Ο Μάικλ Τζ. Φοξ για τη νόσο του Πάρκινσον: Ήταν πραγματικά ένα δώρο

Για το οδυνηρό ταξίδι του με τη νόσο του Πάρκινσον μίλησε ο Μάικλ Τζ. Φοξ (Michael J. Fox). Ο ηθοποιός είπε ότι η ασθένειά του ήταν «ένα δώρο».

«Ήταν ένα δώρο, όπως είπε και ο φίλος μου Τζορτζ Στεφανόπουλος σε μία ταινία. Αναφέρομαι στη νόσο Πάρκινσον ως το δώρο που συνεχίζω να παίρνω. Αλλά ήταν πραγματικά ένα δώρο», είπε.

Ο Μάικλ Φοξ παρέλαβε το Σάββατο το ανθρωπιστικό Βραβείο Jean Hersholt, που αναγνωρίζει τις εξαιρετικές φιλανθρωπικές προσπάθειες που κάνει για τη νόσο του Πάρκινσον, στα 13α Βραβεία Governors και αναφέρθηκε στους επώδυνους τραυματισμούς, την ανάρρωση αλλά και τις φιλανθρωπικές πράξεις που του άλλαξαν τη ζωή.

«Μόλις άρχισα να μαθαίνω για την ασθένεια, κάθε αλληλεπίδραση, κάθε νέα πληροφορία που συνέλεξα, κάθε ερευνητής ή αξιωματούχος του NIH με τον οποίο μίλησα, όλα επιβεβαιώθηκαν, η επιστήμη προηγούνταν των χρημάτων. Οι απαντήσεις μπορούσαν να ξεκλειδωθούν με τις σωστές επενδύσεις», πρόσθεσε ο Μάικλ Φοξ.

Όταν διαγνώστηκε με την νόσο του Πάρκινσον, ο Μάικλ Φοξ ήταν μόλις 29 χρόνων

Όταν διαγνώστηκε με την νόσο του Πάρκινσον, ο Μάικλ Φοξ ήταν μόλις 29 χρόνων, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. «Μου είπαν ότι είχα μόνο 10 χρόνια για να δουλέψω. Ήταν λίγο. Αυτό συνέβη. Το πιο δύσκολο μέρος της διάγνωσής μου ήταν να αντιμετωπίσω τη βεβαιότητα της διάγνωσης και την αβεβαιότητα της κατάστασης», είπε ο ηθοποιός και πρόσθεσε: «Ήξερα μόνο ότι θα χειροτέρευε. Η διάγνωση ήταν σίγουρη, η πρόοδος ήταν αόριστη και αβέβαιη».

Θυμήθηκε ακόμα ότι τα πρώτα εφτά χρόνια βρίσκονταν σε κατάσταση άρνησης. «Το είπα σε πολύ λίγους ανθρώπους και κράτησαν το μυστικό μου», είπε ο Μάικλ Φοξ για το πως βίωσε τα πρώτα χρόνια τη νόσο του Πάρκινσον. «Τότε υπήρχαν κάθε είδους γιατροί που με βοήθησαν να καταλάβω τι γίνεται. Τελικά, ένιωσα ότι έπρεπε να το πω σε όλους» είπε ο ηθοποιός και συνέχισε αναφέροντας την υποστήριξη που δέχτηκε από το ευρύ κοινό.

Ο Φοξ ίδρυσε το Ίδρυμα Michael J. Fox για την Έρευνα της νόσου του Πάρκινσον το 2000, το οποίο έκτοτε έχει συγκεντρώσει πάνω από 1,5 δισ. δολάρια.

Διαβάστε επίσης

Εννέα τροφές για να καταπολεμήσετε το κρυολόγημα και τη γρίπη

Νέα προγράμματα μαζικού ελέγχου για την πρόληψη του καρκίνου και των καρδιαγγειακών νοσημάτων

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.