Το τέλειο φιλί, οι ορμόνες και η δήλωση της Αντζελίνα Τζολί

Το φιλί όχι μόνο δείχνει πολλά σε μία σχέση, ανεξάρτητα από το αν είναι ερωτική, συγγενική ή φιλική, έχει και πολλά οφέλη για την υγεία, ενώ τη στιγμή του φιλιού, οι ορμόνες κάνουν ένα μικρό γλέντι!

Και σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Φιλιού, ένας ανεπίσημος εορτασμός με ρίζες στη Μεγάλη Βρετανία από τον 19ο αιώνα! Η 6η Ιουλίου αφιερώθηκε στο σύμβολο εκδήλωσης της αγάπης, του έρωτα και της οικειότητας μετά το 2000, αλλά δεν έχει αποκτήσει την εμπορική αξία της Ημέρας των Ερωτευμένων.

Σύμφωνα με έρευνες, το φιλί μπορεί πράγματι να συμβάλει στη συνολική υγεία και ευεξία.

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Psychoneuroendocrinology έδειξε ότι το φιλί διεγείρει την απελευθέρωση ορισμένων ορμονών και νευροδιαβιβαστών που σχετίζονται με τη μείωση του στρες και τη βελτίωση της διάθεσης.

Μια άλλη μελέτη στο Archives of Sexual Behavior αποκάλυψε ότι το συχνό φιλί σχετίζεται με μείωση των αντιληπτών επιπέδων στρες. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσοι συμμετείχαν τακτικά σε ανταλλαγή φιλιών ανέφεραν χαμηλότερα επίπεδα στρες και υψηλότερη συνολική ικανοποίηση από τη σχέση τους.

Τα δέκα οφέλη του φιλιού:

  • Αυξημένη σεξουαλική διέγερση.
  • Ενίσχυση των συναισθηματικών δεσμών.
  • Τόνωση μυών προσώπου.
  • Καρδιαγγειακή άσκηση, λόγω αύξησης της κυκλοφορίας του αίματος.
  • Βελτίωση της διάθεσης με την απελευθέρωση ντοπαμίνης και σεροτονίνης.
  • Μείωση του στρες, εξαιτίας της παραγωγής ενδορφινών.
  • Ανακούφιση από τον πόνο με την απελευθέρωση ενδορφινών.
  • Ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, λόγω ανταλλαγής μικροβίων.
  • Περιποίηση προσώπου και δέρματος, γιατί αυξάνει τη ροή του αίματος.
  • Βελτιωμένη στοματική υγεία, από την αυξημένη παραγωγή σάλιου.

Τι συμβαίνει με τις ορμόνες μας όταν φιλιόμαστε;

Σε ένα παθιασμένο φιλί, το ορμονικό μας σύστημα αναφλέγεται με την απελευθέρωση ορμονών.

Ένας από τους κύριους παίκτες είναι η ωκυτοκίνη, η «ορμόνη της αγάπης», η οποία προάγει τα συναισθήματα σύνδεσης, εμπιστοσύνης και οικειότητας.

Έπειτα, υπάρχει η ντοπαμίνη, η δύναμη της απόλαυσης. Το φιλί προκαλεί την απελευθέρωση ντοπαμίνης, με αποτέλεσμα μια ορμή χαρούμενων αισθήσεων.

Και τέλος, υπάρχει η σεροτονίνη, η οποία είναι σαν ένα φυσικό τονωτικό της διάθεσης.

Η αλληλεπίδραση αυτών των ορμονών κατά τη διάρκεια του φιλιού δημιουργεί μια σύνθετη βιοχημική συμφωνία, ενισχύοντας τη συναισθηματική σύνδεση και την ευχαρίστηση που βιώνουν οι άνθρωποι.

Τι κάνει το τέλειο φιλί;

Το τέλειο φιλί έχει να κάνει με τη χημεία και τη σύνδεση μεταξύ δύο ανθρώπων. Ένα υπέροχο φιλί είναι όταν και οι δύο σύντροφοι βρίσκονται στο ίδιο μήκος κύματος, διαβάζοντας ο ένας τα συναισθήματα του άλλου και ανταποκρίνονται σε έναν τέλειο συγχρονισμό. Έχει να κάνει με το να βρεις αυτό το γλυκό σημείο μεταξύ ευγενούς και παθιασμένου φιλιού, γνωρίζοντας πότε να αυξήσεις την ένταση και πότε να το κάνεις αργά.

Και φυσικά, η δροσερή αναπνοή και η καλή στοματική υγιεινή είναι απαραίτητα. Αυτό που πραγματικά κάνει ένα φιλί υπέροχο είναι ο ενθουσιασμός, η επιθυμία και η γνήσια σύνδεση που μοιράζονται δύο άνθρωποι.

Τι κάνει αυτός που φιλάει ωραία

Αυτός που φιλάει ωραία, ξέρει πώς να επιτύχει τη σωστή ισορροπία μεταξύ τρυφερότητας και πάθους, προσαρμόζοντας τα σημάδια του συντρόφου του και δημιουργώντας μια αρμονική σύνδεση.

Η Angelina Jolie είχε πει κάποτε: “Ένα φιλί μπορεί να είναι κόμμα, ερωτηματικό ή θαυμαστικό. Αυτή είναι η βασική ορθογραφία που κάθε γυναίκα πρέπει να γνωρίζει.”
Αυτή η δήλωση υπογραμμίζει τις διαφορετικές εκφράσεις στοργής μέσω του φιλιού. Από τα φιλιά στα μάγουλα μέχρι τα γαλλικά φιλιά, κάθε τύπος φέρει τη δική του γλώσσα αγάπης και σύνδεσης.

Διαβάστε επίσης

Το ΕΚΑΒ στο επίκεντρο διαμάχης μια ανάσα πριν από τις προγραμματικές

Cyberbullying: Κερδίστε στους νταήδες με 5 βήματα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.