Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας για τον Χρήστο και για κάθε παιδί με αυτισμό

Μία διαφορετική συγκέντρωση διαμαρτυρίας γίνεται την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου έξω από το υπουργείο Υγείας για τα άτομα με αυτισμό, στον απόηχο της ψήφισης του νομοσχεδίου για την ανακουφιστική φροντίδα.

Ο Χρήστος, ο οποίος έχει διαγνωστεί με αυτισμό, μένει με τη μητέρα του, 78 χρονών με σοβαρά προβλήματα υγείας και έχει χάσει τον πατέρα του Γιώργο, από τα ιδρυτικά μέλη του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ, εδώ και 7 χρόνια λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας.

Ο Χρήστος μετά το ειδικό σχολείο έμεινε στο σπίτι γιατί δεν υπήρχε δομή να τον δεχτεί. Κάποιες δομές και οικοτροφεία, ενώ ήταν φιλανθρωπικού μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ζητούσαν χρήματα για να δεχτούν τον Χρήστο, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος.

Το παιδί το τελευταίο διάστημα παρουσιάζει έντονες κρίσεις επιθετικότητας με τις γνωστές επιπτώσεις στους ανθρώπους του περίγυρού του, με αποτέλεσμα να νοσηλευτεί σε δημόσια ψυχιατρική κλινική με εισαγγελική εντολή.

Η μητέρα του και η αδελφή του, που έχει τη δική της οικογένεια, ενώ ο Χρήστος νοσηλευόταν, με έγγραφο αίτημά τους προς τις κοινωνικές υπηρεσίες ζητούσαν διέξοδο στο πρόβλημά τους, προκειμένου να ενταχθεί μετά την έξοδό του από την ψυχιατρική κλινική, σε μία κρατική δομή.

Καμία απάντηση από το υπουργείο Υγείας

Ο Χρήστος έχει πάρει εξιτήριο από την κλινική εδώ και τρεις μήνες, αλλά η οικογένειά του δεν έχει πάρει καμία απάντηση. Οι δικαστικοί συμπαραστάτες, η μητέρα και αδελφή του, απευθύνθηκαν με επιστολή πριν ενάμιση μήνα, στον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη για να αναλάβει το κράτος την ευθύνη του Χρήστου, αλλά δεν υπήρξε απάντηση.

Μπροστά στο αδιέξοδο αυτό, ο Ενιαίος Συλλόγος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ πραγματοποιούν την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου στη 1 το μεσημέρι, συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας.

«Θα είμαστε όλοι μαζί, για τον Χρήστο και για κάθε Χρήστο, για κάθε οικογένεια που θέλει να δει τον άνθρωπό της εξασφαλισμένο. Γιατί είναι πολίτες αυτής της χώρας, δούλεψαν, προσφέρουν τα πάντα και δικαιούνται αν μη τι άλλο να δουν εξασφαλισμένους τους ανθρώπους τους την ώρα της ανάγκης. Σε δημόσιες και δωρεάν δομές, με υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, ανοιχτές στην κοινωνία, μέσα στον αστικό ιστό, για να είμαστε δίπλα στους ανθρώπους μας και όταν μπορούμε να τους παίρνουμε και στα σπίτια μας, όπως μεθαύριο τις γιορτές», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του Συλλόγου.

Η κινητοποίηση στηρίζεται από τη ΣΕΑΑΝ, τον Σύλλογο Γυναικών Νέου Ηρακλείου και την Ένωση ΕΒΕ Νέου Ηρακλείου.

Διαβάστε επίσης

Σε έλλειψη φάρμακο για παχυσαρκία και διαβήτη – Πότε θα έρθει, σε απόγνωση οι ασθενείς

Χάστε βάρος, τρώγοντας ζυμαρικά και σοκολάτα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.