Καταγγελία: Γονείς πληρώνουν για την ενοικίαση αναπνευστήρα στο νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού»

Μία σοβαρή καταγγελία φέρνει και πάλι στο φως της δημοσιότητας τις ελλείψεις των δημόσιων νοσοκομείων, αυτή τη φορά για το νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού», το οποίο δεν διαθέτει έναν ειδικό αναπνευστήρα για παιδί με βαριά αναπηρία.

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (Σ.Ε.Α.ΑΝ.) καταγγέλλει ότι η οικογένεια παιδιού με βαριά αναπηρία αναγκάζεται να πληρώνει για την ενοικίαση αναπνευστήρα στο νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού», προκειμένου το παιδί να βγει εκτός ΜΕΘ!

Το νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού» δεν έχει ειδικό αναπνευστήρα και ο ΕΟΠΥΥ καθυστερεί

Συγκεκριμένα η ΣΕΑΝ καταγγέλλει τα εξής:

“Το παιδί Ε.Π., 16 χρονών, αφού νοσηλεύτηκε στη ΜΕΘ, του έχει γίνει τραχειοστομία και για να βγει από τη ΜΕΘ χρειάζεται ειδικό αναπνευστηράκι το οποίο το νοσοκομείο δε διαθέτει και πρέπει να πληρώνει η οικογένεια σε ιδιωτική εταιρεία για την ενοικίασή του 300€ το μήνα”.

Η ταλαιπωρία και το δυσβάστακτο οικονομικό βάρος δεν σταματούν εδώ για την οικογένεια.
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ΣΕΑΝ, “η οικογένεια περιμένει έγκριση από τον ΕΟΠΥΥ για την χορήγηση αναπνευστήρα για το σπίτι που καθυστερεί και σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΕΟΠΥΥ δε θα καλύψει το σύνολο του κόστους, οπότε θα πρέπει οι γονείς του 16χρονου παιδιού να πληρώσουν ένα μεγάλο ποσό. Πράγμα αδιανόητο! Απαράδεκτο!”.

Η ΣΕΑΝ απαιτεί:
• Να καλύψει το νοσοκομείο το κόστος ενοικίασης του αναπνευστήρα.
• Να προχωρήσει γρήγορα η έγκριση για τη χορήγηση αναπνευστήρα για το σπίτι για το παιδί και να καλύψει το κράτος, ο ΕΠΟΥΥ 100% το κόστος.

Διαβάστε επίσης

Ψηφιακή εφαρμογή για την αιμοδοσία – Δίνουμε αίμα με λίγα κλικ

Ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις: Μετά από αυτές τις τρεις επεμβάσεις “εκτοξεύονται” οι πιθανότητες να τις πάθετε

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.