Της έδιναν το πολύ έναν χρόνο ζωής, αλλά εκείνη τους διέψευσε και πραγματοποίησε τα όνειρά της

Ήταν 22 χρονών όταν οι γιατροί της είπαν ότι έχει μερικούς μήνες ζωής, ίσως έναν χρόνο, αλλά εκείνη τους διέψευσε. Όχι μόνο έχουν περάσει 4 χρόνια από τη στιγμή που διαγνώστηκε με την πιο επιθετική μορφή καρκίνου στον εγκέφαλο, αλλά κατάφερε εν μέσω ισχυρών θεραπειών, να πάρει το πτυχίο της και να πραγματοποιήσει τους στόχους που είχε θέσει όταν άκουσε την εκτίμηση των γιατρών.

Η Laura Nuttall, διαγνώστηκε το 2018 με πολύμορφο γλοιοβλάστωμα, την πιο επιθετική μορφή καρκίνου του εγκεφάλου, μετά από μια οφθαλμολογική εξέταση ρουτίνας.

Αργότερα διαπιστώθηκε ότι είχε οκτώ όγκους και οι γιατροί είπαν σε εκείνη και τους γονείς της ότι της απομένει μόλις ένας χρόνος ζωής.

Ωστόσο, μετά από χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση του μεγαλύτερου όγκου και ένα πρόγραμμα θεραπείας που περιλάμβανε ανοσοθεραπεία στη Γερμανία, σημείωσε εκπληκτική πρόοδο, αναφέρει το bbc.

Η Λάουρα από την πρώτη στιγμή της διάγνωσης δεν το έβαλε κάτω και έφτιαξε μία λίστα με όσα ήθελε να προλάβει να ζήσει. Αυτή η λίστα περιελάμβανε μία συνάντηση με την Μισέλ Ομπάμα, τη διοίκηση ενός πλοίου του Βασιλικού Ναυτικού και μία γνωριμία με τον κωμικό Peter Kay και βέβαια να συνεχίσει τις σπουδές της.

Οι αρχικές της σπουδές ήταν στο Kings College του Λονδίνου, αλλά ολοκλήρωσε το πτυχίο της στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ για να είναι πιο κοντά στο σπίτι.

Μιλώντας εκείνη την εποχή, είχε πει: “Επιστρέφω παρά τα όσα λένε οι άνθρωποι. Αυτός ο όγκος δεν θα με σταματήσει”.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού μπόρεσε να συνεχίσει τη θεραπεία της στην Κολωνία αφού η εταιρεία Greensill της παραχώρησε τη χρήση ενός ιδιωτικού τζετ

Και το 2021 ο Peter Kay έπαιξε τις πρώτες του συναυλίες μετά από τέσσερα χρόνια, συγκεντρώνοντας επίσης χρήματα για τη θεραπεία της Laura. Ταυτόχρονα κατάφερε και να ζήσει το όνειρο του Ναυτικού, λίγους μόλις μήνες μετά τις πρώτες θεραπείες της.

Πριν λίγες ημέρες αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο και πήρε το πτυχίο της στην πολιτική, τη φιλοσοφία και τα οικονομικά.

Η Laura, περιέγραψε τη στιγμή ως “αρκετά επική”.

“Οι γιατροί μου μού είπαν ότι δεν θα επέστρεφα στο πανεπιστήμιο τελείως. Δεν πίστευα ότι θα αποφοιτούσα, αλλά εδώ είμαι επιτέλους”, είπε.

«Ξέρω πόσο σκληρά χρειάστηκε να εργαστεί για να πάρει το πτυχίο της παράλληλα με τη χημειοθεραπεία, τη χειρουργική επέμβαση και τη θεραπεία της, και αυτή η μέρα είναι μια πραγματική γιορτή της επιμονής της», είπε η μητέρα της.

Η Λόρα τώρα σχεδιάζει να συνεχίσει να συγκεντρώνει χρήματα για φιλανθρωπικές οργανώσεις για τον εγκέφαλο και τις εγκεφαλικές παθήσεις.

Πρόσφατα έγινε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Our Brain Bank, μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης που εργάζεται για να μετατρέψει το γλοιοβλάστωμα από ανίατο νόσημα σε θεραπεύσιμο.

Διαβάστε επίσης

Επαληθεύονται οι προβλέψεις για αύξηση των θανάτων – Αυξάνονται εισαγωγές και διασωληνώσεις

ELPEN: Σε πλήρη εξέλιξη νέες επενδύσεις το επόμενο 18μηνο

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.