Είναι 101 ετών – Ποιο είναι όμως το μυστικό της μακροζωίας της;

Μια γυναίκα ηλικίας 101 ετών υποστηρίζει, ότι έχει βρει το μυστικό για να διατηρείται νέα και υγιής και πρόσφατα το αποκάλυψε στον Independent, ο οποίος της χάρισε ένα ολόκληρο αφιέρωμα. Όπως η Dinkie Flowers λέει, τη μακροζωία της την χρωστά στην καθημερινή εξάσκηση μπαλέτου στη μπάρα.

Η Flowers, μία από τις γηραιότερες γυναίκες στο Ηνωμένο Βασίλειο, μοιράζεται τις συμβουλές της για μακροζωία:

“Με κρατά νέα και χαρούμενη”

«Δεν θα μπορούσα να ζήσω χωρίς χορό και νομίζω ότι είναι αυτό που με κρατά νέα και χαρούμενη» λέει η ίδια.
«Ακούγεται δύσκολο, αλλά ποτέ δεν είναι αργά για να ξεκινήσεις», εξηγεί η πρώην επαγγελματίας χορεύτρια. «Αφού μάθετε τι να κάνετε και σας διδάξει ένας δάσκαλος, θα το λατρέψετε».

Η Flowers άρχισε να χορεύει σε ηλικία τριών ετών και εξακολουθεί να διδάσκει μαθήματα στη σχολή χορού της που ονομάζεται Dinkie Flowers Stage School μέχρι σήμερα.

«Απλώς μου αρέσει ο χορός. Πάντα μου άρεσε και πάντα θα χορεύω. Θα συμβούλευα οποιονδήποτε -και όλους- να αρχίσουν να χορεύουν για να διατηρήσουν το σώμα και το μυαλό τους νέο.

«Καθημερινά πηγαίνω και χορεύω στο στούντιο. Η δουλειά που κάνετε χορεύοντας διατηρεί το σώμα σας ελαστικό».

Μέχρι το τέλος

Αναλογιζόμενη τη μακρά ζωή της, η μητέρα ενός παιδιού που ζει στο Shoreham-by-Sea στο Sussex της Αγγλίας, λέει ότι δεν θα σταματήσει να χορεύει «μέχρι να με βάλουν σε ένα κουτί».

«Δεν μπορούσα να ζήσω χωρίς χορό. Δεν χρειάζεται να τρελαίνεσαι, αλλά είναι καλό να συνεχίζεις να κινείς το σώμα σου, να λυγίζεις τα γόνατά σου και τέτοια πράγματα».

Η Dinkie έκανε το τηλεοπτικό της ντεμπούτο πριν από δύο χρόνια, χορεύοντας ταπ και περνώντας από οντισιόν για να εμφανιστεί στο The Greatest Dancer, σε ηλικία 99 ετών.

Η γιαγιά τεσσάρων εγγονιών λέει, ότι το «να βοηθάει τους ανθρώπους να χορεύουν» είναι η ζωή της.

«Βλέπω ανθρώπους να κάθονται στον πισινό τους όλη μέρα και να διαβάζουν. Αλλά είναι σημαντικό να σηκώνεσαι και να συνεχίζεις να κινείσαι – να κάνεις κάτι. Δεν έχει σημασία πόσο χρονών είσαι. Θα μπορούσες να είσαι 30 ή 100, αλλά όσο κινείσαι είσαι σε φόρμα και καλά».

Διαβάστε επίσης

Πόνος στο στήθος: Πώς θα καταλάβετε ότι κάτι σοβαρό συμβαίνει

Εταιρεία Λοιμώξεων: Ποιοι πρέπει να εμβολιαστούν έναντι του έρπητα ζωστήρα και με ποιο εμβόλιο

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.