Λωξάντρα Λούκας: Η πρώτη ηθοποιός με σύνδρομο Down που παίζει στο Εθνικό – «Θέλω όλοι να με χειροκροτάνε»

Η Λωξάντρα Λούκας είναι η πρώτη ηθοποιός με σύνδρομο Down που ανεβαίνει στη σκηνή του Εθνικού Θεάτρου. Φέτος, συμμετέχει στην παράσταση «Φουέντε Οβεχούνα» που σκηνοθετεί η Ελένη Ευθυμίου.

Η νεαρή ηθοποιός βρέθηκε στους Πρωταγωνιστές του Σταύρου Θεοδωράκη μαζί με άλλες 10 δυναμικές γυναίκες. Μάλιστα, η Λωξάντρα έστειλε ένα ισχυρό μάθημα ζωής, τονίζοντας με ένα μεγάλο χαμόγελο πως «ναι είμαι στο Εθνικό και ναι, είμαι ηθοποιός».

Λωξάντρα Λούκας: «Θέλω όλοι να με χειροκροτάνε»

Η Λωξάντρα είναι κόρη της ηθοποιού Ελένης Δημοπούλου, καλλιτεχνικής διευθύντριας σε ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης και Ιωαννίνων, ενώ πατέρας της είναι ο Αυστραλός σκηνογράφος Ριτσαρντ Αντονι. Μάλιστα μέχρι σήμερα ήταν μέλος θεατρικής ομάδας ατόμων με αναπηρία.

«Ναι αυτό, αλλά θέλω όλοι να με χειροκροτάνε» είπε μιλώντας στην εκπομπή. «Τώρα θέλω, αυτό να κάνουμε» πρόσθεσε για να πάρει το πιο μεγάλο χειροκρότημα από την παρέα. Στη συνέχεια είπε κάποια από τα λόγια της στην παράσταση: «Το ορκίζομαι, μόνες μας οι γυναίκες θ’ ατιμάσουμε αυτούς τους τυράννους. Θα πιούμε το αίμα σ’ αυτούς τους προδότες. Κι εσείς καθίστε στη σειρά. Δώστε τα όπλα σε εμάς, αφού στέκεστε ακίνητοι σαν πέτρες, σαν μπρούντζινα αγάλματα».

Διαβάστε επίσης

5+1 οφέλη του κάστανου για την υγεία που ίσως δεν γνωρίζατε

Ακολούθησε αυτές τις 5 συμβουλές και δώσε τέλος στο φούσκωμα που σε ταλαιπωρεί

Θετικός στον κορονοϊό ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.