Νοσοκομείο «Σωτηρία»: Ασθενής έπεσε από το δεύτερο όροφο

Τέλος στη ζωή του, έβαλε ασθενής, πέφτοντας από τον δεύτερο όροφο του νοσοκομείου «Σωτηρία». Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ασθενής ήταν καρκινοπαθής και νοσηλευόταν στην 7η κλινική. Γιατροί και νοσηλευτές, όταν ενημερώθηκαν τι συνέβη, έσπευσαν στο σημείο όπου έπεσε ο ασθενής, τον μετέφεραν στα Επείγοντα, αλλά δυστυχώς ήταν ήδη αργά, καθώς είχε αφήσει την τελευταία του πνοή.

Πρόκειται για ακόμη ένα τραγικό περιστατικό μόλις λίγες ημέρες από εκείνο που συνέβη στο νοσοκομείο «Αττικόν». Εκεί ασθενής που νοσηλευόταν στη χειρουργική κλινική αυτοκτόνησε, πέφτοντας από το παράθυρο του 4ου ορόφου. Το προσωπικό του νοσοκομείου άμεσα τον μετέφερε στα επείγοντα, όπου οι γιατροί κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια ανάνηψης χωρίς δυστυχώς επιτυχία.

Αυτοκτονία στο νοσοκομείο «Σωτηρία»

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, επιβεβαιώνοντας το περιστατικό, στο Νοσοκομείο «Σωτηρία», είπε: «είναι θλιβερό να συμβαίνουν αυτοκτονίες στα νοσοκομεία της χώρας. Συνιστώ ψυχραιμία στους ασθενείς, όλες οι ασθένειες είναι αντιμετωπίσιμες. Δεν πρέπει να απογοητεύονται αλλά να δίνουν τη μάχη μαζί με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές. Δεν πρέπει να δίνουν τέλος στη ζωή τους χωρίς να προσπαθούν».

Σύμπλήρωσε ακόμη ότι «δεν μπορούμε να καταστήσουμε τα νοσοκομεία φυλακές βάζοντας κάγκελα παντού, όπως ζητούν κάποιοι, προκειμένου να αποφύγουμε τέτοια μεμονωμένα περιστατικά».

Στοιχεία για αυτοκτονίες στην Ελλάδα

Σττο μεταξύ, αυξητική τάση των αυτοκτονιών από το 2020 έως το 2022, της τάξεως του σχεδόν 25%, καταγράφεται στη χώρα μας, σύμφωνα με τα ετήσια στοιχεία αυτοκτονιών που αναλύθηκαν και επεξεργάστηκαν από το Παρατηρητήριο Αυτοκτονιών και το ερευνητικό δίκτυο καταγραφής του Κέντρου Ημέρας για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας της οργάνωσης «ΚΛΙΜΑΚΑ».

Ο συνολικός αριθμός των αυτοκτονιών που καταγράφηκε το 2022 αγγίζει τις 600, που αντιστοιχεί σε τουλάχιστον δύο αυτοκτονίες καθημερινά.

Διαβάστε επίσης

Φαράγγι της Σαμαριάς: 45χρονος Ισπανός ακρωτηριάστηκε μετά από πτώση βράχων

ΠΟΕΔΗΝ: Ασθενής αυτοκτόνησε στο νοσοκομείο «Αττικόν»

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.