Ο άνθρωπος που νίκησε τον κορονοϊό και όλες τις μεταλλάξεις του

Ο 54χρονος John Hollis από τη Βιρτζίνια των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ένας από τους λίγους ανθρώπους στον πλανήτη που διαθέτει φυσικά αντισώματα κατά του κορονοϊού.

- Advertisement -

Τα αντισώματά του είναι, μάλιστα τόσο ισχυρά, που τον καθιστούν ουσιαστικά άτρωτο απέναντι στη νόσο Covid-19!

Το ανακάλυψε τυχαία, όταν ο συγκάτοικός του αρρώστησε βαριά με Covid-19. Ο John θεωρούσε σίγουρο ότι θα κολλήσει τον ιό και τις πρώτες μέρες μάλιστα τον είχε κατακυριεύσει το άγχος για το πώς θα περνούσε την ασθένεια. Όμως οι μέρες συνέχιζαν να περνούν και εκείνος ήταν μια χαρά χωρίς το παραμικρό σύμπτωμα… «Νόμιζα ότι απλά στάθηκα τυχερός και κατάφερα να μην κολλήσω», δηλώνει στο BBC.

Πολύ αργότερα, ανακάλυψε ότι είχε κολλήσει τον ιό πριν το συγκάτοικό του και απλά τον είχε νικήσει!

- Advertisement -

Θα μπορούσε να μην το είχε μάθει ποτέ αν δεν είχε συζητήσει το θέμα με τον δρα Lance Liotta από το Πανεπιστήμιο George Mason, ο οποίος ανέλυσε δείγμα αίματος του John και βρήκε πανίσχυρα αντισώματα, τα οποία εξουδετερώνουν τον ιό και τις μεταλλάξεις του!

«Τα αντισώματα του John δεν εμποδίζουν απλώς την είσοδο του ιού στο κύτταρο, παγιδεύοντας την ακίδα του. Αυτά επιτίθενται πολλαπλώς στον ιό και στην κυριολεξία τον εξαλείφουν», αναφέρει ο Liotta. Και προσθέτει πως ακόμη και αν διαιρεθούν ή απομονωθούν σε μικρότερες ποσότητες, τα αντισώματα του John παραμένουν το ίδιο ισχυρά.

Η ανακάλυψη υπερ-αντισωμάτων μπορεί να οδηγήσει σε νέα πιο αποτελεσματικά όπλα πρόληψης και θεραπείας της νόσου Covid-19. Θα χρειαστεί βέβαια, εκτεταμένη έρευνα για να βρεθούν κι άλλοι άνθρωποι σαν τον John.

Σχετικές μελέτες εκτιμούν ότι λιγότερο από 5% των ατόμων που προσβάλλονται από τον κορονοϊό μπορούν να αναπτύξουν τέτοια άμυνα απέναντί του.

Πηγή φωτογραφιών: Facebook

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.