Ιωάννα Παλιοσπύρου: Βραβεύτηκε από το ΑΠΘ για τη δύναμη της ψυχής της – δείτε την ομιλία της

«Στα 34 μου κλήθηκα χωρίς να φταίω να ξεκινήσω τη ζωή μου υπό το μηδέν. Πάλεψα όμως και μαζί με τους ειδικούς και την οικογένειά μου αρχίζω και τα καταφέρνω», είπε η Ιωάννα Παλιοσπύρου, η οποία βραβεύτηκε για τη δύναμη ψυχής από πρόγραμμα του τμήματος Ιατρικής ΑΠΘ με θέμα: «Δύναμη Ψυχής, Φύση και Υγεία».

Η ομιλία της Ιωάννας Παλιοσπύρου στο ΑΠΘ

Η ίδια, ανεβαίνοντας στο βήμα, μίλησε για τον δικό της Γολγοθά και περιέγραψε συνοπτικά τον πρώτο καιρό μετά τη φρικτή επίθεση που δέχθηκε με βιτριόλι.

«Είναι μεγάλη μου τιμή και χαρά, που βρίσκομαι εδώ σήμερα, αλλά και μία αναγνώριση. Και ευχαριστώ πάρα πολύ για την πρόσκληση που μου απηύθυναν, να παρακολουθήσω και να συμμετέχω στην εκδήλωση για την ψυχική υγεία, που είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα – και νομίζω μας ακουμπάει όλους», είπε αρχικά η Ιωάννα Παλιοσπύρου .

«Τις πρώτες ημέρες στο νοσοκομείο δεν μιλούσα ούτε στη μητέρα μου. Φανταστείτε πώς είναι για έναν γονιό να βλέπει το παιδί του λιωμένο και καμμένο, όμως δεν με άφησε, ήταν συνεχώς δίπλα μου», τόνισε, ενώ ανέφερε πως και στις δύο περιπτώσεις που νοσηλεύτηκε, ήταν σε δημόσιο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Μιλώντας για τις ημέρες μετά το νοσοκομείο, η Ιωάννα Παλιοσπύρου είπε στην εκδήλωση του ΑΠΘ πως γύρισε με κατάθλιψη στο σπίτι. Έτσι, αναφερόμενη στο θέμα της ψυχοθεραπείας αλλά και της φαρμακευτικής αγωγής δήλωσε πως ακόμα υπάρχουν πολλά ταμπού στη ζωή μας για την ψυχική μας υγεία τα οποία καλούμαστε να υπερκεράσουμε. «Οφείλουμε να απευθυνόμαστε στους ψυχολόγους και στους ψυχιάτρους μας», τόνισε, ενώ είπε πως ακόμα λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή.

Ανέφερε ακόμη, ότι δεν είχε περάσει ποτέ από το μυαλό της ότι όλη η Ελλάδα θα μιλάει για αυτήν κι ότι θα εισπράξει τόση αγάπη από τον κόσμο, που θα την καθιστούσε παράδειγμα προς μίμηση.

«Εγώ, ό,τι έκανα, το έκανα προσπαθώντας να επιβιώσω και να ξανασταθώ στα πόδια μου. Αλλά για μένα είναι πολύ μεγάλη ικανοποίηση, το ότι μέσα από όλο αυτό το πολύ άσχημο, έχει βγει κάτι όμορφο για πολλούς ανθρώπους», είπε.

Στην ερώτηση από πού άντλησε το σθένος να αντιμετωπίσει την κατάσταση, η Ιωάννα Παλιοσπύρου απάντησε: «Νομίζω ότι αυτό είναι λίγο σύνθετο. Δηλαδή, η δύναμη προήλθε σίγουρα από τον χαρακτήρα μου και από την ψυχή μου πιστεύω. Αλλά πήρα δύναμη και από την οικογένειά μου και από τους γιατρούς. Έχω λάβει απίστευτη υποστήριξη, πάρα πολλή υποστήριξη κυρίως από τον κόσμο. Πάντα στις δύσκολες στιγμές σκέφτομαι και προσπαθώ και λέω, ότι δεν μπορώ να κάνω πίσω και να απογοητεύσω όλο αυτόν τον κόσμο που με έχει στηρίξει. Οπότε πρέπει να φανώ δυνατή, πρέπει να προσπαθήσω και όλο αυτό είναι ένα κίνητρο για μένα».

Δείτε περισσότερα στο mononews.gr 

Διαβάστε επίσης

Βαλεριάνα για το άγχος και τον ύπνο: Αποτελεσματικότητα και πιθανές παρενέργειες

Κολύμπι μετά από πλαστική επέμβαση: Τι να προσέξετε ιδιαίτερα και πότε επιτρέπεται

Το Πατριαρχείο «έδωσε» τον Τσιόδρα, η Ράπτη ξεκινά προεκλογική εκστρατεία και ο Πλεύρης υπερνομοθετεί

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.