8χρονο κορίτσι έγινε μοναχή και απαρνήθηκε κληρονομιά 61 εκατομμυρίων δολαρίων

Ένα 8χρονο κορίτσι που επρόκειτο να κληρονομήσει μια επιχείρηση 61 εκατομμυρίων δολαρίων, εγκατέλειψε τα πάντα για να γίνει μοναχή ενός τάγματος που οι μοναχοί ξυρίζουν τα κεφάλια τους, δεν κάνουν ντους και τρώνε ότι τους δώσουν από ελεημοσύνη.

Η 8χρονη Devanshi Sanghvi επρόκειτο να κληρονομήσει τη Sanghvi and Sons, την επιχείρηση κοσμημάτων και διαμαντιών της οικογένειάς της στην πόλη Surat της Ινδίας, αλλά απαρνήθηκε επίσημα τις κοσμικές ανέσεις και ανέλαβε το νέο της ρόλο υπό το θρησκευτικό της τάγμα την περασμένη Τετάρτη, ανέφερε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η οικογενειακή της επιχείρηση αξίζει περίπου 61 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το insider.com.

Η Σανγκβί άρχισε να γίνεται μοναχή μετά από μια τελετή πέντε ημερών, όπως φαίνεται σε μια μεγάλη καμπάνια στον λογαριασμό της στο Instagram.

Healthstories Ένα 8χρονο κορίτσι έγινε μοναχή και απαρνήθηκε μία κληρονομιά 61 εκατομμυρίων δολαρίων2

Περισσότερες από 100 φωτογραφίες στον λογαριασμό δείχνουν το 8χρονο κορίτσι, ντυμένο με ακριβά ρούχα και κοσμήματα, να ποζάρει ή να συμμετέχει σε διάφορα τελετουργικά με τους γονείς και την αδερφή της.

«Σήμερα η Devanshi επέλεξε να ζήσει μια ζωή στο μονοπάτι της πνευματικής ανάπτυξης», έγραφε μια ανάρτηση που φαίνεται να γράφτηκε από τους γονείς της. “Ξέρουμε ότι είναι δύσκολο, αλλά γνωρίζουμε ότι η νέα της ζωή θα της φέρει πολύ περισσότερη ευτυχία από ό,τι μπορούμε ποτέ να προσφέρουμε.”

Οι τελευταίες αναρτήσεις της σελίδας την Τετάρτη δείχνουν τη Sanghvi μετά τη μεταμόρφωσή της, να χαμογελά με λευκό βαμβακερό ένδυμα που καλύπτει το κεφάλι της καθώς περιβάλλεται από άλλες καλόγριες και οπαδούς του Τζαινισμού. Η οικογένειά της είναι μέλη της πίστης των Τζαϊν.

Ο Τζαϊνισμός είναι μια από τις παλαιότερες θρησκείες του κόσμου και ξεκίνησε στην Ινδία πριν από τουλάχιστον 2.500 χρόνια. Η θρησκευτική μειονότητα τονίζει τη σημασία της μη βίας, του διαλογισμού και της απόρριψης των εγκόσμιων απολαύσεων και της χορτοφαγίας, με περίπου 5 έως 6 εκατομμύρια οπαδούς στην Ινδία.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, η Σανγκβί είναι ένας από τους νεότερους ανθρώπους που εισήχθησαν στην ιεροσύνη των Τζαϊν και εγκατέλειψαν τα εγκόσμια αγαθά. Ορισμένες οικογένειες Τζαϊν λέγεται ότι ενθαρρύνουν τα παιδιά τους να γίνουν μοναχές ή μοναχοί για να αυξήσουν την κοινωνική θέση της οικογένειάς τους, ανέφερε το ρεπορτάζ.

Μόλις μυηθούν, οι καλόγριες σταματούν να απευθύνονται στους συγγενείς τους ως μέλη της οικογένειας, θα ξυρίζουν τα μαλλιά τους, δεν θα κάνουν ποτέ ντους, θα περπατούν πάντα ξυπόλητες και θα τρώνε μόνο ό,τι λαμβάνουν από ελεημοσύνη, σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC.

Μόλις κάποια γίνει Τζαϊν μοναχή «το επίπεδο πνευματικότητας, κοινωνικής θέσης, θρησκευτικής υπόστασης γίνεται τόσο υψηλό, ώστε ακόμη και ο πλουσιότερος άνθρωπος θα υποκλιθεί».

Φωτό: instagram

Διαβάστε επίσης

Το Ψυχικό της Ράπτη, το Κολωνάκι του Πλεύρη και η Κερατέα του Τρύφων

Οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί στις πτήσεις λόγω COVID ήταν μια πλήρης «αποτυχία», ισχυρίζονται Βρετανοί επιστήμονες

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.