Η Μαίρη Συνατσάκη μέσα από ένα story της συμβουλεύει τις μανούλες για τα «baby blues»

Η Μαίρη Συνατσάκη μιλά και προσπαθεί μέσα από αυτά που λέει να βοηθήσει άλλες γυναίκες που βιώνουν παρόμοιες καταστάσεις. Τώρα, μέσα από ένα story της συμβουλεύει τις μανούλες για τα «baby blues». Λίγες μέρες, λοιπόν, αφότου επέστρεψε σπίτι της από το μαιευτήριο, κρατώντας στην αγκαλιά της την αγαπημένη της κορούλα, αποφάσισε να μιλήσει ανοιχτά μέσα από τον λογαριασμό της στο instagram. Προχώρησε σε αυτές τις δηλώσεις, όπως είπε, μετά από αρκετά μηνύματα που έλαβε από άλλες εγκυμονούσες.
Εμείς κρατάμε ως πολύ σημαντική συμβουλή τη συζήτηση με το περιβάλλον της και τους οικείους της, λέγοντάς τους να την προσέξουν, να έχουν δηλαδή του βλέμμα τους πάνω της τις πρώτες μέρες μετά την επιστροφή της από το μαιευτήριο. Και είναι εξαιρετικό το ότι για να φτάσει η Μαίρη Συνατσάκη σε αυτή την προτροπή, είχε πρώτα ενημερωθεί και γνώριζε τι θα μπορούσε να ακολουθήσει τις μέρες μετά τον τοκετό.

Άλλο τα «baby blues» και άλλο η επιλόχειος κατάθλιψη

Αφού, λοιπόν, ευχαρίστησε για τις ευχές που έλαβε για την κόρη της και την γέμισαν θετική ενέργεια μίλησε για τα «baby blues», μια κατάσταση μετά τη γέννα που δεν πρέπει να μπερδεύουμε με την επιλόχειο κατάθλιψη.
«Θεωρούσα ότι οι ορμόνες μου ήταν τέλεια. Μου συνέβη όμως αυτή η θλίψη όταν γυρίσαμε στο σπίτι από το μαιευτήριο. Ήταν η επιστροφή στο συνηθισμένο μας περιβάλλον σε μία… όχι συνηθισμένη συνθήκη. Είναι περίεργες αυτές οι αλλαγές, βάλε και τις ορμόνες μέσα… Εξαιτίας των δικών μου θεμάτων ψυχικής υγείας και των διαταραχών με το άγχος και των κρίσεων πανικού, ήταν πάντα οι κεραίες μου πολύ ανοιχτές με αυτό και είχα ενημερώσει το περιβάλλον μου», ανέφερε αρχικά.
Και πρόσθεσε για την ενημέρωση που είχε κάνει στο περιβάλλον της: «Θέλω να ξέρετε, θέλω να με παρακολουθείτε μετά την εγκυμοσύνη. Είχα πει και στον ψυχολόγο μου μη μου συμβεί καμιά επιλόχειος – που αν συμβεί, θα το αντιμετωπίζαμε δεν με φοβίζει – απλά ήθελα να υπάρχει ένα σχέδιο δράσης, δεν είναι επιλόχειος τα baby blues.
Αν κρατήσει το συναίσθημα αυτό της θλίψης περισσότερο από δύο εβδομάδες, τότε είναι καλό να μιλήσετε με έναν ειδικό ψυχικής υγείας», ανέφερε, μεταξύ άλλων η Μαίρη Συνατσάκη.

Διαβάστε επίσης

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.