Η πριγκίπισσα Βεατρίκη προτρέπει τα παιδιά να χρησιμοποιήσουν τη «δυσλεκτική υπερδύναμή» τους

Η κόρη του πρίγκιπα Ανδρέα του Ηνωμένου Βασιλείου και της Σάρα Φέργκιουσον με  αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, στις 2 Απριλίου, θέλει να βοηθήσει στην ενίσχυση της αυτοπεποίθησης των παιδιών και να ενθαρρύνει τη «δυσλεκτική υπερδύναμη» τους.

- Advertisement -

Η Βεατρίκη, η οποία μεγάλωσε επίσης με δυσλεξία, διάβασε το βιβλίο Xtraordinary People (Εξαιρετικοί Άνθρωποι) που γράφτηκε από την ιδρύτρια του Made by Dyslexia, Κέιτ Γκριγκς.

Η πριγκίπισσα Βεατρίκη είναι πρέσβειρα της οργάνωσης με επικεφαλής επιτυχημένες στον τομέα τους προσωπικότητες με δυσλεξία που βοηθούν τον κόσμο να κατανοήσει, να εκτιμήσει και να υποστηρίξει τη μαθησιακή δυσκολία.

«Αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε για μένα είναι ότι είμαι Made by Dyslexia, κάτι που ήταν ένας αγώνας όταν ήμουν στο σχολείο » αναφέρει στο βίντεο.

- Advertisement -

«Αλλά τώρα, χάρη σε όλη την εξάσκηση και την πολλή υποστήριξη, αισθάνομαι τόσο τυχερή και συνεργάζομαι με κάποιους απίστευτους οργανισμούς που θέλουν να σας στηρίξουν στο ταξίδι σας για να μάθετε ποια είναι η υπερδύναμη σας» τονίζει.

«Λέμε ότι αυτό είναι που μας κάνει Εξαιρετικούς. Βλέπετε, όταν είστε δυσλεξικοί, σκέφτεστε λίγο διαφορετικά από τους ανθρώπους που δεν είναι δυσλεξικοί. Αυτός ο ιδιαίτερος τρόπος σκέψης μας κάνει πολύ καλούς σε όλα τα πράγματα» επισημαίνει.

Αναφέρεται επίσης στις δυσκολίες της με τη δυσλεξία στο παρελθόν και κοινοποιεί άλλα βίντεο της οργάνωσης Made by Dyslexia, στα οποία μιλά για το πώς ήταν στο σχολείο, όταν φαινόταν ότι οι φίλοι της ήταν «τόσο μπροστά».

«Νομίζω ότι σε αυτό το στάδιο, εκείνες τις στιγμές της αμφιβολίας οι σκέψεις που έρχονται στο μυαλό σου είναι, δεν είμαι αρκετά καλός, δεν είμαι αρκετά έξυπνος. Γιατί δεν είμαι σαν τους άλλους;» σημειώνει.

Πηγή: ΑΠΕ

Διαβάστε επίσης

Διάσημοι που έκαναν τη δυσλεξία, επιτυχία

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.