Tα 6 φρέσκα τρόφιμα που δεν πρέπει να βάζετε στο ψυγείο

Μερικά από τα φρέσκα τρόφιμα που μόλις αγοράσατε τα βάλατε στο ψυγείο, αλλά λίγες μέρες μετά σκεφτήκατε ότι μάλλον δεν ήταν τόσο φρέσκα όσο νομίζατε. Λάθος. Πιθανότατα ήταν φρέσκα, αλλά η αποθήκευσή τους στο ψυγείο τα έκανε να μαραθούν, να χάσουν τη ζωντάνια και τη φρεσκάδα τους.

Τα 6 φρέσκα τρόφιμα που δεν πρέπει να βάζετε στο ψυγείο, σύμφωνα με τους επιστήμονες τροφίμων

Μπανάνες

Αν και μπορεί να πιστεύετε ότι το να βάλετε τις μπανάνες στο ψυγείο είναι μια αβλαβής πράξη, οι ειδικοί λένε το αντίθετο, όπως αναφέρει το wellandgood.com. Σύμφωνα με τη Natalie Alibrandi, επιστήμονα τροφίμων και διευθύνουσα σύμβουλο της Nali Consulting , οι μπανάνες δεν πρέπει να βρίσκονται στο ψυγείο… ειδικά αν είναι άγουρες. «Κανονικά, όταν αγοράζετε μπανάνες από το παντοπωλείο, είναι άγουρες. Επομένως, είναι καλύτερο να τις κρατάτε στον πάγκο, και να τις αφήσετε να ωριμάσουν».

Οι χαμηλές θερμοκρασίες στο ψυγείο μπορούν να επιβραδύνουν τη διαδικασία χημικής ωρίμανσης, η οποία μπορεί με τη σειρά της να αποτρέψει τις πράσινες ή σκληρές μπανάνες από το να φτάσουν ποτέ τις ώριμες -μαλακωμένες, γλυκαντικές- δυνατότητές τους. Από τη στιγμή που θα ωριμάσουν σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας σε θερμοκρασία δωματίου, εμπίπτουν στην κατηγορία των “τροφίμων που μπορείτε να βάλετε στο ψυγείο”. Απλώς μην ανησυχείτε αν οι φλούδες γίνουν σκούρες καφέ ή μαύρες μέσα σε λίγες μέρες, αυτό δεν θα επηρεάσει το εσωτερικό των μπανανών.

Αβοκάντο

Όπως και οι μπανάνες, κρατήστε τα αβοκάντο στον πάγκο για παρόμοιους λόγους. Αν αγοράσετε ένα άγουρο, σκληρό αβοκάντο, η αποθήκευση του στο ψυγείο θα το κρατήσει μη βρώσιμο για ακόμη περισσότερο. Και πάλι, οι κρύες θερμοκρασίες στο ψυγείο επιβραδύνουν τη διαδικασία ωρίμανσης.

Σκόρδο και κρεμμύδια

Η Alibrandi συνιστά επίσης να διατηρείτε τα κρεμμύδια και το σκόρδο, εκτός ψυγείου. «Η υγρασία δημιουργεί ένα καλό περιβάλλον για βλάστηση, το οποίο δεν είναι επιβλαβές, αλλά δείχνει ότι το σκόρδο έχει ξεπεράσει το σημείο αιχμής της ωρίμανσης», εξηγεί.

Τα κρεμμύδια αποθηκεύονται καλύτερα και στον πάγκο. «Όταν αποθηκεύετε τα κρεμμύδια στο ψυγείο, είναι βέβαιο ότι θα απορροφήσουν την υγρασία στο ψυγείο, αφήνοντάς τα λιγότερο τραγανά και μεγαλύτερη έκθεση σε αλλοίωση».

Ντομάτες και ροδάκινα

Σύμφωνα με τη Savannah Braden, βιολόγο και αναπληρώτρια διευθύντρια τεχνολογίας στην startup τεχνολογίας αποθήκευσης τροφίμων Apeel, δεν πρέπει ποτέ να ψύχετε αυτά τα φρούτα.

«Η διατήρησή τους σε κρύο περιβάλλον όχι μόνο θα επιβραδύνει τη διαδικασία ωρίμανσης, αλλά μπορεί επίσης να επηρεάσει τη γεύση, την υφή και άλλα χαρακτηριστικά του φρούτου», εξηγεί η Braden. Ωστόσο, μόλις ωριμάσουν, μπορείτε να τα βάλετε στο ψυγείο για να παρατείνετε τη φρεσκάδα τους.

Διαβάστε επίσης

Π. Λάγιου: Θα δούμε άνοδο στα κρούσματα και νέα στελέχη του ιού – Οι προτεραιότητες ενόψει του νέου κύματος

Χάστε πιο γρήγορα βάρος με αυτούς τους συνδυασμούς τροφών

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.