Βραβείο Ευρωπαίου πολίτη στους Ήρωες των Τεμπών και τη Θετική Φωνή

Οι «Ήρωες των Τεμπών» και ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος – Θετική Φωνή, τιμώνται φέτος με το Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη.

Η ομάδα «Ήρωες των Τεμπών» επέβαινε στις 28 Φεβρουαρίου στο επιβατικό τρένο που συγκρούστηκε με την εμπορική αμαξοστοιχία. Παρότι ήταν και οι ίδιοι τραυματισμένοι, με κίνδυνο της ζωής τους και αυταπάρνηση βοήθησαν άλλους επιβάτες να βγουν από τα βαγόνια του φλεγόμενου τρένου, σώζοντας δεκάδες ζωές, μετά το δυστύχημα στα Τέμπη.

Το Ref Checkpoint, ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος – Θετική Φωνή, είναι κέντρο πρόληψης και σεξουαλικής υγείας για πρόσφυγες, αιτούντες άσυλο και μετανάστες στην Αθήνα και παρέχει δωρεάν ενημέρωση, συμβουλευτική για θέματα σεξουαλικής υγείας στην μητρική γλώσσα των ωφελουμένων ατόμων (Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά, Πορτογαλικά, Ρωσικά, Αραβικά, Ουρντού ή και Φαρσί), ανώνυμη εξέταση για τον HIV και τις ιογενείς ηπατίτιδες, και διασύνδεση των ωφελούμενων ατόμων με το Εθνικό Σύστημα Υγείας ή με άλλους φορείς και υπηρεσίες.

Το Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη απονέμεται κάθε χρόνο από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε άτομα, ομάδες ή οργανώσεις, που με τις δράσεις τους προάγουν τα θεμελιώδη δικαιώματα, την αμοιβαία κατανόηση και τη στενότερη σύνδεση μεταξύ των πολιτών της ΕΕ.

Το Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη θεσπίστηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2008 και αποτελεί επιβράβευση για εξαιρετικά επιτεύγματα, δραστηριότητες ή δράσεις πολιτών και οργανώσεων που προάγουν τις ευρωπαϊκές αξίες: την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, την ελευθερία, τη δημοκρατία, την ισότητα, το κράτος δικαίου και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Το Ref Checkpoint

Η ιδέα της πρωτοβουλίας του Ref Checkpoint, που ξεκίνησε το 2022 με την υποστήριξη και τη συνδρομή του AIDS Healthcare Foundation Europe και του Δήμου Αθηναίων, προέκυψε από τη διαπίστωση των σημαντικών εμποδίων που αντιμετωπίζουν οι μετακινούμενοι πληθυσμοί στην πρόσβασή τους σε υπηρεσίες υγείας και της έλλειψης σύγχρονου, συμπεριληπτικού υλικού ενημέρωσης για τη σεξουαλική υγεία.

Διαβάστε επίσης

Το ΕΚΑΒ στο επίκεντρο διαμάχης μια ανάσα πριν από τις προγραμματικές

Το τέλειο φιλί, οι ορμόνες και η δήλωση της Αντζελίνα Τζολί

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.