7 αφροδισιακές τροφές για να τονώσουν τη λίμπιντο και να σας φτιάξουν τη διάθεση

Υπάρχουν αρκετές αφροδισιακές τροφές που έχουν βρεθεί ότι βοηθούν στην τόνωση της λίμπιντο, αλλά δεν είναι όλες τόσο γνωστές γι αυτή την ιδιότητα.

Σύμφωνα με το Pharmacognosy Review, αφροδισιακό είναι οποιαδήποτε ουσία – μπορεί να είναι τροφή ή φάρμακο – που αυξάνει τη σεξουαλική σας επιθυμία. Η ίδια ανασκόπηση αναφέρει ότι τα αφροδισιακά μπορούν να παίξουν οποιονδήποτε από τους τρεις κύριους ρόλους ή πολλαπλούς ρόλους ταυτόχρονα: αύξηση της λίμπιντο, ενίσχυση της ευχαρίστησης ή/και βελτίωση της σεξουαλικής ενέργειας.

Μερικές από τις τροφές που έχουν χαρακτηριστεί ως αφροδισιακές μπορεί να σας εκπλήξουν. Για παράδειγμα, η σοκολάτα — η οποία έχει χαρακτηριστεί ως αφροδισιακό— δεν μπήκε στη λίστα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν υπάρχει σχεδόν καμία έρευνα σχετικά με τις πραγματικές αφροδισιακές της επιδράσεις και μια μελέτη που εξέτασε την επίδραση της σοκολάτας στις γυναίκες διαπίστωσε ότι όταν προσαρμόστηκαν όλοι οι παράγοντες δεδομένων, δεν υπήρχε διαφορά στη λίμπιντο μεταξύ όσων έτρωγαν σοκολάτα και μη.

Οι 7 αφροδισιακές τροφές που μπορεί να θέλετε να προσθέσετε στο δείπνο για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Στρείδια

Healthstories 7 αφροδισιακές τροφές για να τονώσουν τη λίμπιντο και να σας φτιάξουν τη διάθεσηΔεν υπάρχει τίποτα σέξι στο να ρουφάτε τα στρείδια, και ωστόσο, είναι αναμφισβήτητα ένα από τα πιο γνωστά αφροδισιακά. Τα στρείδια ενισχύουν τη λίμπιντο επειδή είναι πλούσια σε ορυκτό ψευδάργυρο, ο οποίος μπορεί να παίζει ρόλο στη ρύθμιση της παραγωγής τεστοστερόνης.

Τα στρείδια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ωμέγα-3, τα οποία μπορεί να αυξήσουν τη ροή του αίματος και να βοηθήσουν στη στυτική και τη λειτουργία των όρχεων.
Ο ψευδάργυρος έχει βρεθεί ότι βελτιώνει τα επίπεδα ντοπαμίνης στο σώμα. Η ντοπαμίνη είναι ο νευροδιαβιβαστής που συνδέεται με τις αισθήσεις ευχαρίστησης και οι μελέτες έχουν βρει ότι υπάρχει σύνδεση μεταξύ της ντοπαμίνης και του σεξ μέσω της βελτίωσης της στυτικής δυσλειτουργίας.

Κρόκος

Healthstories 7 αφροδισιακές τροφές για να τονώσουν τη λίμπιντο και να σας φτιάξουν τη διάθεσηΑν δεν έχετε μαγειρέψει ακόμα με κρόκο Κοζάνης χάνετε για δύο βασικούς λόγους. Πρώτον, δίνει ωραία γεύση και δεύτερον έχει βρεθεί ότι το σαφράν περιέχει και αφροδισιακές ιδιότητες.

Σε μια μελέτη από το Phytomedicine, μια ομάδα ανδρών που είχαν στυτική δυσλειτουργία (ΣΔ) έλαβαν ένα δισκίο σαφράν 200 χιλιοστόγραμμα κάθε πρωί για δέκα ημέρες. Μετά το πέρας των δέκα ημερών, ανακαλύφθηκε ότι τα δισκία σαφράν είχαν θετική επίδραση στις περιπτώσεις στυτικής δυσλειτουργίας. Πιο συγκεκριμένα, αύξησε τον αριθμό των στύσεων και τη διάρκειά τους.

Μια άλλη μελέτη, η οποία δημοσιεύτηκε στο Human Psychopharmacology , διαπίστωσε ότι 30 χιλιοστόγραμμα σαφράν την ημέρα συσχετίστηκαν με αυξημένη διέγερση στις γυναίκες, καθώς και υψηλότερα επίπεδα φυσικής λίπανσης.

Αβοκάντο

Healthstories 7 αφροδισιακές τροφές για να τονώσουν τη λίμπιντο και να σας φτιάξουν τη διάθεσηΑυτό το φρούτο περιέχει υγιή ακόρεστα λίπη και η συμπερίληψη υγιεινών λιπαρών στη διατροφή είναι σημαντική για την υγεία των ορμονών. Τα αβοκάντο περιέχουν επίσης τη βιταμίνη Β φυλλικό οξύ, η οποία παράγει ισταμίνη, μια ένωση που απελευθερώνεται κατά τη διάρκεια του οργασμού ή όταν κάποιος διεγείρεται.

