώ είχε προβλήματα υγείας, ανήμπορη η ίδια να βγει έξω, έστειλε πριν από δυο μήνες τον άνδρα της στο Νοσοκομείο ώστε να συζητήσει για τον τρόπο που θα γινόταν η δωρεά.

Η ανταπόκριση ήταν άμεση από τη διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος, που τους πρότεινε να αγοράσουν ένα μικρό λεωφορείο, το οποίο θα μεταφέρει άτομα με ειδικές ανάγκες στο Κέντρο Φυσικής Ιατρικής Αποκατάστασης Ορεστιάδας, τα οποία δέχονται τις υπηρεσίες του Κέντρου σε τακτική βάση και το οποίο διοικητικά ανήκει στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου.

Μάλιστα, λίγες μέρες αργότερα κατάφεραν να επισκεφθούν οι δυο τους το Νοσοκομείο για να ξεκινήσουν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Η κυρία Σωτηρία και ο κύριος Παναγιώτης μίλησαν στην ΕΡΤ Ορεστιάδας για την πράξη τους, με την ελπίδα να βρουν κι άλλους μιμητές.

Την ίδια στιγμή η διοίκηση του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, χαρακτηρίζει με επιστολή της το ζευγάρι αυτό ως ευεργέτες, αφού απέδειξαν με τον τρόπο τους την αγάπη για τον τόπο και την αλληλεγγύη στο συνάνθρωπο.

«Είναι απίστευτη η αυθόρμητη πρωτοβουλία σας να ενισχύσετε το Νοσοκομείο με τη ΔΩΡΕΑ σας», αναφέρεται στην ευχαριστήρια επιστολή της η διοίκηση, αφού έτσι «το Νοσηλευτικό ίδρυμα θα ανταποκριθεί πληρέστερα και ευχερέστερα στην αποστολή του».

Δωρεά στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου

 

Το όχημα για τη μεταφορά ΑμεΑ, που είναι σε αναπηρικό αμαξίδιο, με την ένδειξη «ΔΩΡΕΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ» τέθηκε στην υπηρεσία του Νοσοκομείου και ειδικότερα του Κέντρου Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης Ορεστιάδας, αναβαθμίζοντας εντυπωσιακά τη λειτουργία του και ανακουφίζοντας τους ασθενείς και τις οικογένειές τους.
Το ιατρικό μηχάνημα (Υστεροσκόπιο) τοποθετήθηκε στη Μαιευτική/Γυναικολογική Κλινική του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου.

Επίσης, αγοράστηκαν και τοποθετήθηκαν, όπου ήταν απαραίτητο και αναγκαίο, 20 κλιματιστικά, 17 ηλεκτρονικοί υπολογιστές και 5 εκτυπωτές, διευκολύνοντας τη λειτουργία του Νοσοκομείου. Βελτιώνεται ο Ιερός Ναός των Αγίων Αναργύρων που ανήκει στο Νοσοκομείο

Ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση του στεγάστρου προ της κεντρικής εισόδου του Νοσοκομείου Διδιμοτείχου.

Ολοκληρώθηκε η βελτίωση και ανακαίνιση της εξωτερικής όψης του κτιρίου των Διοικητικών Υπηρεσιών του Νοσοκομείου, εφαρμόστηκε η πλέον σύγχρονη μέθοδος προστασίας του και επίσης πραγματοποιείται η ανάπλαση του αύλειου χώρου.

Διαβάστε επίσης

Η ζωή με τον διαβήτη, ο αθλητισμός και η οικογενειακή επιχείρηση

Νίκος Μεταξωτός: Ο πλαστικός χειρουργός που εξερευνά για καλό σκοπό τη δύναμη της ελληνικής γλώσσας 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.