ELPEN: Σε πλήρη εξέλιξη νέες επενδύσεις το επόμενο 18μηνο

Στήριξη στην Ελλάδα που επενδύει από την ELPEN. Μέσα στους επόμενους 18 μήνες η ελληνική φαρμακοβιομηχανία περνάει στην αντεπίθεση με επενδύσεις της τάξης των 130 εκατ. ευρώ.

Νέα παραγωγική μονάδα γενόσημων φαρμάκων στην Κερατέα, μονάδα ογκολογικών φαρμάκων στην Τρίπολη με την επωνυμία ELPEN-WINMEDICA και το μεγάλο Πάρκο Έρευνας και Καινοτομίας στα Σπάτα, που έχει ως στόχο να αποτελέσει ένα από τα πιο διακεκριμένα κέντρα στον κόσμο στις επιστήμες της Υγείας, με έμφαση στην καινοτομία, στην έρευνα και στην εκπαίδευση.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας το 70% των νέων παραγόμενων προϊόντων θα εξάγεται και υπολογίζεται ότι θα ανοίξουν περίπου 300 νέες θέσεις εργασίας.

ELPEN: Στον ανταγωνισμό με επενδύσεις

Ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της ELPEN, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) και εδώ και λίγο καιρό και μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) Θεόδωρος Τρύφων θεωρείται – και είναι – ιδιαίτερα δραστήριος και μαχητικός.

Είναι στο τιμόνι ενός από τους πλέον υγιείς επιχειρηματικούς ομίλους της χώρας. Σε κάθε ευκαιρία από το βήμα, που του προσφέρεται, αναφέρεται στη σημασία των επενδύσεων για τη χώρα μας, στις προκλήσεις της νέας εποχής στον τομέα του φαρμάκου, καθώς και στην ανάγκη προσαρμογής στον ψηφιακό μετασχηματισμό και στην πράσινη μετάβαση.

Είναι ένα από τα πλέον υπολογίσιμα στελέχη στην αγορά του φαρμάκου, όχι μόνο λόγω του θεσμικού του ρόλου, αλλά και γιατί δεν σταματά να βάζει πλάτη και να προωθεί τα συμφέροντα του κλάδου, προβάλλοντας με θετικό πρόσημο την εικόνα της χώρα μας στο εξωτερικό.

Οι νέες επενδύσεις της ELPEN είναι από τις μεγαλύτερες και αναδεικνύουν σε πανευρωπαϊκό επίπεδο την υψηλών standards παραγωγικότητα της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας στον τομέα του φαρμάκου.

Τα τρία εργοτάξια είναι σε πλήρη δράση και το φθινόπωρο, αν όλα πάνε βάσει του προγράμματος, θα γίνουν τα εγκαίνια της νέας παραγωγικής μονάδας στην Κερατέα.

Στο ΦΕΚ οι νέες επενδύσεις

Την ίδια ώρα στις στρατηγικές επενδύσεις εντάχθηκε με απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκου Παπαθανάση, η νέα μονάδα παραγωγής γενόσημων φαρμάκων της ELPEN, που δημιουργείται στην Κερατέα Αττικής και η δημιουργία του νέου κέντρου έρευνας και ανάπτυξης της εταιρείας.

Πιο συγκεκριμένα το επενδυτικό σχέδιο, που ενέκριναν η Enterprise Greece και το Υπουργείο Ανάπτυξης και το ενέταξαν στις Στρατηγικές Επενδύσεις (άνω των 30 εκατ. ευρώ) και στις διατάξεις των νόμων 4608/2019 και 4864/2021, περιλαμβάνει τρεις διακριτές επενδυτικές δράσεις:

  • Τη Δράση 1, που αφορά στην έρευνα και ανάπτυξη νέων υπερ-γενόσημων φαρμακευτικών μορφών για τη θεραπεία οξέων και χρόνιων νοσημάτων του αναπνευστικού συστήματος.
  • Τη Δράση 2, που αφορά στην κατασκευή νέου εργοστασίου στο Βιοτεχνικό Πάρκο Κερατέας, του Δήμου Κερατέας της Περιφέρειας Αττικής, για την παραγωγή και για την προώθηση νέων υπερ-γενόσημων φαρμακευτικών μορφών για τη θεραπεία οξέων και χρόνιων νοσημάτων του αναπνευστικού συστήματος.
  • Τη Δράση 3, που αφορά στην κατασκευή ενός νέου εργαστηρίου πειραματικής – εφαρμοσμένης βιοϊατρικής έρευνας και εκπαίδευσης στο Επιχειρηματικό Πάρκο «Πέτρα Γιαλού – Βούλια – Προκαλήσι» στα Σπάτα Αττικής.

Η επένδυση της ELPEN έχει χρονικό ορίζοντα υλοποίησης μέχρι το τέλος του 2024. Σήμερα η εταιρεία απασχολεί 1.100 εργαζόμενους σε επίπεδο ομίλου, στους οποίους – όπως ήδη αναφέραμε – θα ενταχθούν περίπου άλλοι 300, κυρίως επιστήμονες υψηλής εξειδίκευσης.

Διαβάστε επίσης

Επαληθεύονται οι προβλέψεις για αύξηση των θανάτων – Αυξάνονται εισαγωγές και διασωληνώσεις

Θερμοπληξία: Δώστε προσοχή σε αυτά τα συμπτώματα

ΕΟΔΥ: 340 άνθρωποι χάνουν κάθε χρόνο στην Ελλάδα τη ζωή τους σε υδάτινο περιβάλλον

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.