Ένα αγοράκι 2 ετών κατάπιε οκτώ βελόνες

Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει ότι ένα αγοράκι 2 ετών μπόρεσε και κατάπιε οκτώ βελόνες, καθώς έπαιζε σε φάρμα. Μάλιστα, αυτές οι βελόνες χρησιμοποιούνται για τον εμβολιασμό των ζωών της αγροικίας όπου ζει στο Περού.

Το αγοράκι ζει σε μία γεωργική περιοχή που απέχει 622 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα, την Λίμα. Η μητέρα του πιστεύει ότι πρέπει να κατάπιε τις βελόνες ενώ έπαιζε στην περιοχή της φάρμας όπου εργάζεται.

Μόλις συνειδητοποίησε τι είχε συμβεί, έγινε μεγάλη κινητοποίηση και το αγόρι μεταφέρθηκε γρήγορα στο νοσοκομείο II-2 Tarapoto, όπου ο δρ Efrain Salazar ηγήθηκε της χειρουργικής ομάδας. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, διαπιστώθηκε ότι οι βελόνες είχαν σφηνώσει σε διάφορα σημεία της κοιλιάς του αγοριού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της περιφερειακής κυβέρνησης του San Martin, οι βελόνες βρέθηκαν σε δύο θέσεις στο περιτόναιο στη δεξιά πλευρά, τρεις στην αριστερή πλευρά, μία στο κοιλιακό τοίχωμα και δύο σε επικίνδυνη θέση μεταξύ της ουροδόχου κύστης και του ορθού.

Ευτυχώς, η επέμβαση ήταν επιτυχής, καθώς και οι οκτώ βελόνες αφαιρέθηκαν με ασφάλεια κατά τη διάρκεια μιας επέμβασης δύο ωρών. Η ιατρική ομάδα διαπίστωσε ότι το αγοράκι είχε ήδη βλάβες στο λεπτό έντερο που προκλήθηκαν από τις βελόνες που κατάπιε.

Το παιδί βρίσκεται σε υγρή δίαιτα, λόγω της εύθραυστης κατάστασης του γαστρεντερικού συστήματος. Οι γιατροί εκτιμούν ότι θα αναρρώσει πλήρως και τις επόμενες 2-3 μέρες θα πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Διαβάστε επίσης

Η «άγνωστη» Φωφώ, η νέα πλατφόρμα και ο Φιλίππου που μετράει μέρες

Παγκόσμια Ημέρα για την Προστασία του Όζοντος – Τι λέει ο καθηγητής Χ. Ζερεφός

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.