Το ένα της πόδι ζυγίζει 45 κιλά και κρυβόταν όταν ήταν παιδί – Τώρα έγινε μοντέλο και μιλά για το λεμφοίδημα

Η Mahogany Geter, μοντέλο στο Τενεσί, πέρασε τα παιδικά της χρόνια αποφεύγοντας τους καθρέφτες, γιατί έχει λεμφοίδημα στο ένα της πόδι.

«Ένιωθα απαίσια, σαν ένα φρικιό της φύσης», λέει η 25χρονη στο Today.com.

Η Geter γεννήθηκε με λεμφοίδημα στο αριστερό της πόδι, το οποίο, όπως λέει, προκάλεσε τελικά πρήξιμο το οποίο έχει φτάσει τα 50 κιλά.

«Όταν βγαίνω δημόσια, οι άνθρωποι με κοιτούν επίμονα. Τα παιδιά έχουν το θάρρος να μου κάνουν ερωτήσεις», λέει.

Τι είναι το λεμφοίδημα

Η Mayo Clinic περιγράφει την ιατρική κατάσταση ως οίδημα που προκαλείται από τη συσσώρευση λεμφικού υγρού στους ιστούς του σώματος. Εμφανίζεται γενικά στα χέρια ή τα πόδια, αλλά μπορεί επίσης να επηρεάσει το τοίχωμα του θώρακα, την κοιλιά, το λαιμό και τα γεννητικά όργανα.

«Ορισμένες περιπτώσεις είναι ήπιες. Το δικό μου είναι πολύ αισθητό», λέει η Geter.

Το λεμφοίδημα της Geter εντοπίστηκε αμέσως μετά τη γέννησή της.

«Αυτό που μου είπε η μητέρα μου είναι ότι οι γιατροί κατάφεραν να το παρατηρήσουν επειδή το ένα αποτύπωμα ήταν μεγαλύτερο από το άλλο», λέει.

Για χρόνια, η Geter φορούσε μόνο παντελόνια και μακριές φούστες – φοβόταν να δείξει το γυμνό της πόδι δημόσια. Αλλά αυτό άλλαξε το 2017, όταν ένας επαγγελματίας φωτογράφος ήθελε να τη βοηθήσει να δημιουργήσει ένα book μοντέλων.

«Ήμουν εντελώς δύσπιστη», θυμάται. «Σκέφτηκα, “γιατί να θέλει κάποιος να με φωτογραφίσει;”

Αλλά λίγες μέρες αργότερα, με την ενθάρρυνση της οικογένειάς της, η Geter τηλεφώνησε στον φωτογράφο.

Η Geter άρχισε να έχει προτάσεις συνεργασίας ως μοντέλο και ξεκίνησε να δημοσιεύει φωτογραφίες της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να ευαισθητοποιήσει σχετικά με το λεμφοίδημα. Λέει ότι υπάρχουν πολλές παρανοήσεις σχετικά με τη χρόνια πάθηση.

«Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι μόνο άτομα με μεγάλο μέγεθος έχουν λεμφοίδημα, αλλά το λεμφοίδημα δεν επιλέγει τον τύπο σώματος», εξηγεί.

Healthstories Το ένα της πόδι ζυγίζει 45 κιλά και κρυβόταν όταν ήταν παιδί - Τώρα έγινε μοντέλο και μιλά για το λεμφοίδημα

Το λεμφοίδημα δεν είναι ιάσιμο, σύμφωνα με τη Lauren Gressley, νοσοκόμα στο τμήμα αγγειοχειρουργικής στο Corewell Health στο Μίσιγκαν. Ωστόσο, μπορεί να αντιμετωπιστεί με πλήρη αποσυμφορητική θεραπεία (CDT). Το CDT περιλαμβάνει μια ποικιλία τεχνικών, όπως συμπίεση και χειροκίνητη λεμφική παροχέτευση, ένα είδος απαλού μασάζ που μετακινεί το λεμφικό υγρό στη σωστή κατεύθυνση, σε μια περιοχή που αποστραγγίζεται σωστά.

Healthstories Το ένα της πόδι ζυγίζει 45 κιλά και κρυβόταν όταν ήταν παιδί - Τώρα έγινε μοντέλο και μιλά για το λεμφοίδημα

Διαβάστε επίσης

Βλέπετε, είμαι άρρωστος! Πόσοι πηγαίνουν στη δουλειά άρρωστοι, μόνο και μόνο για να το αποδείξουν στους συναδέλφους τους

Ο απρόσκλητος επισκέπτης και το spam της Ζωής, τι παίζει πάλι με τον ΕΟΦ, η ρύθμιση για τα φθηνά φάρμακα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.