Το συγκλονιστικό γράμμα της μητέρας σιαμαίων κοριτσιών πριν από την επέμβαση διαχωρισμού

Συγκλονιστικό είναι το γράμμα μητέρας σιαμαίων κοριτσιών πριν την επέμβαση διαχωρισμού τους προς τα τέλη του περασμένου χρόνου, είναι μία έμπνευση για όλους τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν τις πλέον δύσκολες καταστάσεις στη ζωή τους.

Αφού πέρασαν σχεδόν ένα χρόνο στην εντατική μετά τη γέννησή τους τους, τα συνδεδεμένα δίδυμα Addison και Lilianna Altobelli χωρίστηκαν με επιτυχία — και τώρα είναι πίσω στο σπίτι με τους γονείς τους.

Η Maggie Altobelli ήταν 20 εβδομάδων έγκυος όταν εκείνη και ο σύζυγός της Dom έμαθαν κατά τη διάρκεια της εξέτασης με υπέρηχο ότι όχι μόνο περίμεναν δίδυμα, αλλά και ότι τα αδέρφια ήταν συνδεδεμένα στην κοιλιά, σύμφωνα με το Today.

«Προσπαθούσα να μάθω το φύλο του μωρού αλλά αποδείχτηκε ότι ήταν λίγο πιο περίπλοκο», είπε η Maddie.

Το παρήγορο ήταν ότι ενώ τα κορίτσια μοιράζονταν το διάφραγμα και το συκώτι, είχαν τις δικές τους ξεχωριστές καρδιές.

«Το κοινό τους συκώτι ήταν επίσης αρκετά μεγάλο ώστε να μπορεί να χωριστεί, καθιστώντας τα σιαμαία ως εξαιρετικούς υποψήφιους για χειρουργική επέμβαση διαχωρισμού», δήλωσαν οι υπεύθυνοι του Νοσοκομείο Παίδων της Φιλαδέλφειας, όπου πραγματοποιήθηκε η επέμβαση.

Σε όλη την υπόλοιπη εγκυμοσύνη, η Μάγκι και ο Ντομ ένιωθαν νευρικοί για το τι θα επιφύλασσε το μέλλον για τα δίδυμα κορίτσια τους.

«Εγώ και η Μέγκι φοβόμασταν και δεν είχαμε ιδέα τι επρόκειτο να συμβεί», είπε ο Ντομ. «Έπρεπε να κάνουμε ένα βήμα τη φορά».

Αφού ανέπτυξαν ένα σχέδιο τοκετού με τους γιατρούς τους, το ζευγάρι υποδέχτηκε τις κόρες τους Addy και Lilly με καισαρική τομή στις 18 Νοεμβρίου 2020, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Στη συνέχεια, οι γιατροί άρχισαν να προετοιμάζουν τα δίδυμα – τα οποία πέρασαν τους επόμενους 10 μήνες σε μονάδες εντατικής θεραπείας στο νοσοκομείο – για τη χειρουργική επέμβαση χωρισμού τους.

Η διαδικασία προετοιμασίας περιελάμβανε την κατασκευή τρισδιάστατων μοντέλων του συκωτιού τους για εξάσκηση, καθώς και τη χρήση διαστολέων δέρματος για να διασφαλιστεί ότι και οι δύο θα έχουν αρκετό δέρμα για να καλύψουν το εκτεθειμένο θωρακικό τοίχωμα και την κοιλιά τους μετά την επέμβαση, σύμφωνα με το νοσοκομείο.

Τους μήνες πριν από το χειρουργείο, τα δίδυμα αντιμετώπισαν επίσης κάποιες τρομακτικές καταστάσεις.

«Υπήρχαν στιγμές που η Άντι δεν μπορούσε να αναπνεύσει γιατί η Λίλι αναστατωνόταν».

Το συγκλονιστικό γράμμα της μητέρας σιαμαίων κοριτσιών πριν την επέμβαση διαχωρισμού

Μια εβδομάδα πριν από το χειρουργείο, η Maggie έγραψε ένα συγκινητικό γράμμα στα κορίτσια της.

«Καθόλη τη διάρκεια του χρόνου εδώ στον τόπο που γεννηθήκατε, ο μπαμπάς σας και εγώ γίναμε μάρτυρες κάτι ξεχωριστού – να είμαστε γονείς δύο θαυμάτων», έγραψε. «Τώρα το να σκέφτεσαι σύντομα ότι θα μπορούσες να γίνεις γονιός δύο ξεχωριστών κοριτσιών είναι συντριπτικά απερίγραπτο».

«Στις 13 Οκτωβρίου, καθώς η ομάδα φροντίδας σας προετοιμάζεται να πραγματοποιήσει αυτή τη χειρουργική επέμβαση υψηλού κινδύνου για τις δυο σας — να ξέρετε ότι είναι τιμή μου που επιλέχθηκα για τη μητέρα σας», πρόσθεσε.

“Εσείς οι δύο είστε πραγματικά αξιόλογες και έχετε αλλάξει τη ζωή μου. Είμαστε τόσο ευγνώμονες που ο Θεός μας επέλεξε για να σας πάμε σε αυτό το ταξίδι και να σας πάμε εκεί που πρέπει να πάτε.”

Στις 13 Οκτωβρίου, μετά από μια 10ωρη χειρουργική επέμβαση, ο Addy και η Lily χωρίστηκαν επιτυχώς.

«Το να τις βλέπεις με το δικό τους σώμα… Το σώμα τους ήταν τόσο τέλειο – ήταν καταπληκτικό», είπε η μητέρα των σιαμαίων κοριτσιών στο νοσοκομείο. «Ήταν απλά απερίγραπτο».

Πάνω από ένα μήνα αργότερα, η τετραμελής οικογένεια μπόρεσε να επιστρέψει στο σπίτι στο Σικάγο. Κατά την άφιξή τους, βρήκαν ότι οι γείτονές τους είχαν ήδη στολίσει την αυλή τους για τα Χριστούγεννα.

Η Addy και η Lily, τώρα 14 μηνών, εξακολουθούν να χρησιμοποιούν σωλήνες σίτισης και αναπνευστήρες για να βοηθήσουν στην αναπνοή τους, σύμφωνα με το νοσοκομείο. Οι γιατροί είπαν ότι ελπίζουν ότι μπορούν να απογαλακτιστούν από τους αναπνευστήρες εγκαίρως.

Ενώ δεν είναι πλέον σωματικά συνδεδεμένα, τα κορίτσια εξακολουθούν να μοιράζονται έναν αξιοσημείωτο δεσμό.

«Κάθονται και κοιτάζονται η μία την άλλη και χαμογελούν και παίζουν», είπε ο Ντομ στο Today . «Όποτε είναι κοντά, πιάνουν η μία τα χέρια και το πρόσωπο της άλλης και τους αναπνευστικούς σωλήνες».

 

 

 

 

 

 

 

 

“Αυτό είναι το ταξίδι μας. Είναι πολύ ιδιαίτερο από πολλές απόψεις”, πρόσθεσε η Μάγκι. “Αυτά τα κορίτσια θα ζήσουν μεγάλη, υγιή ζωή. Είναι πολύ θαυμαστό και απίστευτο που ζούμε αυτή τη ζωή”.

Διαβάστε επίσης

Τι να μαγειρέψετε και τι να προσθέσετε στο φαγητό για να ζεσταθείτε

Γιατί κάποιοι εμβολιασμένοι μολύνονται με την παραλλαγή Omicron και κάποιοι όχι

3 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να αποθηκεύετε κάτω από τον νεροχύτη της κουζίνας σας και 5 που πρέπει

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.