Η μάχη που δίνουν γνωστές προσωπικότητες με τον θυρεοειδή τους

Οι ασθένειες του θυρεοειδή, έχουν ποικίλα συμπτώματα και πολλές φορές είναι εμφανή. Εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο ταλαιπωρούνται από τον θυρεοειδή τους, ανάμεσα σε αυτούς πολλοί διάσημοι, όπως η Τζίτζι Χαντίντ, η Όπρα Γουίνφρεϊ, η Σοφία Βεργκάρα και άλλοι.

Gigi Hadid

Η Τζίτζι Χαντίντ, δεν φτάνει που είχε πρόβλημα με τον θυρεοειδή της, είχε και τους body shamers. Το 2018, η Χαντίντ έγραψε στο Twitter απαντώντας στις παρατηρήσεις τους για την «πολύ αδύνατη» εμφάνισή της, αποκάλυψε τον πραγματικό λόγο για την απώλεια βάρους της.

Η Χαντίντ άρχισε να ασχολείται με το μόντελινγκ σε ηλικία 17 ετών πριν διαγνωστεί με τη νόσο του Χασιμότο, την πιο κοινή αιτία υποθυρεοειδισμού.

«Η φλεγμονή και η κατακράτηση νερού ήταν εξαιτίας του Χασιμότο», έγραψε η Χαντίντ.

Sia

“Δεν είμαι τρελή! Έχω τη νόσο του Graves!”, είχε γράψει η Αυστραλή τραγουδίστρια-τραγουδοποιός σε ένα tweet .

Σε μια συνέντευξη της στον The Guardian, γνωστή για τις ιδιόμορφες ερμηνείες της που κρύβουν το πρόσωπο, η Sia μίλησε για το ότι αισθάνεται κούραση, μεταξύ άλλων συμπτωμάτων.

«Έτρεμα σαν να είχα Πάρκινσον», είπε η Σία.

 

 

 

 

Zoe Saldana

Η θυρεοειδίτιδα του Χασιμότο ταλαιπωρεί την ηθοποιό του “Star Trek: Beyond”, Zoe Saldana. Η Σαλντάνα περιέγραψε την κατάστασή της, την οποία έχουν επίσης η μητέρα και οι αδερφές της, σε μια συνέντευξη στο The Edit.

«Το σώμα σας δεν έχει την ενέργεια που χρειάζεται για να φιλτράρει τις τοξίνες, με αποτέλεσμα να πιστεύει ότι έχει μόλυνση, επομένως είναι σαν να έχει πάντα φλεγμονή», εξήγησε η Σαλντάνα.

Για να βοηθήσει στην καταπολέμηση της κούρασης και της φλεγμονής, η Saldana είπε ότι επέλεξε μία διατροφή χωρίς γλουτένη και γαλακτοκομικά.

Ορισμένα στοιχεία στηρίζουν την εξάλειψη της λακτόζης και της γλουτένης από τη διατροφή που πρέπει να είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, επειδή πολλά άτομα με Χασιμότο έχουν διατροφικές ελλείψεις. Επιπλέον, η λακτόζη και η γλουτένη μπορεί να επηρεάσουν τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της πάθησης.

Sofía Vergara

Η διάγνωση του καρκίνου του θυρεοειδούς της Vergara το 2000, σε ηλικία 28 ετών, ήταν απροσδόκητη. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στον ενδοκρινολόγο του γιου της, ο γιατρός ζήτησε να την ελέγξει και εκείνη και βρήκε ένα εξόγκωμα στο λαιμό της.

«Δεν είχα νιώσει κανένα σύμπτωμα», είχε πει τότε η Vergara στο Health.

Η επέμβαση αφαίρεσης θυρεοειδούς την άφησε με υποθυρεοειδισμό.

 

 

 

Rod Stewart

Χρειάστηκαν περίπου εννέα μήνες για να ανακτήσει ο θρυλικός ρόκερ τη φωνή του μετά από εγχείρηση για καρκίνο του θυρεοειδούς το 2000.

“Μόνο επειδή έκανα μια εξέταση υπερήχων εντοπίστηκε. Αν έκανα αυτή την εξέταση μερικά χρόνια μετά, θα ήταν μια διαφορετική ιστορία”, είχε πει ο Στιούαρτ.

Oprah Winfrey

Η απόλυτη κούραση και η αύξηση βάρους ήταν το αποτέλεσμα των προβλημάτων που είχε με τον θυρεοειδή η βασίλισσα των μέσων ενημέρωσης.

«Το σώμα μου στρεφόταν εναντίον μου», έγραψε η Oprah στο O, The Oprah Magazine. “Πρώτα ο υπερθυρεοειδισμός, ο οποίος επιτάχυνε τον μεταβολισμό μου και δεν μπορούσα να κοιμηθώ για μέρες. (Οι περισσότεροι χάνουν βάρος. Εγώ όχι!) Μετά ο υποθυρεοειδισμός, που επιβράδυνε τον μεταβολισμό μου και με έκανε να θέλω να κοιμάμαι συνέχεια. (Οι περισσότεροι οι άνθρωποι παίρνουν βάρος. Το έκανα! Είκοσι κιλά!)”.

Φωτό: shutterstock
΄
Διαβάστε επίσης

Διάσημοι που έχουν κάνει επέμβαση λέιζερ για την μυωπία τους

Ούτε τετραγωνικό διαθέσιμο στα νησιά για διασώστες – Τι είπε ο πρωθυπουργός σχετικά

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.