Μητσοτάκης για «Προσωπικό Βοηθό»: «Δεν θέλουμε άτομα με αναπηρία κλεισμένα στο σπίτι»

Την Αργυρώ Λαμπάρα, εκπαιδευτικό σε δημόσια σχολεία ειδικής αγωγής η οποία έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα του «Προσωπικού Βοηθού» για Άτομα με Αναπηρία, συνάντησε σήμερα Τρίτη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Ο πρωθυπουργός συζήτησε με την Αργυρώ και την προσωπική βοηθό της, Αλεξάνδρα Μπέκου, για τη θετική επίδραση που έχει το πιλοτικό πρόγραμμα στην καθημερινότητα των συμμετεχόντων και των οικογενειών τους, αλλά και για τις βελτιώσεις που μπορούν να γίνουν πριν αρχίσει η καθολική εφαρμογή του.

“Θεωρώ ότι είναι ένα πρόγραμμα από τα πιο σημαντικά που έχουν γίνει στην σύγχρονη Ελλάδα για τα Άτομα με Αναπηρία. Είναι ακόμα στην αρχή, υπάρχουν δυσκολίες”

Την Αργυρώ Λαμπάρα, εκπαιδευτικό σε δημόσια σχολεία ειδικής αγωγής η οποία έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα του «Προσωπικού Βοηθού» για Άτομα με Αναπηρία, συνάντησε σήμερα Τρίτη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συζήτησε με την Αργυρώ και την προσωπική βοηθό της, Αλεξάνδρα Μπέκου, για τη θετική επίδραση που έχει το πιλοτικό πρόγραμμα στην καθημερινότητα των συμμετεχόντων και των οικογενειών τους, αλλά και για τις βελτιώσεις που μπορούν να γίνουν πριν αρχίσει η καθολική εφαρμογή του.

Μητσοτάκης: Ριζώνει ο θεσμός του προσωπικού βοηθού

«Χαίρομαι πάρα πολύ που μάς δίνεται η δυνατότητα να κάνουμε αυτή τη συνάντηση. Χαίρομαι διπλά που ένα προσωπικό μου όραμα, ο θεσμός του προσωπικού βοηθού, έχει αρχίσει πια και ριζώνει και άνθρωποι σαν κι εσένα έχουν τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση σε έναν άνθρωπο που κάνει τη ζωή τους, την καθημερινότητά τους, την εργασία τους και την απόλαυσή τους καλύτερη», ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

«Θεωρώ ότι είναι ένα πρόγραμμα από τα πιο σημαντικά που έχουν γίνει στην σύγχρονη Ελλάδα για τα Άτομα με Αναπηρία. Είναι ακόμα στην αρχή, υπάρχουν δυσκολίες. Το περιμένουν ακόμα και άλλα ΑμεΑ, που δεν έχουν προσωπικό βοηθό. Αισθάνομαι γενικά στη ζωή μου ότι είμαι τυχερή. Έχω μια υπέροχη οικογένεια, έχω φίλους που με αγαπούν, έχω την Αλεξάνδρα. Είμαι τυχερή που κληρώθηκα, αλλά θα ήθελα και τα άλλα ΑμεΑ να είναι τυχερά. Να γίνει γρήγορα το πρόγραμμα για όλους», τόνισε από την πλευρά της η Αργυρώ.

Πηγή φωτό: Γραφείο πρωθυπουργού

Διαβάστε επίσης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο νέο υπερσύγχρονο εργοστάσιο της ELPEN στην Κερατέα

ΚΟΜΥ ΕΟΔΥ: Αντίστροφη μέτρηση για τη λήξη των συμβάσεων, θα υπάρξει συνέχεια;

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.