Φιστίκια Αιγίνης

Healthstories 7 αφροδισιακές τροφές για να τονώσουν τη λίμπιντο και να σας φτιάξουν τη διάθεσηΜια μικρή ερευνητική μελέτη που δημοσιεύτηκε στο International Journal of Impotence Research διαπίστωσε ότι τα φιστίκια μπορεί να έχουν ιδιότητες που μοιάζουν με αφροδισιακά. Ωστόσο, το μέγεθος του δείγματος αποτελείτο μόνο από 17 άνδρες συμμετέχοντες, επομένως χρειάζεται σίγουρα περισσότερη έρευνα για αυτό το θέμα.

Οι άνδρες που συμμετείχαν ανέφεραν όλοι ότι είχαν στυτική δυσλειτουργία για τουλάχιστον 12 μήνες. Ο καθένας τους έτρωγε 100 γραμμάρια φιστίκια κάθε μέρα για τρεις εβδομάδες και στο τέλος της μελέτης, η στυτική τους λειτουργία είχε βελτιωθεί. Όχι μόνο αυτό, αλλά η LDL χοληστερόλη (η «κακή») μειώθηκε και η HDL χοληστερόλη (η «καλή») είχε αυξηθεί.

Μάκα

Healthstories 7 αφροδισιακές τροφές για να τονώσουν τη λίμπιντο και να σας φτιάξουν τη διάθεση
Η μάκα είναι τεχνικά ένα σταυρανθές λαχανικό – η ίδια οικογένεια με το λάχανο ή το μπρόκολο – αλλά η πιο κοινή βρώσιμη μορφή του είναι η σκόνη, που οι άνθρωποι πασπαλίζουν σε πιάτα ή smoothies. Σε κάποιους, αυτή η σκόνη είναι γνωστή ως το «βιάγκρα των υπερτροφών» και η έρευνα δείχνει ότι αυτό μπορεί να είναι αλήθεια.

Σε μια μικρή μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο First International Journal of Andrology, σε μια ομάδα ανδρών με στυτική δυσλειτουργία χορηγήθηκαν συμπληρώματα μάκα ή εικονικό φάρμακο για 12 εβδομάδες. Στο τέλος των 12 εβδομάδων, οι άνδρες που έλαβαν μάκα ανέφεραν αύξηση στη σεξουαλική τους ορμή και τη συνολικής σεξουαλικής ευεξίας.

Μια άλλη μελέτη εξέτασε μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες που εμφάνιζαν χαμηλή λίμπιντο λόγω λήψης αντικαταθλιπτικών. Στο τέλος της μελέτης, βρέθηκε θετική συσχέτιση μεταξύ της κατανάλωσης μάκα και της αυξημένης λίμπιντο.

Κόκκινο τζίνσενγκ

Healthstories 7 αφροδισιακές τροφές για να τονώσουν τη λίμπιντο και να σας φτιάξουν τη διάθεσηΤο κόκκινο τζίνσενγκ είναι γνωστό ως μια χρήσιμη αφροδισιακή τροφή. Έρευνες έχουν βρει ότι αυτό το φυτό έχει μια ποικιλία από πιθανά οφέλη για την υγεία, που κυμαίνονται από καρδιαγγειακή προστασία , ενισχυμένο ανοσοποιητικό, αντιοξειδωτικές ιδιότητες και τόνωση της λίμπιντο.

Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Sexual Medicine χορηγήθηκαν σε εμμηνοπαυσιακές γυναίκες είτε 3 κόκκινες κάψουλες ginseng την ημέρα είτε ένα εικονικό φάρμακο και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το ginseng αύξησε τη σεξουαλική διέγερση. Το κόκκινο τζίνσενγκ έχει επίσης αποδειχθεί σε άλλες μελέτες ότι βελτιώνει τη στυτική δυσλειτουργία και επιβραδύνει την πρόωρη εκσπερμάτωση.

Μούρα

Τα μούρα είναι μια άλλη αφροδισιακή τροφή, ειδικά τα βατόμουρα.

Είναι υγιή συνολικά και μπορεί επίσης να βοηθήσουν τους άνδρες να διατηρούν στύση, επειδή τροφές πλούσιες σε φλαβονοειδή (τα βατόμουρα είναι ιδιαίτερα γεμάτα με αυτά) έχουν συνδεθεί με χαμηλότερο κίνδυνο στυτικής δυσλειτουργίας.

Έρευνα από το Pharmacognosy Review διαπίστωσε επίσης ότι τα φλαβονοειδή μπορεί να έχουν την ικανότητα να βελτιώνουν την ποιότητα του σπέρματος στους άνδρες.

Με πληροφορίες από eatthis.com

Διαβάστε επίσης

Οι αγορές με τα παιδιά προσθέτουν σχεδόν 50 ευρώ επιπλέον στα έξοδα

Η χειρουργική αντιμετώπιση της παχυσαρκίας με γαστρικό μανίκι ή bypass – Απώλεια βάρους 65-75%

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.