Φαράγγι της Σαμαριάς: 45χρονος Ισπανός ακρωτηριάστηκε μετά από πτώση βράχων

Κρίσιμη η κατάσταση του 45χρονου τραυματία από την Ισπανία που διέσχιζε το Φαράγγι της Σαμαριάς και ακρωτηριάστηκε μετά από πτώση βράχων, που ακολούθησε μετά τον σεισμό το πρωί της Κυριακής (13/8).

Τον ακρωτηριασμό ενός 45χρονου Ισπανού τουρίστα που διέσχιζε το Φαράγγι της Σαμαριάς προκάλεσε η πτώση βράχων που ακολούθησε τον σεισμό που σημειώθηκε νότια – νοτιοανατολικά της Παλαιοχώρας Χανίων. Αμέσως στήθηκε μεγάλη επιχείρηση για την απομάκρυνση των επισκεπτών από το φαράγγι, ενώ εκδόθηκε και μήνυμα από το “112” προς τους πολίτες να αποφεύγουν επικίνδυνα σημεία για κατολίσθηση.

Το πόδι του 45χρονου, συνεθλίβη από την πτώση του βράχου, ενώ σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι γιατροί στο νοσοκομείο Χανίων όπου μεταφέρθηκε με ελικόπτερο έχουν να αντιμετωπίσουν μια δύσκολη κατάσταση.

Το ατύχημα συνέβη στη μέση περίπου της διαδρομής. Ο γιατρός από την Αγ. Ρούμελη βρισκόταν στο πλευρό του τραυματία μέχρι τη μεταφορά του, με ελικόπτερο που προσγειώθηκε εντός του φαραγγιού, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης. Ο 45χρονος μεταφέρθηκε με τη συνδρομή ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ από το Ηράκλειο στο Νοσοκομείο Χανίων. Η κατάσταση του κρίνεται κρίσιμη .

Στο μεταξύ, οι αρμόδιοι πραγματοποιούν μια μεγάλη επιχείρηση απομάκρυνσης περίπου 660 περιπατητών που βρίσκονταν μέσα στο Φαράγγι.

Την επιχείρηση μεταφοράς του 45χρονου αποτυπώνουν καρέ καρέ οι φωτογραφίες της ΕΡΤ, όπου φαίνεται η ταχύτητα με την οποία όλες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, του ΕΚΑΒ και των εθελοντικών ομάδων συνέδραμαν στην μεταφορά του στο Νοσοκομείο Χανίων.

Φαράγγι 1

Πηγή φωτό: ΕΡΤ, NeaKriti.gr

Διαβάστε επίσης 

Χανιά-εμπορία βρεφών: Στον ανακριτή σήμερα οι συλληφθέντες, που εκμεταλλεύτηκαν εκατοντάδες ζευγάρια

ΠΟΕΔΗΝ: Ασθενής αυτοκτόνησε στο νοσοκομείο «Αττικόν»

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.