Ο Γουίλ Σμιθ εξιστορεί το ταξίδι της απώλειας 10 κιλών μέσα από σειρά στο YouTube – Οι δυσκολίες και η απογοήτευση

Η νέα σειρά του σούπερ σταρ Γουίλ Σμιθ στο YouTube εξιστορεί το ταξίδι του για να χάσει 10 κιλά και το «σωσίβιό» του.

Στο πρώτο επεισόδιο της νέας έξι επεισοδίων σειράς του Will Smith στο YouTube, “The Best Shape of My Life”, βλέπουμε τον σούπερ σταρ να τρέχει σε ένα μονοπάτι βουνού την ώρα της ανατολής του ήλιου, να σέρνεται κάτω από έναν φράκτη με αλυσίδες, να περνά εμπόδια, να κάνει εναέριες ασκήσεις με αλτήρες και να απολαμβάνει ποτά με πράσινη πρωτεΐνη.

Αλλά ο Γουίλ Σμιθ ανατρέπει γρήγορα το σενάριο. Είναι ακόμα το πρώτο επεισόδιο και ο Smith κάθεται σε έναν πάγκο με βάρη και δείχνει εντελώς εξαντλημένος, τόσο σωματικά όσο και συναισθηματικά.

“Νομίζω ότι δεν θέλω να κάνω τίποτα από όλα αυτά. Έχω τελειώσει με το The Best Shape of My Life “, λέει. Σηκώνεται, βγάζει το μικρόφωνό του και φεύγει.

Τα υπόλοιπα επεισόδια της σειράς (υπάρχουν έξι συνολικά, διαθέσιμα στο κανάλι του Smith στο YouTube ) εξηγούν τι οδήγησε τον Smith σε αυτό το σημείο.

Μαθαίνουμε ότι ο Smith είχε βάλει στόχο να χάσει 10 κιλά σε 20 εβδομάδες και να ολοκληρώσει την αυτοβιογραφία του στο ίδιο χρονικό διάστημα. Τον παρακολουθούμε να προπονείται , να παρακολουθεί διατροφικές διαβουλεύσεις και να διαβάζει τα εν εξελίξει απομνημονεύματά του σε φίλους και συγγενείς.

Αλλά μόλις μια εβδομάδα μετά το έργο, η απροσδόκητη αύξηση του σωματικού βάρους προκαλεί τον Σμιθ και τον κάνει να αμφισβητήσει την προσπάθειά του και όλες τις επιλογές ζωής που οδήγησαν σε αυτό το σημείο.

Η σειρά δείχνει τον Smith να παλεύει όχι μόνο με το γράψιμο και την άρση βαρών, αλλά και με τις υψηλές προσδοκίες που έχει για τον εαυτό του και τις συνέπειες όταν αγωνίζεται για να ανταποκριθεί.

Επιδιώξεις όπως αυτή που ξεκίνησε ο Smith (να χάσει βάρος και να ξεπεράσει τον εαυτό του) μπορούν πράγματι να αυξήσουν τα συναισθήματα και να ξεπεράσουν όχι μόνο τα σωματικά όρια, αλλά και τα ψυχικά μας όρια, σύμφωνα με τον ψυχίατρο Julian Lagoy, MD , της Community Psychiatry στο San Jose, Καλιφόρνια.

«Με κάθε είδους μεταμόρφωση, σωματική ή συναισθηματική, είναι πιθανό και ακόμη πιθανό να αντιμετωπίσετε προκλήσεις που δεν περιμένατε», λέει. Εάν μια αλλαγή είναι καθαρά σωματική – όπως ο στόχος του Smith να αποκτήσει φυσική κατάσταση – μπορεί να είναι ακόμα πιο απροσδόκητο να εμφανιστούν συναισθηματικές δυσκολίες, λέει ο Δρ Lagoy. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι αρνητικό όταν το κάνουν.

«Αυτή είναι μια ευκαιρία να μάθετε πολύ περισσότερα για τον εαυτό σας από ό,τι νομίζατε», λέει.

Η εμπειρία του Smith προσφέρει αυτές τις σημαντικές γνώσεις για τη σχέση μεταξύ ψυχικής και σωματικής υγείας.

Πηγή: everydayhealth.com

Διαβάστε επίσης

Πώς να μιλήσετε σε κάποιον που διστάζει να κάνει το εμβόλιο για την COVID-19

Tαυτόχρονος εμβολιασμός για γρίπη και COVID-19: Μία μόνο η πιο πιθανή σοβαρή παρενέργεια

Δείτε Ακόμη

Έχετε κάποιο σχόλιο;

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Με την υποβολή του σχολίου σας αυτόματα συμφωνείτε με τους Γενικούς Κανόνες Σχολιασμού Άρθρων τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.