«9 ΖΩΕΣ»: Το ντοκιμαντέρ της Ένωσης Ασθενών, που αναδεικνύει την καθημερινότητα των χρόνιων ασθενών

Ένα ντοκιμαντέρ μικρού μήκους, με τίτλο «9 ΖΩΕΣ», που αναδεικνύει την καθημερινότητα των χρόνιων ασθενών και τις προτάσεις τους για την επόμενη ημέρα, δημιούργησε η Ένωση Ασθενών Ελλάδος. Εννέα αληθινές ιστορίες, βιώματα και βαθιές αλήθειες χρόνιων ασθενών και φροντιστών.

Το ντοκιμαντέρ, σε σενάριο και σκηνοθεσία Στέφανου Σιταρά, επιδιώκει να αναδείξει αληθινές ιστορίες, βιώματα και βαθιές αλήθειες χρόνιων ασθενών και φροντιστών, δυσκολίες και μικρές ή μεγάλες στιγμές στη ζωή αυτών των ανθρώπων, οι οποίοι βλέπουν τον κόσμο με άλλα μάτια.

Φέρνοντας στη θέση του Ασθενή την Πολιτεία, αποτελεί το εφαλτήριο για την άμεση, ασθενοκεντρική μεταρρύθμιση του Συστήματος Υγείας.

Το εν λόγω ντοκιμαντέρ, προβλήθηκε σε πρώτη μετάδοση κατά τη διάρκεια εργασιών του 11ου Πανελληνίου Συνεδρίου Ασθενών σε Στρογγυλό Τραπέζι με τίτλο «Οι Ασθενείς Ρωτούν οι Πολιτεία Απαντά», παρουσία του Υπουργείου Υγείας και Τομεαρχών Κοινοβουλευτικών Κομμάτων.

Λίγα λόγια για την Ένωση Ασθενών Ελλάδας

Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας, είναι το τριτοβάθμιο σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα συλλόγων και ομοσπονδιών ασθενών από ολόκληρη την Ελλάδα και όλο το φάσμα των θεραπευτικών κατηγοριών.

Ιδρύθηκε το Μάιο του 2019 με σκοπό την προάσπιση των δικαιωμάτων των ληπτών υπηρεσιών υγείας, τη συμμετοχή τους στη χάραξη και αξιολόγηση των πολιτικών που τους αφορούν και τη συμβολή τους στην προαγωγή ενός βιώσιμου και δίκαιου συστήματος υγείας.

Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας είναι αναγνωρισμένη δια νόμου συνομιλητής της Πολιτείας για ζητήματα που αφορούν τις πολιτικές της υγείας.

Το όραμα της, συμπυκνώνεται στη φράση “Υγεία για Όλους”. Διεκδικεί να ακουστεί ισότιμα η φωνή της. Προτείνει και υποστηρίζει πολιτικές, που βασίζονται στην επιστημονική τεκμηρίωση και υλοποιούνται με κοινωνικές συμμαχίες. Φέρνει στο επίκεντρο τον ενδυναμωμένο ασθενή που συμμετέχει ενεργά στις αποφάσεις που αφορούν τη ζωή του. Αναδεικνύειτην πρόληψη, την αγωγή και την προαγωγή υγείας σε θεμελιώδεις προτεραιότητες σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο.

Διαβάστε επίσης 

Η SALVIA και ο ρόλος της στο Εθνικό Μητρώο Εγκαυματιών – Συνάντηση με Θάνο Πλεύρη

Εντυπωσιακή άσκηση ετοιμότητας του ΕΚΑΒ για απειλή χρήσης βόμβας με ομηρία, στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης (φωτό)

 

 

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.