Μητέρα τριών παιδιών νίκησε τον καρκίνο και πέρασε στο Πανεπιστήμιο

Εντυπωσιάζει και συγκινεί η ιστορία της Αναστασίας Μπαστούνη, μητέρας τριών παιδιών στη Λέσβο, η οποία κατάφερε να περάσει στην πρώτη της επιλογή στις Πανελλαδικές εξετάσεις. Πριν τέσσερα χρόνια είχε διαγνωστεί με καρκίνο και είχε καταφέρει να τον «νικήσει».

Η 42χρονη Αναστασία χτυπήθηκε από καρκίνο, αλλά τον κοίταξε στα μάτια, τον πάλεψε και τον νίκησε. Μιλώντας, για τη νίκη επί του καρκίνου και την δεύτερη νίκη της, αυτή τη φορά στις Πανελλαδικές εξετάσεις, τα λόγια της συγκλονίζουν.

Η μάχη με τον καρκίνο 

Το 2019, ψηλαφώντας τον μαστό της, ανακάλυψε κάτι και, ευτυχώς, όπως λέει η ίδια, γιατί πρόλαβε τα χειρότερα. Ξεκίνησε άμεσα χημειοθεραπείες, ακολούθησαν ακτινοθεραπείες και δίπλα σε όλα ήταν ο άντρας της, λέει στην ιστοσελίδα, Στο Νησί.

Η 42χρονη από τη Λέσβο θυμήθηκε τις δύσκολες στιγμές, που πέρασε απέναντι στον καρκίνο και την βοήθεια που της έδωσε ο σύζυγός της, ο οποίος ήταν εκείνος που την παρακίνησε να δώσει Πανελλήνιες και να κυνηγήσει το όνειρό της να μπει στο Πανεπιστήμιο.

Βιοπαλαίστρια από μικρή, δούλεψε πρώτη φορά σαν αποκλειστική νοσοκόμα όταν τέλειωσε τη σχολή του Νοσοκομείου Μυτιλήνης. Στη συνέχεια εργάστηκε σε θεραπευτήριο στην Αθήνα, μετά με σύμβαση στο παθολογικό του Νοσοκομείου Μυτιλήνης σε κοινωφελές πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, μετά στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ πάλι ως βοηθός νοσηλευτή και στο υγειονομικό, πάλι με κοινωφελές πρόγραμμα του ΟΑΕΔ.

Μεγάλωνε ήδη με τον σύζυγό της τα τρία τους παιδιά και ήταν πολύ ευτυχισμένη, ένιωθε όμως, όπως μας λέει σήμερα κοιτώντας τη ζωή της, ότι δεν την άγγιζαν οι ασθένειες. Σήμερα τα βλέπει όλα αλλιώς.

Όταν χτυπηθείς από τον καρκίνο αναθεωρείς πολλά. «Όταν περάσεις την πόρτα του ογκολογικού και κατάλαβεις τι σημαίνει πόνος, τι σημαίνει απώλεια, τι σημαίνει στερούμαι, τι σημαίνει αμφιβολία για το αν θα ζεις αύριο, τότε νομίζω ότι αναθεωρείς πολλά πράγματα».

Οσο για το τι έκανε όταν έμαθε ότι διέπρεψε στις Πανελλαδικές εξετάσεις. «Όταν έμαθα ότι έγραψα τόσο καλά, πήρα το σύζυγό μου τηλέφωνο και ούρλιαζα σαν μικρό παιδί».

Να κυνηγάμε τα όνειρά μας πριν το δεδομένο γίνει ζητούμενο

Μετά τις χημειοθεραπείες της αποφάσισε ότι πρέπει «να κυνηγάμε τα όνειρά μας πριν το δεδομένο γίνει ζητούμενο. Όλη τη χρονιά διάβαζα, με βοήθησαν πάρα πολύ οι καθηγητές στο 2ο ΕΠΑΛ ακόμα και στα διαλείμματα να μου δίνουν φωτοτυπίες, σημειώσεις, λύσεις. Οσο υπάρχουν τέτοιοι καθηγητές, υπάρχει ελπίδα».

Το 2021-22 επέστρεψε στα θρανία, ξεκίνησε στο ΕΠΑΛ, πήρε την ειδικότητα βρεφονηπιοκόμου «γιατί είχα τελειώσει βοηθός μοσηλευτή και είχα επαφή με τον τομέα υγείας από μικρή και θεώρησα ότι θα μου είναι πιο οικεία».

«Διάβαζα κάθε μέρα, είτε την ώρα που έτρωγε η οικογένεια είτε 5 το πρωί, όποτε προλάβαινα ήμουν με ένα βιβλίο στο χέρι».

Τώρα ετοιμάζεται να κάνει μια νέα αρχή ως φοιτήτρια του, τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας Αιγαίου, στη Μυτιλήνη στο οποίο εισήχθη.

Η 42χρονη έκανε αναφορά και στο παράδειγμα που δίνει και αναφέρθηκε και στο τι θέλει από το μέλλον.

«Εύχομαι να γίνω παράδειγμα για τον οποιονδήποτε θέλει να εκπληρώσει το όνειρό του, όποιο κι αν είναι αυτό. Να καταφέρω να μεγαλώσω και να γίνω μια γιαγιά που θα στηρίξω τα παιδιά και τα εγγονάκια μου αργότερα».

Πηγή Φωτό: Ιστοσελίδα ΣΤΟ ΝΗΣΙ

Διαβάστε επίσης 

Πειραματικό φάρμακο για τον καρκίνο πιθανόν επιβραδύνει τη φλεγμονή που συνδέεται με καρδιοπάθεια

Πήγε για extensions και κατέληξε ξυρισμένη – Η δυσάρεστη εμπειρία 24χρονης Βρετανίδας

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.