Ένα webcomic με πραγματικές ιστορίες, για τις γυναίκες με καρκίνο

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Eyes of Light – Φορέας Τέχνης στην Υγεία παρουσιάζει τη νέα ψηφιακή δράση “Ένα webcomic για τις γυναίκες με καρκίνο” σε συνεργασία με την δημιουργό κόμικς Γεωργία Ζάχαρη.

Ένα εβδομαδιαίο διαδραστικό webcomic βασισμένο σε αληθινές ιστορίες, με παράλληλες δράσεις ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και δημιουργίας!

Η δράση παρουσιάζεται δημόσια από τον Οκτώβριο μέχρι και τον Δεκέμβριο με κύριο κανάλι το Instagram του Eyes of Light. Κάθε εβδομάδα για τρεις μήνες, αυτοτελείς ιστορίες κόμικ θα εξερευνούν διαφορετικές πτυχές της ζωής των γυναικών με καρκίνο, και θα πλαισιώνονται από ενημερωτικό περιεχόμενο ιατρικού και ψυχοκοινωνικού ενδιαφέροντος.

Παράλληλα, μέσα από ανοιχτά καλέσματα συμμετοχής θα ενθαρρύνεται η δημιουργικότητα και η επικοινωνία μεταξύ μιας μεγάλης κοινότητας ανθρώπων που έχουν επηρεαστεί άμεσα ή έμμεσα από την ασθένεια.

Η νέα ψηφιακή δράση βασίζεται στην περαιτέρω ανάπτυξη του έργου “Ένα κόμικ για τις γυναίκες με καρκίνο” και της πιλοτικής έκδοσης “Ιστορίες από την αίθουσα αναμονής” που υλοποιήθηκαν στα πλαίσια του προγράμματος “Σημεία Στήριξης” το 2022-2023.

Οι εβδομαδιαίες, αυτοτελείς ιστορίες του webcomic βασίζονται σε αληθινές ιστορίες γυναικών που συλλέχθηκαν από συμμετέχουσες της δράσης “Ένα κόμικ για τις γυναίκες με καρκίνο” (διατηρώντας την ανωνυμία τους), στις οποίες εκφράζουμε τη βαθιά μας ευγνωμοσύνη.

Η δράση “Ένα webcomic για τις γυναίκες με καρκίνο” πραγματοποιείται με την αιγίδα και επιχορήγηση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.
Διάρκεια δράσης: 12 Οκτωβρίου – 29 Δεκεμβρίου 2023

Για οποιαδήποτε πληροφορία, επικοινωνήστε στο [email protected]
Συντελεστές
Εικονογράφος: Γεωργία Ζάχαρη
Φορέας Υλοποίησης: Eyes of Light – Φορέας Τέχνης στην Υγεία

Συντονισμός Δράσης: Δήμητρα Ερμείδου, Δήμητρα Τσιαούσκογλου, Φωτεινή Χριστοδούλου

Credits φωτογραφιών: Eyes of Light, Γεωργία Ζάχαρη

Διαβάστε επίσης

Ερευνητές ανακάλυψαν σε ποια σημεία του σώματος κρύβονται τα μικρόβια

Συναγερμός για τους κοριούς στην Αθήνα: Έκλεισε πτέρυγα γνωστού ξενοδοχείου

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.