Έτσι είναι ο “τέλειος” άνδρας και η “τέλεια” γυναίκα στα social media, σύμφωνα με την AI

Ο “τέλειος” άνδρας και η “τέλεια” γυναίκα στα social media, σύμφωνα με την Τεχνητή Νοημοσύνη, απεικονίζεται στην έρευνα που έκανε Bulimia Project, μια ομάδα ευαισθητοποίησης για τις διατροφικές διαταραχές.

Οι άνδρες προτιμούν πραγματικά τις ξανθιές και οι γυναίκες τον ψηλό, μελαχρινό και με γωνίες άνδρα.

Αυτό προκύπτει από τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης που ανέλυσαν δισεκατομμύρια εικόνες σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Το Bulimia Project, με τη βοήθεια της Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) κατέληξε στα «τέλεια» ανδρικά και γυναικεία σώματα και πρόσωπα, σύμφωνα με το τι είναι αυτό που προκαλεί το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο “τέλειος” άνδρας και η “τέλεια” γυναίκα στα social media, σύμφωνα με την AI

Βέβαια, ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι ο “τέλειος” άνδρας και η “τέλεια” γυναίκα και οι εικόνες που δημιουργήθηκαν με τεχνητή νοημοσύνη συνολικά απεικόνιζαν μη ρεαλιστικά πρότυπα, ειδικά σε ότι αφορά τους σωματότυπους.

Τα περισσότερα από τα αποτελέσματα της τεχνητής νοημοσύνης φάνηκε να προτιμούν ξεπερασμένα πρότυπα ομορφιάς – καυκάσια γυναίκα αλλά μαυρισμένη, αδύνατη αλλά μυώδης και συντριπτικά ξανθιά – κάτι που υποδηλώνει τις σιωπηρές προκαταλήψεις του εργαλείου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο “τέλειος” άνδρας στα social media, σύμφωνα με την AI

Οι περισσότερες εικόνες του «τέλειου» αρσενικού έδειχναν άντρες με σκούρα μαλλιά και μάτια και σταρένιο δέρμα καθώς και τονισμένους μύες και τετράγωνο σαγόνι.

Τα αποτελέσματα στράφηκαν σε συντριπτικά σε λευκούς με λίγα μόνο παραδείγματα έγχρωμων ανθρώπων και τήρησαν αυτό που θα μπορούσε πλέον να θεωρηθεί ως απαρχαιωμένο πρότυπο ομορφιάς.

Η τεχνητή νοημοσύνη λειτουργεί σαρώνοντας το διαδίκτυο για εικόνες που υπάρχουν ήδη και σχεδιάζει μια νέα εικόνα με βάση αυτά τα αποτελέσματα. Λαμβάνονται υπόψη οι αλληλεπιδράσεις με φωτογραφίες που ανεβαίνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συμπεριλαμβανομένων των likes και των σχολίων, καθώς και οι αναζητήσεις στο διαδίκτυο.

Διαβάστε επίσης

Ημιμαραθώνιος Κρήτης: Το ξεκαρδιστικό σποτάκι για τις εκλογές

Τι απαιτείται για εκπληκτικό σεξ μετά τα 40 (όχι αυτό που φαντάζεστε)

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.