Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων: Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για το θάνατο της 20χρονης φοιτήτριας

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση με σκοπό τη διερεύνηση του θανάτου της 20χρονης φοιτήτριας διατάχθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, καθώς η νεαρή κοπέλα εισήχθη στο νοσοκομείο με αμυγδαλίτιδα και πέθανε από ανακοπή.

Σύμφωνα με πληροφορίες η εντολή για την προκαταρκτική που ξεκινά άμεσα δόθηκε από τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Ιωάννη Καρβέλη. Σημειώνεται, πως ο θάνατος της 20χρονης κοπέλας έχει συγκλονίσει ολόκληρη τη χώρα, καθώς είχε διαγνωσθεί με αμυγδαλίτιδα και ο θάνατός της αποδίδεται σε ανακοπή.

To χρονικό 

Η 20χρονη, που έφυγε χθες από τη ζωή, εισήχθη στην ΩΡΛ κλινική του Νοσοκομείου Ιωαννίνων στις 5 Σεπτεμβρίου, με σοβαρής μορφής οξεία αμυγδαλίτιδα, φαρυγγίτιδα και λεμφαδενοπάθεια, και έλαβε την κατάλληλη αντιβιοτική αγωγή σύμφωνα με τις υποδείξεις και των λοιμωξιολόγων του νοσοκομείου.

Μάλιστα, υποβλήθηκε σε έλεγχο με CT τραχήλου, η οποία ανέδειξε έντονη διόγκωση των αμυγδαλών χωρίς παραφαρυγγικό απόστημα.

Μία εβδομάδα μετά, την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου, και ενώ εξακολουθούσε να νοσηλεύεται, η 20χρονη παρουσίαζε ελαφρά βελτίωση της κλινικής εικόνας.

Ωστόσο, χθες, Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου, παρουσίασε αιφνίδια και ραγδαία επιδείνωση, με κλινική εικόνα ενδαγγειακής πήξης και ανεπάρκεια πολλών οργανικών συστημάτων.

Της έκαναν ΚΑΡΠΑ επί 45 λεπτά

Αμέσως υποβλήθηκε σε ΚΑΡΠΑ διάρκειας 45 λεπτών, ενώ της τοποθετήθηκε και κεντρικός φλεβικός καθετήρας στην ΑΡ μηριαία φλέβα, από την οποία ανέπτυξε αιμάτωμα μηρού λόγω διαταραχών πήξης. Ωστόσο, οι προσπάθειες των γιατρών δεν είχαν αίσιο αποτέλεσμα και η 20χρονη έφυγε από τη ζωή.

Πιθανή αιτία θανάτου θεωρείται η διάχυτη ενδαγγειακή πήξη σε έδαφος λοίμωξης που οδήγησε σε σήψη και σηπτικό σοκ μη ανταποκρινούμενο στα ινότροπα και τελικά σε καρδιαναπνευστική ανακοπή που δεν ανταποκρίθηκε σε ΚΑΡΠΑ και απινίδωση.

Διαβάστε επίσης 

Βαρτζόπουλος: Τους επόμενους μήνες ξεκινούν οι εργασίες για το Παιδιατρικό Νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη

Οι γιατροί μιλούν για τη βία, που δέχονται από τους ασθενείς στα νοσοκομεία

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.