Ημέρα της Γυναίκας: Οι ηρωίδες με τον κόκκινο σταυρό (βίντεο)

-

Κάθε μέρα, φοράνε την άσπρη προστατευτική στολή, τη μάσκα και τα γάντια. Είναι γυναίκες, κόρες, μητέρες, σύζυγοι, μα όσο φορανε αυτή τη στολή με τον κόκκινο σταυρό είναι οι Νοσηλεύτριες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, που δίνουν τη δική τους μάχη, δίπλα στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, ενάντια στην Covid-19.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός διαθέτει τρεις Κινητές Μονάδες Υγείας, δύο στη Μαλακάσαα και μία στην περιοχή Κλειδί στις Σέρρες, που λειτουργούν ως ιατρεία, καθώς και κλιμάκια από γιατροούς, νοσηλεύτριες, διερμηνείς, εθελοντές Νοσηλευτικής και Σαμαρείτες –Διασώστες.

Για τους πρόσφυγες και μετανάστες, οι Κινητές Μονάδες του Ερυθρού Σταυρού, δεν είναι μόνο χώρος ιατρικής και νοσηλευτικής φροντίδας. Είναι και ο χώρος όπου νιώθουν λιγότερο μόνοι και πιο ασφαλείς. Οι άνθρωποι «ακουμπούν» πάνω στους Ερυθροσταυρίτες, γιατί το έμβλημα του Ερυθρού Σταυρού τους είναι γνώριμο.

Οι γυναίκες, που αποτελούν την πλειονότητα των εθελοντών και των εργαζομένων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού πρωταγωνιστούν στο video του Ε.Ε.Σ. μέσα από το οποίο περνούν όλες οι αρχές της φιλανθρωπίας και του εθελοντισμού.

Κάποιοι τις χαρακτηρίζουν ηρωίδες. Εκείνες απαντούν: «Αυτός είναι ο ρόλος του Ερυθρού Σταυρού και εμείς κάνουμε το καθήκον μας. Τίποτα παραπάνω».

«Οι γυναίκες του Ερυθρού Σταυρού, παρά τις αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζουν καθημερινά λόγω της πανδημίας, βρίσκονται από τη πρώτη στιγμή στην πρώτη γραμμή της μάχης, προσφέροντας τις πολύτιμες υπηρεσίες τους όπου υπάρχει ανάγκη.

Στα 143 χρόνια πορείας, οι εθελόντριες του Ε.Ε.Σ. έχουν διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο ώστε ο μεγαλύτερος ανθρωπιστικός οργανισμός στην Ελλάδα να μπορέσει να σταθεί δίπλα στις ανάγκες της κοινωνίας και να υλοποιήσει με επιτυχία προγράμματα και δράσεις που αποσκοπούν στη βελτίωση της ζωής των πλέον ευάλωτων ομάδων και ανθρώπων», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Ε.Ε.Σ. με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Το Σωματείο τιμά τις γυναίκες όλων των τμημάτων του με ένα video που αναδεικνύει την συμβολή τους στο ανθρωπιστικό έργο και στις υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης που έχουν βρεθεί στο επίκεντρο λόγω της έξαρσης του κορονοϊού στη χώρα.

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, δρ Αντώνιος Αυγερινός, ευχαριστεί «από καρδιάς όλες τις εθελόντριες του Ε.Ε.Σ. για τις υπηρεσίες που καθημερινά προσφέρουν στην ελληνική κοινωνία, επιδεικνύοντας εν μέσω πανδημίας, υψηλό αίσθημα ευθύνης, αυταπάρνησης και αυτοθυσίας αλλά και αποθέματα ψυχικής αντοχής».

Διαβάστε επίσης

Metropolitan Hospital: Ειδικές εξετάσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας 2021: Οι γυναίκες στην πρώτη γραμμή κατά της COVID-19

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.