Με τον θάνατό του έδωσε νέα ζωή σε ασθενείς

Μία νέα ζωή πρόσφερε σε ασθενείς που βρίσκονταν σε λίστα αναμονής για μεταμόσχευση, ένας 41χρονος ο οποίος νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας αλλά έχασε τη μάχη με τον θάνατο.

Η οικογένεια του επιδεικνύοντας μεγαλείο ψυχής αποφάσισε να προχωρήσει στη δωρεά των οργάνων του. Η διαδικασία λήψης των οργάνων που κρίθηκαν κατάλληλα ολοκληρώθηκε τις πρωινές ώρες της 20ης Αυγούστου.

Η Χειρουργική Ομάδα του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης αφαίρεσε τα νεφρικά μοσχεύματα και η Ομάδα Μεταμοσχεύσεων Καρδιάς και Πνευμόνων του Ωνασείου Νοσοκομείου αφαίρεσε τους Πνεύμονες.

Τα όργανα που αφαιρέθηκαν με επιτυχία αναμένονται να μεταμοσχευθούν τις επόμενες ώρες σε ασθενείς οι οποίοι αναμένουν το πολυπόθητο δώρο ζωής και πλέον αισιοδοξούν ότι θα έχουν μία νέα ζωή με καλύτερη ποιότητα.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου εκφράζει στην οικογένεια του δότη τα ειλικρινή συλλυπητήρια και ταυτόχρονα την ευχαριστεί για το μεγαλείο ψυχής που επέδειξε ευελπιστώντας πως αυτή η ενέργεια των συγγενών θα ευαισθητοποιήσει το κοινωνικό σύνολο.

Παράλληλα, η διοίκηση του νοσοκομείου ευχαριστεί ιδιαιτέρως το προσωπικό της ΜΕΘ του ΠΓΝΛ όπου νοσηλευόταν ο 41χρονος, του Αναισθησιολογικού, του Χειρουργείου, του Μικροβιολογικού – Βιοχημικού – Αιματολογικού Εργαστηρίου, της Αιμοδοσίας και του Ακτινοδιαγνωστικού Τμήματος καθώς με την αγαστή συνεργασία τους συνέβαλαν στο να ολοκληρωθεί με επιτυχία η πολύπλοκη και απαιτητική διαδικασία της λήψης οργάνων. Η όλη διαδικασία της λήψης οργάνων και της μεταφοράς τους σε μεταμοσχευτικά κέντρα, έγινε υπό τον κεντρικό και τοπικό συντονισμό του Ελληνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων.

Διαβάστε επίσης

Απαραίτητος ο προαθλητικός ιατρικός έλεγχος σε παιδιά που αθλούνται

Νέα έρευνα: Και ο μεσογειακός τρόπος ζωής σχετίζεται με χαμηλότερο κίνδυνο θνησιμότητας από κάθε αιτία

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.