Θεσσαλονίκη: «Γέφυρα ζωής» για μεταφορά 6χρονου με εγκεφαλική αιμορραγία σε νοσοκομείο

Ακόμη μία «Γέφυρα ζωής» στην Θεσσαλονίκη, αυτή τη φορά από τη Σίνδο προς το Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, έστησαν αστυνομικοί οι οποίοι άνοιξαν το δρόμο για ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που μετέφερε ανήλικο.

Επείγουσα κινητοποίηση για τη διακομιδή 6χρονου παιδιού με εγκεφαλική αιμορραγία στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ έγινε με τη βοήθεια της αστυνομίας στις 5 το απόγευμα.

Οι αστυνομικοί συνόδευσαν από τη Σίνδο μέχρι το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο μετέφερε τον 6χρονο από το νοσοκομείο της Βέροιας.

«Γέφυρα ζωής» για μεταφορά 6χρονου παιδιού με εγκεφαλική αιμορραγία σε νοσοκομείο

Το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ξεκίνησε από την Βέροια και μετέφερε διασωληνωμένο και με εγκεφαλική αιμορραγία το ανήλικο παιδί, ενώ από πίσω ακολουθούσαν με ένα κόκκινο αυτοκίνητο οι γονείς του. Οι αστυνομικοί κλήθηκαν για να συνδράμουν προκειμένου το παιδί να φτάσει το γρηγορότερο δυνατόν στο νοσοκομείο.

Περιπολικά και δικυκλιστές της αστυνομίας ξεκίνησαν να ανοίγουν τον δρόμο στο ασθενοφόρο και το συνόδευσαν έως την είσοδο του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ. Παρόλο που η πομπή διέσχισε κεντρικές οδικές αρτηρίες της Θεσσαλονίκης, οι αστυνομικοί είχαν φροντίσει να ρυθμίζουν την κυκλοφορία και ως εκ τούτου έφτασαν ταχύτατα στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes, όλα συνέβησαν περίπου στις 17:00, το απόγευμα της Τρίτης (16/8). Ειδικότερα, οι αρχές ειδοποιήθηκαν να συνδράμουν για τη διακομιδή 6χρονου από τη Βέροια στη Θεσσαλονίκη. Έτσι, αστυνομικοί της ομάδας «ΔΙΑΣ» αλλά και της ομάδας «ΖΗΤΑ», έφτασαν άμεσα στην περιοχή της Σίνδου από όπου και συνόδευσαν το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που μετέφερε το ανήλικο άτομο, ανοίγοντάς του τον δρόμο προς το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, μέσω των κεντρικών αρτηριών που διέσχισαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ασθενοφόρο ακολουθούσαν και οι γονείς του παιδιού με το αυτοκίνητό τους.

Το 6χρονο, μεταφέρθηκε τελικά στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται διασωληνωμένο με εγκεφαλική αιμορραγία.

Υπενθυμίζεται ότι, πρόσφατα (2/6), «γέφυρα ζωής» από τη Βέροια στη Θεσσαλονίκη έστησαν και πάλι αστυνομικοί, οι οποίοι «άνοιξαν» το δρόμο σε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, για την άμεση διακομιδή νεογνού, στο Γ.Ν. Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε επίσης 

Θετικός στον κορονοϊό ο Άλμπερτ Μπουρλά – Ποια θεραπεία ακολουθεί

Ποια είναι τα μυστικά μακροζωίας του 92χρονου που έγινε διάσημος με τις βουτιές του από τον πιο ψηλό βατήρα

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.