Γυμναστήριο μόνο για άτομα με αναπηρία και ηλικιωμένους, εντελώς δωρεάν – Ο γυμναστής με την απίστευτη ενέργεια

Ένας πρωταθλητής του powerlifting προσπαθεί να κάνει αυτόν τον κόσμο λίγο πιο βολικό για τα άτομα με αναπηρία και τους ηλικιωμένους και άνοιξε γυμναστήριο με ειδικά όργανα, όπου τα προγράμματα είναι δωρεάν.

Ο Javeno McLean άνοιξε το γυμναστήριο, το J7 Health Center, στο Μάντσεστερ του Ηνωμένου Βασιλείου, για να εκπαιδεύσει ειδικά άτομα με αναπηρία, αναφέρει το scoop.upworthy.com.

Ο 36χρονος πατέρας δύο παιδιών ήθελε να κάνει καριέρα στο fitness για περισσότερο από μια δεκαετία. Ο Javeno ξεκίνησε την καριέρα του στο Δημοτικό Συμβούλιο του Μάντσεστερ, όπου βοήθησε στην ανάπτυξη ενός νέου κινήματος γυμναστικής γνωστό ως Active Lifestyles και το J7 είναι μια ευκαιρία να αφήσει το δικό του αποτύπωμα.

Παρά το γεγονός ότι δεν είχε προηγούμενη εμπειρία στον τομέα της φυσικής αποκατάστασης, ο Javeno μεγάλωσε το δίκτυό του τυχαία αφού προσφέρθηκε εθελοντικά να εκπαιδεύσει δύο άτομα με αναπηρία.

“Άρχισε να εξαπλώνεται σαν φωτιά και έλαβα μερικά καταπληκτικά μηνύματα. Σκέφτηκα ότι όσο περισσότεροι το γνωρίζουν τόσο το καλύτερο”, είχε πει στο LadBible.
“Προέρχομαι από τη φτώχεια. Καταλαβαίνω πώς είναι να μην έχεις τίποτα. Η οικογένειά μου με δίδαξε να δίνω χωρίς να παίρνω και αυτό θα κάνω.”

Στο γυμναστήριο για άτομα με ανα[ηρία και ηλικιωμένους

Αυτή τη στιγμή εκπαιδεύει 15 παιδιά με αναπηρία και περίπου 30 ηλικιωμένους.

“Μπορούμε να δώσουμε σε κάποιον όση περισσότερη χαρά μπορούμε με τα χαρτιά που του μοιράστηκαν, ώστε ο κόσμος να μην είναι τόσο τρομακτικός γι’ αυτόν”.

Ο Marley Fenton, 11 ετών, που πάσχει από εγκεφαλική παράλυση, έχει βελτιώσει τόσο τη σωματική όσο και τη συναισθηματική του ευεξία με απλές καθημερινές προπονήσεις που οι υγιείς άνθρωποι θεωρούν δεδομένες, όπως το να σηκωθεί από το αναπηρικό του καροτσάκι, να σηκώσει μια μπάλα και να σηκώσει κάτι πάνω από το κεφάλι του. Η μητέρα του Marley, Nicola, πιστεύει ότι με τη βοήθεια του εκπαιδευτή του, ο γιος της θα μπορέσει να κάνει τα πρώτα του βήματα. Επικροτώντας το έργο του Javeno, είπε: “Κάνει τον Marley να χαμογελά από την αρχή. Ο Javeno αξίζει να γίνει γνωστός ως ένας απίστευτος τύπος με τεράστια καρδιά.”

Γυμναστήριο μόνο για άτομα με αναπηρία και ηλικιωμένους, εντελώς δωρεάν - Ο γυμναστής με την απίστευτη ενέργεια

“Με παρακινούν να κάνω αυτό που κάνω. Λένε ότι είναι τυχεροί που με έχουν, αλλά νομίζω ότι είμαι τυχερός που τους έχω. Όλοι χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλον”, είπε.

Κέρδισε την πρώτη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Powerlifting που έγινε στο Μάντσεστερ τον περασμένο Αύγουστο και είπε “Η δουλειά που κάνω, με τροφοδοτεί για να γίνω καλύτερος αθλητής. Αυτό που κάνουν είναι μια δύναμη που είναι τόσο απερίγραπτη. Έτσι, κάθε φορά που προπονούμαι και δυσκολεύομαι λέω, αυτό είναι «Τίποτα. Είμαι σε φόρμα και υγιής, γιατί γκρινιάζω;».

Διαβάστε επίσης

Τι να ξεφορτωθείτε από το μπάνιο τώρα

Ξύδι: Βοηθά και στο αδυνάτισμα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.