Ακολούθησε αυτές τις 5 συμβουλές και δώσε τέλος στο φούσκωμα που σε ταλαιπωρεί

Οι αιτίες πίσω από τα φουσκώματα που σας ταλαιπωρούν μπορεί να είναι πολλές και σίγουρα αξίζει να βρείτε τι φταίει στη δική σας περίπτωση. Μπορεί να είναι ένα χρόνιο πρόβλημα που προκαλεί μεγάλη δυσφορία, από την άλλη ίσως πάσχετε από πεπτικά προβλήματα που δεν λένε να υποχωρήσουν… Όπως κι αν έχει, παρακάτω θα βρείτε μερικές συμβουλές που μπορείτε να εντάξετε στην καθημερινή ρουτίνα σας.

Πείτε «ναι» στο τσάι βοτάνων

Προσθέστε το τσάι στο καθημερινό σας διατροφολόγιο έως τρεις φορές την ημέρα. Ένα τσάι βοτάνων από χαμομήλι, μάραθο, μέντα ή τζίντζερ μπορεί να βελτιώσει την κατάστασή σας. Αυτά τα συστατικά είναι γνωστό ότι διευκολύνουν την πέψη, αλλά μπορούν επίσης να προκαλέσουν ένα αίσθημα ηρεμίας που μπορεί να βοηθήσει στον περιορισμό του πρηξίματος.

Πείτε «ναι» στα προβιοτικά

Αγοράστε προβιοτικά συμπληρώματα ή καταναλώστε τροφές πλούσιες σε προβιοτικά. Η εξισορρόπηση των βακτηριδίων στο έντερο μέσω συμπληρωμάτων ή τροφών συμπεριλαμβανομένου του γιαουρτιού, μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία ενός υγιούς μικροβιώματος του εντέρου και να εξαλείψει την πιθανότητα φουσκώματος.

Πείτε «ναι» στο ζωμό από κοτόπουλο ή βοδινό

Πρέπει να πίνετε ζωμό οστών καθημερινά για να θρέψετε το έντερο και το πεπτικό σας σύστημα. Ο ζωμός οστών από κοτόπουλο ή βοδινό μπορεί να έχει αντιφλεγμονώδη δράση και έτσι να αποτρέψει οποιαδήποτε αναστάτωση και διαταραχή στο στομάχι σας.

Αλλάξτε τον τρόπο που τρώτε λαχανικά

Μήπως τα ωμά λαχανικά πρωταγωνιστούν στη διατροφή σας; Δοκιμάστε να τα μαγειρέψετε, εάν το φούσκωμα αποτελεί πρόβλημα για εσάς. Σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να είναι δύσκολο για τον οργανισμό να τα χωνέψει, όμως εάν τα βράσετε ή τα σωτάρετε για λίγα λεπτά θα παρατηρήσετε αισθητή διαφορά.

Αποφύγετε τροφές που προκαλούν πρήξιμο

Αυτό ίσως σας δυσκολέψει λίγο, αλλά πρέπει να προσπαθήσετε να βγάλετε από τη διατροφή σας εκείνες τις τροφές που προκαλούν φούσκωμα. Αφαιρέστε τη γλουτένη, τη ζάχαρη, τα ωμά λαχανικά και τα γαλακτοκομικά προϊόντα από τη διατροφή σας, εάν το πρήξιμο αποτελεί χρόνιο πρόβλημα για εσάς.

Πηγή: healthline.com

Διαβάστε επίσης

Τα πιο λαμπερά Χριστουγεννιάτικα χωριά στην Ελλάδα

Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση: Όταν το στομάχι παραπονιέται

Εγκυμοσύνη και Χριστούγεννα: Τι δεν πρέπει να φάτε

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.