3 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να αποθηκεύετε κάτω από τον νεροχύτη της κουζίνας σας και 5 που πρέπει

Έχετε κοιτάξει το ντουλάπι κάτω από τον νεροχύτη της κουζίνας σας τελευταία; Εάν είστε όπως πολλοί άνθρωποι, ίσως είναι ένας χώρος που αποφεύγετε να κοιτάξετε, επειδή τον έχετε γεμίσει με τόσα πολλά πράγματα και δεν φαίνεται τακτοποιημένος.

Ατελείωτες στοίβες από πετσέτες κουζίνας, είδη πλυσίματος πιάτων, παλιά σφουγγάρια, αναλώσιμα καθαρισμού, ανακυκλωμένες χάρτινες σακούλες, είναι μερικά από τα αντικείμενα που οι περισσότεροι άνθρωποι κατηγοριοποιούν ως κατάλληλα για αποθήκευση κάτω από τον νεροχύτη της κουζίνας. Αν υπάρχει ένα χάος από ακαταστασία, θα δυσκολευτείτε να εκμεταλλευτείτε πλήρως αυτόν το χώρο.

Η Ginny Underwood, επαγγελματίας διοργανωτής και ιδρυτής της Virginia’s Easy Living Solutions λέει στο realsimple.com ότι «οι περισσότεροι από τους πελάτες που βλέπω έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Είναι κάτοχοι πάρα πολλών αντικείμενα».

Το ντουλάπι κάτω από τον νεροχύτη της κουζίνας σας είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε το καθαρισμό και την οργάνωση, καθώς είναι συχνά ένας από τους πιο εύκολα ακατάστατους χώρους.

Ένας καλός εμπειρικός κανόνας; «Κρατήστε αυτό το ντουλάπι για τον καθαρισμό των ειδών που σχετίζονται μόνο με την κουζίνα», λέει η Underwood. Αυτό σημαίνει ότι τα αντικείμα που χρησιμοποιείτε για άλλα μέρη του σπιτιού σας – από καθαριστικό τουαλέτας μέχρι ξεσκονόπανα – καλό είναι να απομακρυνθούν.

Ξεκινήστε βγάζοντας όλα όσα έχετε στο ντουλάπι του νεροχύτη της κουζίνας σας, ώστε να μπορείτε να κάνετε απογραφή. Εάν υπάρχουν διαρροές, σκουπίστε το και βέβαια καλέστε έναν ειδικό για τη λύση του προβλήματος.

Τι δεν πρέπει να αποθηκεύετε στο ντουλάπι κάτω από τον νεροχύτη της κουζίνας σας

Οι μη ανοιγμένες σακούλες σκουπιδιών, τα καθαριστικά για το πλυντήριο πιάτων, το σαπούνι πιάτων και τυχόν άλλα αχρησιμοποίητα αντικείμενα θα πρέπει να μπουν σε μια ντουλάπα ή σε άλλο χώρο αποθήκευσης.

Σκληρά χημικά

Μπορεί να χρειάζεστε περιστασιακά ένα ισχυρό καθαριστικό, όπως χλωρίνη, αλλά αυτές οι χημικές ουσίες θα πρέπει να φυλάσσονται με ασφάλεια μακριά από μικρά παιδιά και μακριά από άλλα καθημερινά αντικείμενα.

Εύφλεκτα προϊόντα

Κοινά εύφλεκτα προϊόντα όπως διαλύτες, αραιωτικά, γυαλιστικά, χρώματα και ορισμένα καθαριστικά, μπορεί τυχαία να πυροδοτήσουν μία έκρηξη αν δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες. Η πιο συχνή αιτία τέτοιων εκρήξεων είναι τα λιπαρά κουρέλια μετά τη χρήση τους για την εφαρμογή γυαλίσματος επίπλων ή βερνικιών, ιδιαίτερα εκείνων που περιέχουν λινέλαιο ή λιναρόσπορο.

Πετσέτες κουζίνας και χαρτοσακούλες

Αν και είναι βολικά, αυτά τα αντικείμενα δεν χρειάζεται να βρίσκονται κάτω από το νεροχύτη. Μια διαρροή θα τα καταστρέψει. Κρύψτε τα σε μια κοντινή ντουλάπα ή σε άλλο ντουλάπι για εύκολη πρόσβαση.

Τι να αποθηκεύσετε στο ντουλάπι κάτω από τον νεροχύτη της κουζίνας σας

Εργαλεία οργάνωσης

Τα εργαλεία που πιθανότατα χρησιμοποιείτε ήδη για την οργάνωση της κουζίνας είναι απαραίτητα για να διατηρείτε το ντουλάπι σας κάτω από το νεροχύτη τακτοποιημένο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πράγματα όπως συρόμενους δίσκους, ράβδους για να κρεμάσετε μπουκάλια ή καλάθια ως φθηνές λύσεις οργάνωσης, λέει η Underwood.

Εάν θέλετε να διατηρήσετε τα πράγματα ακόμα πιο απλά, πάρτε μερικά πλαστικά δοχεία για να κρατάτε τις προμήθειες σας μαζί. Αν βάζετε τα πράγματα σε δοχεία, μπορείτε να βγάλετε όλο το δοχείο να πάρετε αυτό που χρειάζεστε ενώ είναι πιο εύκολο το καθάρισμα. Φροντίστε να περνάτε τα δοχεία από το πλυντήριο πιάτων μερικές φορές το χρόνο. Η χρήση διαφανών δοχείων σάς επιτρέπει επίσης να βλέπετε εύκολα ποια είδη έχουν σχεδόν εξαντληθεί, ώστε να μπορείτε να τα αντικαταστήσετε προτού τελειώσουν.

Ένα απορροφητικό χαλάκι

Προτού επανατοποθετήσετε οποιοδήποτε προϊόν κάτω από το ντουλάπι, βάλτε ένα χαλάκι στο κάτω μέρος που μπορεί να κρατήσει λίγο νερό σε περίπτωση διαρροής. Αυτό προστατεύει το ντουλάπι και αποτρέπει το σχηματισμό μούχλας λόγω διαρροών στο ντουλάπι κάτω από τον νεροχύτη.

Προϊόντα καθαρισμού

Υπάρχουν μερικά απαραίτητα πράγματα που πρέπει να έχετε πάντα στη διάθεσή σας. Αυτά περιλαμβάνουν αποσταγμένο νερό, ξύδι, σαπούνι πιάτων, κατσαρολών και τηγανιών. Κάτω από τον νεροχύτη της κουζίνας είναι προφανώς επίσης ένα βολικό μέρος για να αποθηκεύσετε σφουγγάρια, βούρτσες και πανάκια καθαρισμού. Απλώς φροντίστε να τα αντικαθιστάτε συχνά.

Έναν μικρό πυροσβεστήρα

Αυτό είναι ένα προληπτικό μέτρο ασφαλείας σε περίπτωση πυρκαγιάς που ελπίζουμε να μην χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ποτέ. Αν και είναι σπάνιο να το χρειαστείτε, είναι καλύτερα να το έχετε κοντά σας — και βεβαιωθείτε για την ημερομηνία λήξης.

Ένα εύχρηστο εργαλείο

Κάτω από το νεροχύτη είναι το μέρος για να αποθηκεύσετε ένα από αυτά τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται για την αποσυμφόρηση των σωληνώσεων και των αποχετεύσεων.

Διαβάστε επίσης

Τι να μαγειρέψετε και τι να προσθέσετε στο φαγητό για να ζεσταθείτε

Το σίριαλ με τα χάπια για τη θεραπεία της COVID-19 – Πότε θα ξεκινήσει η χορήγησή τους

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.