Τέμπη: Σε κέντρο αποκατάστασης στη Γερμανία ο Γεράσιμος, ο μοναδικός επιζών από το πρώτο βαγόνι

Ο 21χρονος Γεράσιμος, ο μοναδικός επιζών από το πρώτο βαγόνι της μοιραίας αμαξοστοιχίας στα Τέμπη, ξεκινά τον δρόμο της αποκατάστασης στο εξωτερικό.

Ο Γεράσιμος, ο οποίος από το βράδυ του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, βρίσκεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, θα μεταφερθεί άμεσα, σε ειδικό Κέντρο Αποκατάστασης στο Ανόβερο της Γερμανίας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ θα μεταφέρει τον τραυματία στο αεροδρόμιο της 110 Πτέρυγας Μάχης στη Λάρισα για να συνεχίσει αεροπορικώς το ταξίδι του στη Γερμανία.

Ο 21χρονος Γεράσιμος νοσηλεύεται εδώ και 106 μέρες στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και με απόφαση των γονέων του, και τη συνδρομή του υπουργείου Υγείας, θα μεταφερθεί στο Κέντρο Αποκατάστασης στη Γερμανία που εξειδικεύεται σε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Η διοίκηση και οι γιατροί του Νοσοκομείου αναμένουν την στελέχη του Κέντρου από τη Γερμανία για να προχωρήσουν τις διαδικασίες μεταφοράς.

Μέσα από τον τηλεοπτικό σταθμό Star, ο πατέρας του 21χρονου έκανε έκκληση στους πολίτες να ανάψουν ένα κεράκι και να προσευχηθούν για τον γιο του.

«Το παιδί θα μεταφερθεί σε Κέντρο Αποκατάστασης στη Γερμανία. Άνοιξε τα μάτια του, αλλά δεν έχει επαφή με το περιβάλλον. Ανάψτε ένα κεράκι για εκείνον και θα σας τα πω όλα όταν γυρίσουμε με το καλό από τη Γερμανία», είπε και πρόσθεσε: «Μην με ρωτάτε κάτι άλλο, μόνο ο Θεός ξέρει».

Διαβάστε επίσης

14χρονη με το σύνδρομο Rapunzel έτρωγε τα μαλλιά της – Είχε 700 γραμμάρια τρίχες στο στομάχι

Συναγερμός για 25 στενές επαφές του 7χρονου που πέθανε από στρεπτόκοκκο

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.