Ο 23χρονος Ιάσωνας που χάθηκε στην άσφαλτο έδωσε ζωή σε τουλάχιστον 4 ανθρώπους

Νέα ζωή σε τουλάχιστον τέσσερις βαριά ασθενείς έδωσε μετά το θάνατό του ο 23χρονος Ιάσωνας, που έχασε τη ζωή του μετά από τροχαίο δυστύχημα την περασμένη Παρασκευή μπροστά στη Βουλή.

Η οικογένειά του αποφάσισε να δωρίσει τα όργανα του νεαρού, με στόχο να σωθούν άλλοι άνθρωποι.

Δύο γυναίκες 57 και 55 χρονών που υποβάλλονταν εδώ και περίπου 10 χρόνια σε αιμοκάθαρση και υποβλήθηκαν σε μεταμόσχευση νεφρού στη Χειρουργική Κλινική Μεταμοσχεύσεων Α.Π.Θ του Ιπποκράτειου, χάρη σε αυτη τη δωρεά των οργάνων.

Η καρδιά του 23χρονου νέου χτυπά πλέον σε έναν 45χρονο ασθενή που νοσηλευόταν στο Ωνάσειο και ζούσε με μηχανική υποστήριξη καρδιάς, ενώ το ήπαρ μεταμοσχεύθηκε σε άλλον ασθενή στο Λαϊκό Νοσοκομείο.

Οι πνεύμονες μεταφέρθηκαν με επείγουσα αεροδιακομιδή στην Ιταλία, καθώς δεν βρέθηκε στην Ελλάδα συμβατός λήπτης. Σύντομα θα μεταμοσχευθούν οι κερατοειδείς χιτώνες, ενώ το δέρμα θα μεταμοσχευθεί σε εγκαυματίες ασθενείς.

«Η υπέρβαση της οικογένειας 23χρονου Ιάσωνα μετουσίωσε τον πρόωρο και τραγικό χαμό του, σε πράξη αγάπης και προσφοράς χαρίζοντας την ελπίδα για μια νέα ζωή σε τόσους συνανθρώπους μας» αναφέρεται σε ανακοίνωση της διοίκησης του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι η Χειρουργική Κλινική Μεταμοσχεύσεων του Α.Π.Θ., έχει να επιδείξει από την ίδρυσή της πλούσιο κλινικό και ερευνητικό έργο στη νεφρική μεταμόσχευση των ενηλίκων (1.695 μεταμοσχεύσεις), ενώ παραμένει το πιο ενεργό κέντρο στη μεταμόσχευση ήπατος (628 μεταμοσχεύσεις), στις παιδιατρικές νεφρικές μεταμοσχεύσεις (190 μεταμοσχεύσεις) και στη μεταμόσχευση παγκρέατος, στον ελληνικό χώρο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.