Κώστας Καζάκος: Δώρισε το σώμα του στην Ιατρική Σχολή Αθηνών

Ο Κώστας Καζάκος που έφυγε από τη ζωή στις 13 Σεπτεμβρίου είχε δηλώσει ότι το σώμα του μετά θάνατον θα επιθυμούσε να δοθεί στην Ιατρική Σχολή Αθηνών και τους φοιτητές για την εκπαίδευσή τους.

Ο σπουδαίος θεατράνθρωπος είχε εκφράσει την επιθυμία να προσφέρει στην επιστήμη, καθώς είχε βιώσει από κοντά τις προσπάθειες των γιατρών να βοηθήσουν τον ασθενή, από την περίοδο της νοσηλείας της αείμνηστης συζύγου του και μεγάλης ηθοποιού Τζένης Καρέζη που ταλαιπωρήθηκε για μεγάλο διάστημα από τον καρκίνο, αλλά και στη δική του περίπτωση, καθώς έπασχε από χρόνια νοσήματα.

Ο Κώστας Καζάκος και η δωρέα του στην επιστήμη

Την προσφορά του Κώστα Καζάκου έκανε γνωστή το ΚΚΕ, ενώ η Ιατρική Σχολή Αθηνών σε ανακοίνωσή της που υπογράφουν ο πρόεδρος Καθηγητής Γεράσιμος Σιάσος και ο Αν. Πρόεδρος Καθηγητής Νικόλαος Αρκαδόπουλος, εκφράζουν τη λύπη τους για τον θάνατο του Κώστα Καζάκου και τον σεβασμό τους στην απόφασή του να δωρίσει το σώμα του για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Σημειώνεται πως, ο θεσμός της δωρεάς σώματος έχει καθιερωθεί από την Ιατρική Σχολή με σκοπό την διδασκαλία των φοιτητών στο μάθημα της Ανατομίας του ανθρώπινου σώματος.

Η ανακοίνωση της Ιατρικής Σχολής Αθηνών για τον Κώστα Καζάκο

«Με μεγάλη μας λύπη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του μεγάλου μας ηθοποιού και εξαιρετικού ανθρώπου Κώστα Καζάκου.
Η Ιατρική Σχολή τον τιμά όχι μόνο για την καλλιτεχνική αλλά και για τη μεγάλη ανθρωπιστική προσφορά του. Ο Κώστας Καζάκος θέλησε και μετά θάνατον να δείξει την αγάπη του για την Ιατρική Σχολή Αθηνών και τους φοιτητές μας. Με μία κίνηση υψηλού συμβολισμού εκφράζοντας έμπρακτα την αγάπη και την εκτίμηση του στο έργο και την προσφορά της Ιατρικής σχολής στον Άνθρωπο, δώρισε το σώμα του για την εκπαίδευση των φοιτητών επιβεβαιώνοντας και με την τελευταία του επιθυμία την πίστη του στην επιστήμη και στα ιδεώδη της Σχολής μας.
Αποχαιρετώντας τον Κώστα Καζάκο εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας και τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

ΚΚΕ: Ο Κώστας Καζάκος, έκανε την τελευταία μεγαλειώδη πράξη του

«Στις 13 Σεπτεμβρίου 2022 ο Κώστας μας, ο Κώστας Καζάκος, έκανε την τελευταία μεγαλειώδη πράξη του, πριν υποκλιθεί για τελευταία φορά. Πρόσφερε το σώμα του στην Ιατρική Σχολή Αθηνών και τους φοιτητές για την εκπαίδευσή τους».

Η αποχαιρετιστήρια τελετή θα γίνει τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου, στις 19:00.

«Η οικογένειά του και η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ καλούν όλους τους φίλους του, όλο τον κόσμο που τον αγάπησε για την προσφορά του στην τέχνη και τον πολιτισμό, στον άνθρωπο και τα ιδανικά του, στην αποχαιρετιστήρια τελετή, που οργανώνεται στο Αίθριο της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ, στον Περισσό, τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου, στις 19:00» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης

Προσωπικός Γιατρός: Ένας στους δύο στην Αττική δεν μπορεί να βρει

Επιστήμονες βρήκαν το κόλπο για να ηρεμήσει το μωρό που ξύπνησε και κλαίει το βράδυ

Νέα εμβόλια και αναμνηστική δόση: Ο πρύτανης και 3 καθηγητές του ΕΚΠΑ λύνουν τις απορίες

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.