Ασύλληπτο – Με δικαστική απόφαση δεν θα θηλάζει το 6 μηνών μωρό της γιατί παρεμποδίζεται ο χρόνος του πατέρα με το παιδί

Μια μητέρα από τη Βιρτζίνια έλαβε εντολή να σταματήσει να θηλάζει την 6 μηνών κόρη της, αφού ένας δικαστής σε μια σκληρή μάχη του ζεύγους για την επιμέλεια, έκρινε ότι παρεμποδίζει τον χρόνο του εν διαστάσει συζύγου της με τα παιδιά τους.

Η Αρλέτα Ραμίρεζ θηλάζει την κόρη της από τότε που γεννήθηκε τον Ιούλιο και είχε θηλάσει και τον γιο της, ο οποίος είναι τώρα δύο ετών.

Η Ραμίρεζ όμως έλαβε εντολή «να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να θέσει το παιδί σε πρόγραμμα σίτισης και να χρησιμοποιήσει μπιμπερό» από έναν δικαστή στα τέλη Νοεμβρίου.

Με την δικαστική απόφαση, ο πατέρας θα μπορούσε να έχει τέσσερις ημέρες επίσκεψης και ολονύχτιες επισκέψεις.

Παρεμποδίζονται οι επισκέψεις του πατέρα επειδή θηλάζει η μητέρα

Ο πατέρας των παιδιών υποστήριξε στο δικαστήριο ότι ο θηλασμός παρεμπόδιζε τις επισκέψεις του, γιατί η μητέρα, η οποία είχε προβλήματα με την άντληση γάλακτος στο παρελθόν, πιστεύει, όπως άλλωστε οι περισσότεροι γιατροί, ότι «το στήθος είναι το καλύτερο».

«Γιατί με αναγκάζουν να σταματήσω να θηλάζω;» είπε στην Washington Post. «Δεν έχει δίκιο. Δεν είναι προς το συμφέρον της κόρης μου να θηλάζει;».

Ο πατέρας υποστήριξε ακόμα είπε ότι είχε δώσει στην Ραμίρεζ «το περιθώριο για να αντλήσει γάλα για να ταΐσω την κόρη μας με μπιμπερό όσο είναι υπό τη φροντίδα μου».

«Μετά την ηλικία των 6 μηνών θα συνεχίσω να υποστηρίζω το θηλασμό και το μπιμπερό της κόρης μας με το μητρικό γάλα όσο το δυνατόν περισσότερο, ενώ επίσης θα συμπληρώνω με φόρμουλα μόνο όταν είναι απολύτως απαραίτητο», πρόσθεσε.

Η δικηγόρος του πατέρα, είπε ότι η Ramirez χρησιμοποιούσε το θηλασμό «ως όπλο» για να σώσει μια σχέση που έχει τελειώσει.

Η Stephanie Bodak Nicholson, πρόεδρος του Συμβουλίου των ΗΠΑ της La Leche League, είπε ότι έχει τουλάχιστον μία κλήση κάθε χρόνο σχετικά με το θηλασμό κατά τη διάρκεια διαφωνιών για την επιμέλεια.

Η Meghan Boone, αναπληρώτρια καθηγήτρια στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Wake Forest που μελετά τα δικαιώματα εγκυμοσύνης και γονικής μέριμνας είπε, σύμφωνα με την dailymail  ότι η ιδέα πως μόνο γυναίκες μπορούν να φροντίζουν μικρά παιδιά έχει πια απαξιωθεί και μπορεί να θεωρηθεί «διάκριση λόγω φύλου» από τους άνδρες που ζητούν την επιμέλεια των παιδιών.

Διαβάστε επίσης

Οι αγορές με τα παιδιά προσθέτουν σχεδόν 50 ευρώ επιπλέον στα έξοδα

7 αφροδισιακές τροφές για να τονώσουν τη λίμπιντο και να σας φτιάξουν τη διάθεση

Θα μπορούν μοναχικοί άνδρες να αποκτήσουν παιδί; Τι σηματοδοτεί εκτελεστή δικαστική απόφαση

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.