Naomi Watts: Ήμουν στην περιεμμηνόπαυση στα 36 μου, καθώς προσπαθούσα να κάνω παιδιά – Ένιωθα τόσο μόνη

Η περιεμμηνόπαυση «είναι ένας δρόμος που κανείς άλλος δεν θα πρέπει να διανύσει ξανά μόνος του, γιατί χωρίς την κατάλληλη φροντίδα θα καταστρέψεις τον εαυτό σου», είπε η  Naomi Watts.

Η πρωταγωνίστρια της δημοφιλούς σειράς του Netflix “The Watcher” μοιράστηκε πρόσφατα την εμπειρία της με την περιεμμηνόπαυση και την εμμηνόπαυση, ενθαρρύνοντας και άλλες γυναίκες να κάνουν το ίδιο.

Στο The New Pause Symposium στη Νέα Υόρκη την περασμένη Παρασκευή, η Naomi Watts είπε ότι οι προσωπικές της εμπειρίες την ενέπνευσαν να δημιουργήσει την Stripes, μια μάρκα περιποίησης δέρματος για γυναίκες στη μέση ηλικία.

Οι δυσκολίες της περιεμμηνόπαυσης

Η δημοφιλής ηθοποιός, 54 ετών, σκέφτηκε τη δυσκολία της περιεμμηνόπαυσης – τη συχνά χρόνια μετάβαση πριν από την εμμηνόπαυση, όταν οι ορμόνες παρουσιάζουν διακυμάνσεις και οι γυναίκες εμφανίζουν μια σειρά συμπτωμάτων όπως εξάψεις, νυχτερινές εφιδρώσεις, κολπική ξηρότητα, αϋπνία και ακανόνιστες περιόδους. Η εμμηνόπαυση ορίζεται ως δώδεκα μήνες χωρίς έμμηνο ρύση.

«Βρέθηκα στα 36 μου και στην εμμηνόπαυση, μια λέξη που δεν ήξερα καν, και στο γκρεμό της προσπάθειας να κάνω οικογένεια. Έτσι, μπήκα σε πλήρη πανικό, ένιωσα πολύ μόνη, ή σαν κάποιο είδος αποτυχίας και τι θα έκανα; Δεν υπήρχε κανένας να μιλήσω, δεν υπήρχε καμία πληροφορία. Κατά την επίσκεψή μου στον γιατρό, μου είπε, “Λοιπόν, δεν θα μείνεις έγκυος … οι εξετάσεις σου δείχνουν ότι είσαι κοντά στην εμμηνόπαυση, οπότε είχα φρικάρει».

Η Watts αναγνώρισε ότι υπάρχουν περισσότεροι πόροι για τις γυναίκες στην περιεμμηνόπαυση και στην εμμηνόπαυση από ό,τι πριν από 18-20 χρόνια, αλλά χρειάζεται ακόμη περισσότερη εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση.

«Πέρασα από άγχος, ντροπή, σύγχυση, πανικό και κατάφερα να μείνω έγκυος φυσικά μετά από δύο χρόνια προσπάθειας και να βοηθήσω σωστά το σώμα μου με διαφορετικές εναλλακτικές λύσεις, αφού δεν ήμουν υποψήφια για εξωσωματική γονιμοποίηση», είπε.
«Μετά το δεύτερο παιδί, πέρασα έντονες νυχτερινές εφιδρώσεις, εξάψεις και σκέφτηκα «αυτό είναι τρομερό».

Προσπαθούσα να δοκιμάσω να μιλήσω με φίλους μου, αλλά με έπιασε ένα νευρικό γέλιο και σήκωσα τους ώμους. Σκέφτηκα “Ωχ, δεν υπάρχει κανένας άλλος εκεί, καλύτερα να σιωπήσω”, και έτσι ήταν”.

Η Ναόμι Γουάτς ρώτησε επίσης τη μητέρα της, η οποία της είπε ότι ήταν 45 ετών όταν ξεκίνησε η κλιμακτήριος. «Και αυτό ήταν το μόνο που ήξερα», είπε. “Δεν υπήρχε καμία λεπτομέρεια γύρω από αυτό. Δεν υπήρχε οδηγίς από γιατρούς. Οι γιατροί είπαν εντάξει, “Εδώ είναι ένα έμπλαστρο ή ένα τζελ ή ένα σπρέι”.

«Απλώς ήξερα ότι αυτός είναι ένας δρόμος που κανείς άλλος δεν θα έπρεπε να διανύσει ξανά μόνος του χωρίς βοήθεια, γιατί χωρίς την κατάλληλη φροντίδα θα στριμώξεις τον εαυτό σου», είπε στο συμπόσιο.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η Watts είπε ότι είχε χρόνο να σκεφτεί και να εξετάσει έργα που μπορεί να βοηθήσουν άλλες γυναίκες που αγωνίζονται με την εμμηνόπαυση. «Άρχισα να αφήνω τις ιδέες να διαπερνούν, και τότε ήταν που είπα, «Εντάξει τώρα είμαι στην άλλη πλευρά των 50, δεν χρειάζεται να νιώθω αυτή τη ντροπή». Είναι ο μέσος όρος ηλικίας. Τώρα είμαι πέρα ​​από τον μέσο όρο ηλικίας και μπορώ πραγματικά να το πω δυνατά και μπορώ να πω, έχοντας περάσει το χειρότερο μέρος του, βρίσκομαι στην άλλη πλευρά τώρα».

Η Naomi Watts θέλει να «κατακτήσει το στίγμα» γύρω από την εμμηνόπαυση: «Το να γερνάς είναι προνόμιο»

Παράλληλα με την ανάπτυξη της σειράς περιποίησης της επιδερμίδας, η Watts δημιούργησε μια κοινότητα που ονομάζεται The Hot Spot με σκοπό την καθοδήγηση σχετικά με τα συμπτώματα και ένα φόρουμ για άτομα που αντιμετωπίζουν τα στάδια της εμμηνόπαυσης.

«Η περιεμμηνόπαυση είναι μια μεταβατική περίοδος, και μια είσαι στα πάνω σου και μια στα κάτω σου. Και αν δεν έχετε μια διέξοδο ή ένα μέρος για να σκύψετε και να γκρινιάξετε, να κλάψετε και να γελάσετε και να βιώσετε όλα αυτά τα συναισθήματα με άλλους, θα είναι μια φρικτή στιγμή», είπε.

“Αισθάνομαι τώρα την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου. Δεν είμαι πλέον θύμα των ορμονών μου και νιώθω ότι η λήψη των αποφάσεών μου είναι πολύ καλύτερη επειδή οι ορμόνες μου έχουν κατασταλάξει και η αυτοπεποίθησή μου έχει επανέλθει.”

Πηγή: people.com

Διαβάστε επίσης

Tα 6 φρέσκα τρόφιμα που δεν πρέπει να βάζετε στο ψυγείο

Π. Λάγιου: Θα δούμε άνοδο στα κρούσματα και νέα στελέχη του ιού – Οι προτεραιότητες ενόψει του νέου κύματος

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.