Η συγκλονιστική ιστορία μιας οικογένειας. Πατέρας και κόρη έμαθαν ταυτόχρονα ότι νοσούν με καρκίνο

Αμέτρητες είναι οι συμφορές που μπορεί να σε βρουν σε αυτή τη ζωή, όμως καμία δεν συγκρίνεται με το να χάσεις το παιδί σου. Η ιστορία της οικογένειας Bowen κάνει τον γύρο του διαδικτύου, όχι μόνο γιατί η ζωή της φέρθηκε ακόμα πιο σκληρά, αλλά και επειδή οι φοβεροί αυτοί άνθρωποι δεν το βάζουν κάτω. Ούτε όταν πατέρας και κόρη έμαθαν ταυτόχρονα ότι νοσούν με καρκίνο

Το 2018 ο 3χρονος γιος της οικογένειας άρχισε να κάνει εμετούς και να έχει μεγάλη εξάντληση. Τα συμπτώματα που έμοιαζαν αρχικά με γαστρεντερίτιδα, αποδείχτηκαν τελικά καρκίνος στον εγκέφαλο. Το παιδί πέθανε μέσα σε λίγες ημέρες.

Δεύτερο παιδί, δεύτερος καρκίνος

Η οικογένεια απέκτησε έπειτα, ένα ακόμα παιδί, την 2χρονη Annabelle. Τον Φεβρουάριο του 2021 η μικρούλα διαγνώστηκε επίσης με καρκίνο, με την σπάνια γενετική διαταραχή Li-Fraumeni.

Οι γιατροί της οικογένειας αποφάσισαν να αρχίσουν να διερευνούν, γιατί και αυτό το παιδί να εμφανίσει την ίδια ασθένεια. Κατέληξαν, ότι πρέπει να υπάρχει κάποια γονιδιακή μετάλλαξη στους γονείς. Άρχισαν, λοιπόν, την ίδια μέρα και οι ίδιοι τις εξετάσεις. Σε μία τυχαία μαγνητική, ο πατέρας, Nate Bowen (41 έτους) ανακάλυψε, ότι έχει και αυτός όγκο στον εγκέφαλο!

“Δεν έχω το παραμικρό σύμπτωμα. Ο καρκίνος της κόρης μου με οδήγησε να το ψάξω περισσότερο γενετικά και μας έδωσε την ευκαιρία να του βρούμε νωρίς. Είναι μια γλυκόπικρη ιστορία αυτό που μας συμβαίνει, γιατί από κάτι κακό βγαίνει κάτι καλό”, λέει ο ίδιος.

Από τον μεγάλο πόνο στη μεγάλη υποστήριξη

Ο πόνος του ζευγαριού ήταν αβάσταχτος όταν από τη μια στιγμή στην άλλη το γεμάτο ζωή 3χρονο αγοράκι τους ξεψυχούσε στα χέρια τους. Λίγο καιρό μετά, όμως, ένιωσαν την ανάγκη να έρθει ένα ακόμα μέλος στην οικογένειά τους. Όταν το 2020 παρατήρησαν έναν όγκο να εμφανίζεται στο πόδι της κορούλας τους, δεν μπορούσαν να πιστέψουν τι θα ακολουθούσε. Ο καρκίνος της επηρεάζει τα κύτταρα των μυών της. Έχει ήδη υποβληθεί σε χειρουργείο και αρκετές χημειοθεραπείες.

Το “ελαττωματικό” γονίδιο προέρχεται από τον πατέρα της οικογένειας. Η μητέρα και τα δύο άλλα παιδιά τους δεν το έχουν. Και δυστυχώς πρόκειται για ένα γονίδιο που συνήθως εκδηλώνεται σε παιδιά.

Η ανάρρωση μετά το χειρουργείο του Nate κύλησε ομαλά. Ωστόσο, για την οικογένεια ο αγώνας συνεχίζεται. “Έχω δει την γυναίκα μου με άλλο μέσα από αυτό. Δεν μπορώ να πιστέψω πόσο δυνατή είναι. Η αγάπη μας ο ένας για τον άλλον έχει μεγαλώσει. Χάρη σε εκείνη βαδίζουμε την κάθε μας ημέρα. Χάρη σε εκείνη και την απίστευτη στήριξη που έχουμε από την κοινότητα και τους φίλους μας.”

Κείμενο και photos: Today.com

Διαβάστε επίσης

Έρευνα Πανεπιστημίου Θεσσαλίας: Περισσότεροι θάνατοι από γεννήσεις καταγράφονται στη χώρα

4 ασκήσεις που θα σε βοηθήσουν αν αντιμετωπίζεις προβλήματα με τον ύπνο

Παιδικές ημικρανίες: Πού οφείλονται και πώς επηρεάζουν τις σχολικές επιδόσεις

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.