Το Ίδρυμα Ευγενίδου δώρισε δύο ασθενοφόρα σε Ίο και Ρόδο

Το Ίδρυμα Ευγενίδου δώρισε δύο ασθενοφόρα μικρού όγκου σε Ίο και Ρόδο και ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα παρέστησαν στην τελετή παράδοσης στην 2η ΔΥΠΕ.

Πρόκειται για δωρεά δύο ασθενοφόρων μικρού όγκου ύψους 117.120 ευρώ για να ενισχυθούν το Κέντρο Υγείας Ίου και το Κέντρο Υγείας στο Γενάδι της Ρόδου.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Πρόεδρος του Ιδρύματος, Λεωνίδας Δημητριάδης Ευγενίδης και ο Διοικητής του Ιδρύματος, τ. Πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Ιωάννης Γκόλιας, ο διοικητής της 2ης ΔΥΠΕ Χρήστος Ροϊλός οι βουλευτές Κυκλάδων Φίλιππος Φόρτωμας και Γιάννης Βρούτσης και οι δήμαρχοι Ίου Γκίκας Γκίκας και ο δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης.

Healthstories Το Ίδρυμα Ευγενίδου δώρισε δύο ασθενοφόρα σε Ίο και Ρόδο2O Πρόεδρος του Ιδρύματος, Λεωνίδας Δημητριάδης Ευγενίδης μιλώντας στην εκδήλωση ανέφερε ότι “η σημερινή μας δωρεά νιώθουμε ότι είναι μία υποχρέωση που έχουμε προς την ελληνική κοινωνία. Το Ίδρυμα Ευγενίδη, ενώ έχει ως κύριο σκοπό λειτουργίας και δράσης του την τεχνική, επιστημονική και επαγγελματική εκπαίδευση, διαχρονικά όταν υπήρχαν σοβαρές δυσκολίες και κρίσεις στην πατρίδα μας ήταν παρόν.

Όπως η αθόρυβη και μεγάλη προσφορά του Ευγένιου Ευγενίδη στους σεισμούς της Ζακύνθου, ή η δωρεά των 3.000.000 δολαρίων του Νικόλαου Βερνίκου – Ευγενίδη στους σεισμούς του 1999. Με το ξέσπασμα της πανδημίας έχουμε χορηγήσει άμεσα και έμμεσα πάνω από 1.5 εκ ευρώ σε δράσεις.

Δεν σταματήσαμε όμως εκεί. Θεωρήσαμε υποχρέωση μας, να προσφέρουμε και στην Δημόσια Υγείας, με ένα πρόγραμμα στοχευμένων δωρεών στα νοσοκομεία Σωτηρία, Αττικόν και Παίδων και όχι μόνο. Εκτιμήσαμε ότι ειδικά αυτές τις στιγμές θα έπρεπε να ενισχυθούν τα νησιά μας και να στηρίξουμε την νησιωτικότητα.

Είμαι νησιώτης, είμαι Κυκλαδίτης και γνωρίζω πάρα πολύ καλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νησιά μας. Η δωρεά ενός ασθενοφόρου στην Ίο, είναι αποτέλεσμα της άψογης συνεργασίας μας με το Κέντρο Υγείας της Ίου, ενός νησιού όπου κατά τους καλοκαιρινές μήνες εικοσαπλασιάζεται ο πληθυσμός του. Ταυτόχρονα η καθοριστική συμβολή του διοικητή της 2ης ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, του κ. Χρήστου Ροϊλού όπου μας επισήμανε τις τεράστιες ελλείψεις σε ασθενοφόρο στη Νότια Ρόδο, μας κάνουν να αισθανόμαστε ότι η δωρεά αυτή έχει μεγάλο αντίκρισμα. Είμαστε σίγουροι ότι αυτές οι πράξεις θα πιάσουν τόπο, με ολιστικό τρόπο”.

Healthstories Το Ίδρυμα Ευγενίδου δώρισε δύο ασθενοφόρα σε Ίο και Ρόδο2

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης δήλωσε: «Είναι σημαντική η προσφορά αυτή για τα νησιά μας και ευχαριστούμε για τη δωρεά των δύο ασθενοφόρων.

Με πρωτοβουλίες που ψηφίσαμε το προηγούμενο διάστημα δίνουμε κίνητρα κυρίως τους θερινούς μήνες να έχουμε παραπάνω προσωπικό προκειμένου να καλύπτονται οι ανάγκες.

Υπάρχει και η ιδιαιτερότητα του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού όπου έχουμε δεσμεύσει πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και από άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία όπως το ΕΣΠΑ.

Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Ευγενίδη γιατί τα χρήματα που δίνονται από δωρεές είναι χρήματά που γυρίζουν πίσω στην κοινωνία.

Είναι δωρεές που έχουμε πλήρη εξάρτηση με την διακομιδή του ασθενούς. Επεξεργαζόμαστε ένα ευρύτερο πλαίσιο για να έχουμε ένα άρτιο σύστημα αεροδιακομιδών από τα νησιά μας με περισσότερα ελικόπτερα και σταθμούς που θα το παρουσιάσουμε άμεσα».

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα τόνισε:

«Το ίδρυμα Ευγενίδου προσέφερε και προσφέρει υπηρεσίες υγείας, χωρίς καν να του το ζητήσουν. Στην Υγεία, στην πανδημία, στο “Σωτηρία” ο Λεωνίδας Ευγενίδης προσφέρθηκε από μόνος του την περίοδο του κορονοϊού και έκανε πολύ μεγάλες χορηγίες, όπως και στο Αττικό και πολλά νοσοκομεία.

Τώρα για τα νησιά: Η Ελλάδα έχει αυτό το μεγάλο δώρο του Θεού, τα νησιά και το θέμα είναι πώς φροντίζουμε να έχουμε καλές υπηρεσίες υγείας και υγειονομικό προσωπικό.

Στο Υπουργείο, πήραμε αυτά τα χρόνια σημαντικές πρωτοβουλίες.

Φροντίζουμε, συνεργαζόμενοι με όλους, με τους Δήμους και με τους ξενοδόχους, για τη φιλοξενία των υγειονομικών, όποτε χρειάζεται να μετακινούνται.

Δίνουμε τη δυνατότητα στους γιατρούς, νοσηλευτές και τεχνολόγους, διπλασιάζοντας τον μισθό να πηγαίνουν το καλοκαίρι στα νησιά, για να προσφέρουν υπηρεσίες υγείας. Και το ίδιο μπορούμε να κάνουμε με τα ασθενοφόρα, διαθέτοντας μεγαλύτερη ευελιξία στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, για να καλύψουμε τον πληθυσμό τόσο τον χειμώνα, όσο και το καλοκαίρι που έχουμε περισσότερες ανάγκες.

Θεωρούμε κεφαλαιώδη θέματα την ασφαλή αντιμετώπιση τόσο των χρονίων όσο και των Επειγόντων περιστατικών καθώς και τις ασφαλείς διακομιδές σε κάθε μέρος, για να έχει ο κάθε πολίτης τις υπηρεσίες υγείας που χρειάζεται.

Ευχαριστούμε πολύ τον Λεωνίδα Ευγενίδη για τη δωρεά».

Διαβάστε επίσης

Γιατί κλαίνε στις φαρμακευτικές, το κοκτέιλ της Ζωής και η στόχευση της Ντόρας

Πού οφείλεται η ακαταμάχητη γοητεία της σοκολάτας – Επιστήμονες βρήκαν το γιατί

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.