Κολυμβητής αποκαλύπτει τα συμπτώματα που ένιωσε όταν τον τσίμπησε μωβ μέδουσα

Η εμφάνιση των μωβ μεδουσών στις ελληνικές θάλασσες φέτος το καλοκαίρι έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα στους λουόμενος, αν και δεν υπάρχουν αρκετά περιστατικά με τσιμπήματα, ωστόσο χρειάζεται προσοχή σε περίπτωση που κάποιος κολυμβητής τις συναντήσει ενώ κάνει μπάνιο στη θάλασσα. Σήμερα, κολυμβητής αποκαλύπτει τα συμπτώματα που ένιωσε όταν τον τσίμπησε μωβ μέδουσα.

Ο ιατρός και αθλητής κολύμβησης Άγγελος Κούτρας, μίλησε στον ANT1 για το περιστατικό που έτυχε στον ίδιο στη Σύρο, ενώ επεσήμανε τόσο τι πρέπει να προσέχουν οι λουόμενοι, όσο και τι να επιχειρήσουν σε περίπτωση που τους τσιμπήσει μία μωβ μέδουσα.

Τι ένιωσε μόλις τον τσίμπησε η μωβ μέδουσα

Ο ίδιος περιγράφει πως αισθάνθηκε έναν σφίξιμο στο αριστερό του χέρι, σαν να τον είχε ακουμπήσει χταπόδι. Στη συνέχεια όμως δημιουργήθηκε οίδημα, ένιωσε αδιαθεσία, αφόρητο πόνο και έσπευσε στο νοσοκομείο.

«Νόμιζα ότι ήταν χταπόδι, ένιωσα αδιαθεσία και αφόρητο πόνο»

«Κατά τη διάρκεια της κολύμβησης αισθάνθηκα έναν τρομερό πόνο, κάψιμο στο αριστερό μου χέρι. Κάτι με αγκάλιασε, με έσφιξε, σαν να ήταν χταπόδι. Υπήρξε μία ισχυρή αλλεργική αντίδραση στοπ δέρμα μου, να κάνω φλύκταινες, να δημιουργείται ένα μεγάλο οίδημα στο αριστερό μου χέρι και να αισθάνομαι και μία αδιαθεσία, μία ταχυκαρδία, μία κόπωση και πήγα αμέσως στο νοσοκομείο. Ο πόνος ήταν αφόρητος. Εν τω μεταξύ μου δημιούργησε μία νευραλγία σε όλο το ημιθωράκιο».

Πώς θα αναγνωρίσετε τις μωβ μέδουσες

Η μωβ μέδουσα (Pelagia noctiluca), είναι από τα πιο επικίνδυνα είδη μεδουσών στην Μεσόγειο.

Η μωβ μέδουσα μπορεί να εντοπιστεί σε βάθη από 0 μέχρι 1600 μέτρα. Κυρίως τρέφεται με σάλπες, διάφορα χιτωνοφόρα, πλακτονικά καρκινοειδή και αυγά ψαριών.

Οι μεγαλύτεροι φυσικοί θηρευτές της μέδουσας είναι η Δερματοχελώνα, η Καρέτα καρέτα, ο Τόνος, ο Ξιφίας και το Φεγγαρόψαρο.

Διαβάστε επίσης

Με ποιους τρόπους θα απαλλαγείτε από την κατακράτηση υγρών

Ανοιχτοί για το κοινό 28 φάροι της χώρας για την Παγκόσμια Ημέρα Φάρων – Δείτε πότε

Μαζί και στο θάνατο: Η τραγική ιστορία του ηλικιωμένου ζευγαριού της Κυψέλης

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.